Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345
121 ile 149 arası toplam 149 sonuç

Konu: FM 2012 Neden Türkçe Değil?

3 senedir orjinal alıyorum bu oyunu, ama lanet olsun artık bu senede Türkçe çıkarmayacaklarsa almayacağım. Gran turismo, pes gibi oyunların Türkçe çıkıyorda bu adamlar niye çıkarmıyor. Masala gerek yok bence. 30-40 bin tl gibi çeviri maliyetini karşılayamayacak kadar aciz firma ise bunlar zaten bu işi yapmasınlar. Önce orjinal alın sonra Türkçe yaparız gibi bir mantık nereye kadar ? Biz orjinal alıyoruzda ne oluyor ? kandırılıyoruz sadece.
    Sen önce bi Türkçe yap milletin önüne koy ürünü bakalım alacakmı almayacakmı insanlar.
    Eğer alırsanız yaparım gibi bir mantık nerede var

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

beyler adamların umrunda bile değiliz.. burda kendi kendimize gelin güvey oluyoruz resmen..

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Sakin olun elbet bir gün çıkacaktır. En azından 2012'de yama seklinde de olsa eklenecek.
    Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Yama olarak ekleneceği kesin değil daha.
    Bu da demek oluyor ki oyunu Türkçe oynama olasılığımızda düşük (:

Bu sene 12'nin çok ayrıntılı olması ve İngilizcesi orta seviye olmayan çoğu kişi bende dahil oyunu oynayamayacağız gibi.

Belki yine 2010 türkçe dil seçeneği uyarlanır falan filan
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Yıllardır onarım bu oyunu.Çoğu zaman ingilizce.Dil konusunda sıkıntı yaşamadığım için ingilizce veyahut türkçe olmasını önemsemiyorum.Her yıl olduğu gibi bu yılda bu konu açıldı ve tüm mesajları okudum.Gözüme çarpan bazı noktalar vardı paylaşmak istedim.

- Oyunu türkçe oynamak isteyen arkadaşlar karşılarına çıkan-çıkartılan zorunluluklara uymak istemiyorlar ki gayet doğal bir tepkidir bu. Sonuçta tüketicinin talepleri doğrultusunda hareket edilmelidir ki bu konuda tamamen katılıyorum. Fakat ekonomi dünyasında yatırımcı aldığıı risklerin olası kazançlarıyla doğru orantılı olduğuna inanmıyorsa yatırım yapmak istemez ki bu konuda üreticiye söylenebilecek hiç bir söz yoktur. Sonuçta para onların parası.

- Forum yönetimine yapılan sitemlerin arasında iletişim konusunda zayıf kaldıkları,resmi site olarak yetersiz oldukları,vaatte bulunup gerçekleştirmedikleri yzılıp çizildi. Kendi açımdan vaatte bulundukları düşünmüyorum. İletişimkonusunda ise yorum yapma şansımız olduğuna inanmıyorum. Firma ile site yönetimi arasında geçen konuşmalar hakkında herhangi bir bilgi veya dökümana sahip değilken yorum yapma hakkınakimse sahip değildir.

- Farklı fikirler içerisinde gayet parlak olan bir kaç tane var ki ( orjinal alanlara türkçe yama vb) güzel olmasına rağmen nihayetinde türkçe yama için ya para ödenecek ki 30.000 liradan fazla bir rakam olduğu söyleniyor ya da gönüllü arkadaşların yaptığı yama sunulacak ki bu kadar sitemden sonra bu işleilgilenen arkadaşların hala devam etmesi bence çok değer verilmesi gerekn bir harekettir.Kişisel olarak ben kesinlikle devam etmezdim.

- Her yıl onlarca farklı oyun oynuyorum. Fakat her yıl sadece bu oyunun orjinalini alırım. Sebebi paramın olup-olmaması değildir.Diğer oyunları 1 gün ile 1 hafta arası oynarım ve silerim makinemden. Fakat bu oyun yeni sürümü çıkana kadar durur ve her gün en az 1 kere açarım bu oyunu. Bence bu oyunu oynamamı sağlayan insanlara haklarının ödenmesi gerekir ki bir arkadaşın yaptığı yorumda aynen bu şekildeydi. Diğer oyunlarda ne yaptığınız önemli değil ama en azından bu oyunun orjinal alınması gerektiğine inanıyorum.

- Her yıl oyunu fiyatı ile ilgili yazılıyor.Bu yılda aynı konu gündemde.Orjinal alınmasını istiyoruz ama çok pahalı. Evet ülke stanartlarına göre pahalı fakat bunda ülkedeki vergi oranlarıda dünyada ilk 5'e girer. Herkes CM ile kıyaslama yaptıkı bence çok yanlış bir kıyaslamadır bu. Şimdi uzun uzun anlatmak istemiyorum zaten çok yazdım merak eden olursa mesaj atarım.

Saygılar....

Hersey iyi guzel.Turk Halki orjinal oyun almiyor.Peki nerde ispat? Neden satis rakamlari aciklanmiyor ? Yoksa aciklamayan SI vergi mi kaciriyor ? Efendim korsan oynanma adedi 300 binmiste bilmemneymis.Nerde ispat?
    Hayatimda korsan oyun almadim,nasil birsey oldugunuda bilmem.Zaten yurt disinda yasiyorum.Oyun Turkce olmadigi icin oynayamama gibi bir sorunumda yok.Asiri milliyetci biri de degilim.Fakat oyunu cikaranlarin yada pazarlayanlarin her Turk e korsanci muammelesi yapmasina ragmen hala atesli bi sekilde ureticinin savunuculugunu yapanlari anlamiyorum.
    Urunun korsanini kullananlar olabilir.Ama bana senin milletin korsanci,bu yuzden de biz Turkce oyun cikartmiyoruz diyen firma ile isim olmaz.Kaldiki sikayeti tuketici yapar.Ureticinin Tuketiciden sikayetci olduguna ve ureticiyi hakli bulanlarin cokluguna ilk kez sahit oluyorum.
    Evet oyun gercekten bagimlilik yapan cok guzel bir oyun.Ama oyunda istediklerimi yapmasi icin bana sartlar kosacak ve de bana korsanci muammelesi yapacak bir firmayla isim olmaz.Ta ki kosulsuz sartsiz isteklerimi karsilayana kadar.(Isteklerden kastim bir tek Turk Musterilere yaptiklari ayrimin son bulmasi).
    Isin ilginc tarafi bu garip durumun sitede benimsenmesi ve ureticinin tuketiciye sart kosmasinin dogal karsilanmasi.

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Quote Originally Posted by La BruJiTa View Post
    - Forum yönetimine yapılan sitemlerin arasında iletişim konusunda zayıf kaldıkları,resmi site olarak yetersiz oldukları,vaatte bulunup gerçekleştirmedikleri yzılıp çizildi. Kendi açımdan vaatte bulundukları düşünmüyorum. İletişimkonusunda ise yorum yapma şansımız olduğuna inanmıyorum. Firma ile site yönetimi arasında geçen konuşmalar hakkında herhangi bir bilgi veya dökümana sahip değilken yorum yapma hakkınakimse sahip değildir.
    Turksportal İnteraktif Dergi (T.İ.D) son sayısında bu konuya açıklık getirmiştir.

http://dergi.turksportal.net/eylul2011/

Quote Originally Posted by La BruJiTa View Post
    - Her yıl onlarca farklı oyun oynuyorum. Fakat her yıl sadece bu oyunun orjinalini alırım. Sebebi paramın olup-olmaması değildir.Diğer oyunları 1 gün ile 1 hafta arası oynarım ve silerim makinemden. Fakat bu oyun yeni sürümü çıkana kadar durur ve her gün en az 1 kere açarım bu oyunu. Bence bu oyunu oynamamı sağlayan insanlara haklarının ödenmesi gerekir ki bir arkadaşın yaptığı yorumda aynen bu şekildeydi. Diğer oyunlarda ne yaptığınız önemli değil ama en azından bu oyunun orjinal alınması gerektiğine inanıyorum.
    Quote Originally Posted by lexoqe View Post
    Ben bu beklentileri anlamıyorum. Dünya'nın neresinde görülmüş oyunun kendinizin tasarladığı bir hikaye ile oynandığı.

CrySis Türkçe, ama belli bir hikayesi var ve oyun belli bir süreden sonra bitiyor. Gelelim Fm'ye oyun bitmiyor ve ilerledikçe daha da farklı hale geliyor bu da oyuncunun tasarlamış olduğu (taktik,stil,plan) süreç içinde gerçekleşiyor. İki farklı oyun kurun sonra aynı isimdeki oyunculara bakın aynı profili elde ediyor musunuz?

Böyle bir oyunda, bence öz bir beklenti dışında susup oynamak gerekir diye düşünüyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Edit........

Nesil
    2008
    Yer
    fethiye

Şu mesajları silip durmayın be,küfür veya hakaret içermediği sürece herkes istediğini ifade edebilir.

Nesil
    2008
    Yer
    Ankara

Abi kusura bakmayında 70 tl az diyerek resmen hakaret ediyorsunuz. 70 Tl için insanlar 1 hafta sırtında çuvallarla çalısıyolar. Bazı arkadaşlar anlamaz böyle işleri. 70 Tl ye hemen hemen 80 ekmek alınır. Buda 3 kisilik bir ailenin 1 aylıkekmek parasıdr. Yapmayın etmeyin yazıktır günahtır.

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Bu lafları devlete söyleyeceksiniz

Oyunda Türkçe olmazsa orjinal de alınmaz. Risk alınmaya değer bir ülke burası nüfus fazla, futbola ilgi büyük, oyuna ilgi büyük, nüfus çoğunluğu genç

12-13 senedir bu oyunu oynarız. Kardeşimle bu yıl " Fm Türkçe çıkarsa bir tane değil iki tane alalım dedik." çıkmadı. Sanırım CM'yi deneyeceğiz. Satış değerlerini populasyon oranına göre değil. Satış rakamına göre kıyaslarlarsa diğer milletlerin dillerinden önce Türkçe olması gerekirdi diye düşünüyorum. Sadece İstanbul'daki oyunseverlerin bile Norveç'in tamamından fazla orjinal oyun aldığını iddia edebilirim. Sevgiler..umutlar seneye

Sadece iddia da kalacağına eminim bende, korsanın bu kadar yaygın olduğu bir ülkede oyun satışlarının en fazla %5'i orjinaldir. 5 liraya kopya cd almak yerine 80 lira orjinal cd;'ye vermez bizim 'zeki' milletimiz. Yalansa söyleyin...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Sadece iddia da kalacağına eminim bende, korsanın bu kadar yaygın olduğu bir ülkede oyun satışlarının en fazla %5'i orjinaldir. 5 liraya kopya cd almak yerine 80 lira orjinal cd;'ye vermez bizim 'zeki' milletimiz. Yalansa söyleyin...
    milletine hakaret edeceğine milletini çocuk yerine koyan bu zihniyeti düşünmen lazım. adamlar bizimle dalga geçiyor sen milletimizi aşağılıyorsun yazık.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Adamlar ticari düşünecek tabii ki. Geliri iyi, böyle bir risk almak istemiyor işte SI.
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post

parası yoksa ne kadar zekı yada aptal olduğunun bir önemi yok. parası olduğu halde almıyorsa yine ona kalmıştır. bugün bir öğretmen 80 lira kazanmak için ehliyet öss oks ygs gibi birçok sınava gözetmen olarak girip ailesine ayırması gereken zamanı bu parayı kazanmak için uğraşıyor. BOŞ BOŞ konuşup atıp tutmamak lazım neyin ne olduğunu bilmeden. ! yada bildiği halde görmemezlikten gelmeden.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

2006'dan beri fm oynuyorum. her sene sorgulanır neden türkçe değil diye. yapmıyor abi adamlar. yapmak zorunda değiller. biz de oynamak zorunda değiliz. bu bu kadar basittir aslında. adamların garezi var belki. belki de haketmiyoruzdur. tamam pahalı satılıyor bu oyun. fifa 12'nin vatanda 50 tl ye satıldığını düşünürsek fm'nin tahminen 80 liradan piyasaya girecek olması düşündürücüdür vs. orijinal satışlarının düşük olması tamamen bahane de olabilir. herkes ister türkçe olsun. ama ben türkçe olmasından önce başka şeylerin sorgulanması gerektiği kanaatindeyim. neden ısıtıp ısıtıp aynı oyunu her sene tekrar önümüze koyuyorlar gibi. neden para verip alan adam onlarca benzer hatayla her sene uğraşmak zorunda kalıyor gibi. kaldı ki buna bile çok hakkımız yok. zorla oynatmıyorlar değil mi sonuçta?

artık oyunlar indiriliyor alınmıyor artık

Nesil
    2006
    Yer
    kediye kafa attığım yerde

Dünya globalleşiyor
    Bu devirde ikinci dil bilmezsen gelecekte sıradan aylık 900 -1250 tllik maaşla çalışırsın o yüzden ingilizce olması taraftarıyım oyunun

crysis türkçe tutmasının nedeni diyaloglar konuşmalar gerçekten çok iyiydi

Nesil
    2005
    Yer
    Iğdır

Quote Originally Posted by remzi1242 View Post
    Dünya globalleşiyor
    Bu devirde ikinci dil bilmezsen gelecekte sıradan aylık 900 -1250 tllik maaşla çalışırsın o yüzden ingilizce olması taraftarıyım oyunun
    Konunun dışına çıkacağız biraz. Abartma arkadaş gram ingilizcem yok dediğin paranın 2 katı maaş ile çalışıyorum. İngilizce çok önemlidir ama herşeyde değildir. Ayrıca bir oyunun ingilizceye faydasının çok fazla olduğunu düşünmüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

oyun sadece ingilizce çıksa tamam dicez de diğer dillerde de çıkıyor onlar için neden ingilizce öğrenin demiyorsunuz bu eziklikten çıkmak lazım türkçe artık popileritesini artırmış bi dil bir çok oyun türkçe çıkmaya başladı fmnin tamamen saçma bi satış felsefesi.

konuyu 1. sayfadan bu yana titizlikle butun arkadaslarımın yazdıgı mesajları okudum mutlak tek bir dogru var ''bu ulkenin ve bu oyunu oynayan insanlarin yapımcıların umrunda olmadıgıdır'' bu da yapımcıların bızım yonetıcılere ılettıgı mesajlarların halıne seklıne bakarak acıkca gorulmektedır bazı yonetıcı arkadaslarımız yazmıs turkce olmucak ama bu potansıyelın farkına vardılar ettıler bu tarz konuların hepsı tabır-ı caızse pışpıslama politikasından farklı degıldır artık ulkenızde orjınal oyun alınmıyor bız de bu yuzden turkce dıl destegını koymadık yalanlarını 3 yasında kı cocuklar bıle ınanmıyorlar kac seneden berı bu forum olsun baska yerler olsun aynı tartısmalar devam edıyor yapımcıların bu tavrını gordukten sonra bızım burda yazmamız etmemız bısey degıstırmıyor artık oyunu turkce cıkarsalarda almam umrumda da degıl su halını tavrını gordukten sonra yapımcılar bu ulkeden kendılerıne olumlu anlamda bır pay alamazlar sony bu ısı bılmıyo turkce oyun cıkardı konamı bu ısı bılmıyo turkce oyun cıkardı keza bu oyunlarında satıs oranının turkce dılı eklendıkten sonra bu ulke pazarından gelen payı da malum ve nıce yenı cıkıcak oyunların ıcersınde de turkce dıl destegı olucak hala cıkıcak pasalar ''orjınal almıyosunuz'' o yuzden dıl destegını eklemıyoruz ısvec norvec dıllerı dunyanın en onemlı dıllerı nufusu da bellı ulkede oyunun satıs rakamı da ıddaa edıyorum oyuna turkce dıl destegı olsa sadece ıstanbul da ıkamet eden bu oyunu severler ıkı ulkeyıde satıs rakamında ıkıye katlar uzun lafın kısası hala bu yapımcıları savunur sekılde yorum yapan arkadasları da hayretle ızlıyorum oyunu da turkce cıkartmasınlar bu oyunu ezelden berı oynuyan arkadaslar zaten ıngılızceyı ogrendı artık...

23. Default

Bu konuyu açıldığı günden beri takip ediyorum. Yazılanlara çizilenlere. Turksportal diyebileceğim birşey yok uzun senelerdir takip ediyorum. Birkere Sigames ne yapabileceği kestirelemez bir firma. Reklam amaçlı proje sunduk kabul edilmedi. Düşünün daha hangi firma ne iş yapar o kısımlara bile gelmedi. Normalde biz Türkçe yapımındaki bütün masrafları karşılayıp sponsor olarak gösterilecektik. Ama Sigames'in verdiği yanıt şu tarzda Türkiye'de korsan pazarı çok büyük. Ya arkadaşım Türkiye'yi sen mi kurtaracaksın? Cebinden bu yama için para çıkmıcak etmicek. Yani firmanın ne yapacağını kestiremiyorsunuz. Sonra teklifi değiştirdik. Dedikki promosyon amaçlı biz sizden 10 bin kopya alalım en azında firma adına dağıtım yaparız diye. Onuda kabul etmediler. Yani bu konuda Turksportal denebilecek bir laf bulamıyorum. Bu firma yarın Turksportal hadi yamayı yapın der. 1 hafta sonra vazgeçtik boşverin diyebilir.

Ayrıca oyun fiyatından yakınan arkadaşlara diyorum. Bilgisayar oyunu lüks tüketime girer. Yani hayatındaki ana ihtiyaçlarından değildir. Tamam fiyatlar sudan ucuz demiyorum. Ama lüks tüketimin fiyatındanda yakınamazsın. Ancak tepki olarak almazsın. Sonuç tek taş pahalı alırken abi ya çok pahalı bu ne alınmazki korsanını alıcam diyebiliyormusun? Hayır hiç birşey demeden ya daha uygun bütçeli birşey yada pırlantı taşının alt sınıflarından alıyorsun. Bizim milletimizde şunu anlamıyorum. Benzin pahalı diyor. 50 bin - 60 bin tl arabaya para veriyor. Eminimki hayatınızda 1yıl içersinde 70 tlyi boşyere heba ettiğiniz şeyler vardır.

bu oyunda hem ingilizce hemde italyanca oyunu rahat oynuyorum ama bu önemli degil Türkçe şart.football manager 2012 facebook sayfasında Türkçe dilinin olup olmayacagına dair bir yazı yazdım Eric Manuel Humphreys adında biri tabiki maç için düzenlemeler var dedi hadı bakalım hayırlısı zamanla Türkçede olur inşallah.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Oyunları profesyonel olarak Türkçe'ye çeviren firma varmı ? Veya çeviri işiyle uğraşan firmalar oyunları Türkçe'ye çeviriyor mu ?

böyle bir oyunun türkçe olması artık şart ..çünkü ingilizceyi yeterli bilen insanların bıle oynaması zor ..bazı kalıplar var ki ben kafamdan baska cevırıyorum baska yerlere gıdıyor ucu .. oyunun türkçe olması ıcın orjınal oyun almaya gerek yok , turkce yapsınlar orjınal alalım o zaman .. reste rest arkadas

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

olaya bir kaç pencereden bakalım

mantık penceresi:

bir ürün üretildi ve satışa sunuldu,ben bu ürünü internetten illegal olarak indiriyor ve oynuyorsam hırsızımdır.buna emek hırsızlığı denir ne ahlaki ne de yasal ölçülere sığmaz.ancak çok yaygın olduğu için dikkat çekmemekte normal gelmekte hatta doğrusunu yapanlara farklı gözle bakılmakta bazen de "keriz" yaftası vurulmaktadır.

Şahsım adına konuşacak olursam pc oyunları oynamaya başladığımdan beri aldığım orjinal oyun toplama oranla 5% 'i belki bulur.

Her yıl farklı grafik ve senaryolarla çıkan aksiyon oyunlarını en fazla iki kere oynadığım oyunlara verecek kadar param yok çünkü bir iki tane değiller,her yıl ortalama 10 farklı oyun ediniyorum hepsini parayla almam çok zor.içlerinden uzun süre oynadığım ve farklı senaryolara sahip oyunları para ile alıyorum.total war serilerini,crysis serilerini ve bu sene ilk defa FM12 yi orjinal olarak aldım.canım sıkıldıkça farklı bir takımla farklı bir ligde oyuna başlar oynarım.

ingilizcemi liseden sonra İCQ da ecnebi kızlarla sözlük yardımıyla chat yaparak ilerlettim,tövbe ettikten sonra unuttuğum çok şey oldu sonra oyunlar ile tekrar ingilizce öğrenme ihtiyacı duydum ve biraz daha ilerlettim.bu oyun da safi yazıdan oluştuğu için haliyle hem bir avantaj hem de bir dezavantaj.ben işimi görüyorum ama daha çok zevk alabilmek için anlayarak oynamak istiyorum.

Üretici penceresi

bir ürün ürettiniz ve satışa sunacaksınız.Türkiye diye bir ülke var genç nüfusu fazla ve futbolla hayli ilgili.mükemmel bir pazar geniş bir hedef kitle.fakat ülkedeki vergiler ve distribütörün kar marjı ile birlikte ortaya çıkan fiyat bu hedef kitleyi oldukça daraltıyor.bu hedef kitle içinde oyunu "yuvarlak noktalar ordan oraya gidip geliyo bu ne la?" şeklinde tanımlayan PES cileri ve FİFA cıları da eleyince geri kalanların "alınacak oyunlar listesi"nde öncelik teşkil etmeyenleri de eleyince zaten kitle kalmıyor.

matematiksel olarak hesabı yapmış Vieri,hesap ortadayken bir firmanın risk alması kolay değildir.bizim cebimizden 80 lira gider ama firma hedeflediği satışa ulaşamazsa zararı o kadar küçük olmaz. senede 1 tane oyun yapıyorlar ama çalışanlar aylık ücret alıyor bunu unutmamak lazım ki bir oyun firmasında çalışan bilgisayar programcısı yada grafikeri SSK+asgari ücret+yemek şartlarıyla çalışmıyor.

işin özü,firma satışa sunduğu malı legal yollarla edinilmesini istiyor ve haklı da,anlamıyorsam oynamam,mecbur değilim,biz 10 sene bu oyundan bihaber yaşadık birşey mi kaybettik.

Tüketici penceresi

türkçe yap çalmayalım.

bu firmayı savunmak falan değil arkadaşlar,bu bozuk bir mantığı izah etmek.siz önce oyunu alın,sonra türkçe yapmıyor diye almayıp cezalandırın.
    Last edited by DisCo : 10.Ekim.2011 at 18:18 Reason: Bir konuyu anlatırken argosu yerine zengin Türkçemizdeki diğer kelimeleri kullanalım.

bence SI'in fm 2012'yi türkçe yapıp satış tirajına göre gelecek oyunlara dil konusundaki stratejisini belirlemesi lazımdı.. somut olarak neyi öngördülerki fm 2012 oldu hala türkçe dil seçeneği yok.. inanılır gibi değil

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

ayrıca yapımcı firma mı bizimle kafa yapıyor "önce satın alın sonra Türkçe dil desteği veririz" diyerek.

yoksa biz mi kafa yapıyoruz "önce türkçe yapın sonra alırız" diyerek.

doğalgaz hattı gelmesi için imza toplanıyor mahallelerde muhtarlıklarca."kimse demiyor ki siz bi hattı döşeyin biz abone oluruz." bu tip örnekler çoğaltılabilir,firmalar yatırım yapacakları alanda potansiyel görmek isterler ve değer görürlerse yatırım yaparlar.genç nüfusumuzun çokluğundan bahsediyoruz da cafelerde-evlerde oynanan oyun rakamları ile resmi satış rakamlarını bir karşılaştıralım ne kadar yatırım potansiyelimiz var.her sene cep telefonu değiştirip her ay fuzuli kontör harcayan parasını jöleye bilardoya sigaraya biraya harcayıp oyuna sıra gelince "manyakmıyım lan ben" diyen adamlar bu konuda hiç bir söz hakkına sahip değildir benim gözümde.

Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345

Mesaj Yetkileri