-
Yıllardır onarım bu oyunu.Çoğu zaman ingilizce.Dil konusunda sıkıntı yaşamadığım için ingilizce veyahut türkçe olmasını önemsemiyorum.Her yıl olduğu gibi bu yılda bu konu açıldı ve tüm mesajları okudum.Gözüme çarpan bazı noktalar vardı paylaşmak istedim.
- Oyunu türkçe oynamak isteyen arkadaşlar karşılarına çıkan-çıkartılan zorunluluklara uymak istemiyorlar ki gayet doğal bir tepkidir bu. Sonuçta tüketicinin talepleri doğrultusunda hareket edilmelidir ki bu konuda tamamen katılıyorum. Fakat ekonomi dünyasında yatırımcı aldığıı risklerin olası kazançlarıyla doğru orantılı olduğuna inanmıyorsa yatırım yapmak istemez ki bu konuda üreticiye söylenebilecek hiç bir söz yoktur. Sonuçta para onların parası.
- Forum yönetimine yapılan sitemlerin arasında iletişim konusunda zayıf kaldıkları,resmi site olarak yetersiz oldukları,vaatte bulunup gerçekleştirmedikleri yzılıp çizildi. Kendi açımdan vaatte bulundukları düşünmüyorum. İletişimkonusunda ise yorum yapma şansımız olduğuna inanmıyorum. Firma ile site yönetimi arasında geçen konuşmalar hakkında herhangi bir bilgi veya dökümana sahip değilken yorum yapma hakkınakimse sahip değildir.
- Farklı fikirler içerisinde gayet parlak olan bir kaç tane var ki ( orjinal alanlara türkçe yama vb) güzel olmasına rağmen nihayetinde türkçe yama için ya para ödenecek ki 30.000 liradan fazla bir rakam olduğu söyleniyor ya da gönüllü arkadaşların yaptığı yama sunulacak ki bu kadar sitemden sonra bu işleilgilenen arkadaşların hala devam etmesi bence çok değer verilmesi gerekn bir harekettir.Kişisel olarak ben kesinlikle devam etmezdim.
- Her yıl onlarca farklı oyun oynuyorum. Fakat her yıl sadece bu oyunun orjinalini alırım. Sebebi paramın olup-olmaması değildir.Diğer oyunları 1 gün ile 1 hafta arası oynarım ve silerim makinemden. Fakat bu oyun yeni sürümü çıkana kadar durur ve her gün en az 1 kere açarım bu oyunu. Bence bu oyunu oynamamı sağlayan insanlara haklarının ödenmesi gerekir ki bir arkadaşın yaptığı yorumda aynen bu şekildeydi. Diğer oyunlarda ne yaptığınız önemli değil ama en azından bu oyunun orjinal alınması gerektiğine inanıyorum.
- Her yıl oyunu fiyatı ile ilgili yazılıyor.Bu yılda aynı konu gündemde.Orjinal alınmasını istiyoruz ama çok pahalı. Evet ülke stanartlarına göre pahalı fakat bunda ülkedeki vergi oranlarıda dünyada ilk 5'e girer. Herkes CM ile kıyaslama yaptıkı bence çok yanlış bir kıyaslamadır bu. Şimdi uzun uzun anlatmak istemiyorum zaten çok yazdım merak eden olursa mesaj atarım.
Saygılar....
Mesaj Yetkileri