1 ile 30 arası toplam 242 sonuç

Konu: Turksportal İstifa (!)

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

peki son bişey sorabilir miyim? aynı takımı birden fazla kişinin araştırmasının ne zararı olabilir? farklı fikirler çıkar işte ne güzel. son karar yine o takımın yetkilisinde olur mesela. hani ben sapma ve ortalama fikrini ortaya atarken illa bu olsun demedim. madem ortada ters giden ya da ters gitmese bile daha iyi olabilecek bişey var neden bunun çözümleri konuşulmuyor? ve bişey daha.. siz gerçekten türkiye datasından ne ölçüde memnunsunuz? hatta süper ligden. mesela bu sezonu 10 kez oynattığınızda beşiktaş'ın 60 puan ortalamasıyla 7. sırada kalması hiç anormal gelmedi mi? yeni bir takım uyum sorunu falan demişsiniz ama aynı durum trabzonsporda da var bu sezon. hatta galatasarayda da. ve hatta ortalamada yine beşiktaş'ın önünde olan bursaspor da kadrosunda önemli değişikliklere gitti. beşiktaş'ın kadrosunda öyle kilit oyuncular değişmedi. tek değişen teknik direktör. ama çok daha büyük değişiklikler beşiktaş'ın önünde yer alan takımların nerdeyse hepsinde oldu.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by serwan View Post
    peki son bişey sorabilir miyim? aynı takımı birden fazla kişinin araştırmasının ne zararı olabilir? farklı fikirler çıkar işte ne güzel. son karar yine o takımın yetkilisinde olur mesela. hani ben sapma ve ortalama fikrini ortaya atarken illa bu olsun demedim. madem ortada ters giden ya da ters gitmese bile daha iyi olabilecek bişey var neden bunun çözümleri konuşulmuyor?
    Forumlarda sizin yazdiklarinizi, arastirmacilarin degerlendirmesi ile birden fazla arastirmaci olmasinin arasindaki farki bir turlu cozemiyorum. Biraz kalin kafali oldugum icin herhalde. Mantikli bir nedeni olsa, neden olmasin. Ama goremiyorum.

ve bişey daha.. siz gerçekten türkiye datasından ne ölçüde memnunsunuz? hatta süper ligden. mesela bu sezonu 10 kez oynattığınızda beşiktaş'ın 60 puan ortalamasıyla 7. sırada kalması hiç anormal gelmedi mi? yeni bir takım uyum sorunu falan demişsiniz ama aynı durum trabzonsporda da var bu sezon. hatta galatasarayda da. ve hatta ortalamada yine beşiktaş'ın önünde olan bursaspor da kadrosunda önemli değişikliklere gitti. beşiktaş'ın kadrosunda öyle kilit oyuncular değişmedi. tek değişen teknik direktör. ama çok daha büyük değişiklikler beşiktaş'ın önünde yer alan takımların nerdeyse hepsinde oldu.
    Ben genel olarak memnumum. Galatasaray 63, Bursa 60, Trabzon 68 puandayken Besiktas'in 60 puanda olmasi da cok da rahatsiz etmedi acikcasi. Ama ortalamada 3-4 puan daha yuksek olabilir Besiktas.

Tabii Fenerbahce'nin supurmedigi 3 sampiyonluktan 1 tanesini de Besiktas aldi. Digerleri Trabzon ve Bursa'nin sampiyonluklari oldu.

Orada supriz Gaziantep. Esasinda cok da supriz degil cunku kadrosu cok kaliteli olan bir takim Antep ama 56-27 gibi bir puan ortalamasi daha dogru olabilirdi.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Forumlarda sizin yazdiklarinizi, arastirmacilarin degerlendirmesi ile birden fazla arastirmaci olmasinin arasindaki farki bir turlu cozemiyorum. Biraz kalin kafali oldugum icin herhalde. Mantikli bir nedeni olsa, neden olmasin. Ama goremiyorum.
    estağfurullah.. asla öyle bişey demek istemem ima dahi etmem. ama size aradaki farkı açıklayabilirim. insanoğlu doğası gereği karşılık alacağı işleri her zaman daha özenli daha titizlikle yapar. forumda gerçekten dikkate alınıp alınmadığını bile bilmediği yazılar yazmak yerine doğrudan bu ekipte yer almak ve adını o listeye yazdırmak insanın kendini gerçekleştirme ihtiyacının tatminidir. sırf bu ihtiyacını karşılamak için dahi olsa, insanlar daha istekli olur ekipte yer almaya. bakın başlık açılmış forumda oyunda türksportal ve ekibi diye. yani bir kişinin "bu oyuna benim de katkım oldu bakın" diyebilmesi bile aslında çok önemli bi farktır. insanlara bunun sağlanması da gerekir. çünkü dediğim gibi bu bir ihtiyaçtır her şeyden önce. oyuncuların girip o listedekilere teşekkür etmesi insana maddi anlamda bişey kazandırmasa da manevi açıdan değerlidir. ama kimse x kişisi de forumda yorum yapmıştı demez 2 sene sonra. o listede isimleri olanlar hatırlanır.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ben genel olarak memnumum. Galatasaray 63, Bursa 60, Trabzon 68 puandayken Besiktas'in 60 puanda olmasi da cok da rahatsiz etmedi acikcasi. Ama ortalamada 3-4 puan daha yuksek olabilir Besiktas.

Tabii Fenerbahce'nin supurmedigi 3 sampiyonluktan 1 tanesini de Besiktas aldi. Digerleri Trabzon ve Bursa'nin sampiyonluklari oldu.

Orada supriz Gaziantep. Esasinda cok da supriz degil cunku kadrosu cok kaliteli olan bir takim Antep ama 56-27 gibi bir puan ortalamasi daha dogru olabilirdi.
    bu konuya gelince. madem istatistiklerle konuşuyoruz bikaç bişey de ben yazayım. beşiktaş son 10 yılda ortalama 65,5 puan toplamış. en iyi sezonunda 85 en kötü sezonunda 54 puan toplayabilmiş ki bunların da ortalaması 69,5. son 10 yıla bakıldığında beşiktaş en kaliteli kadrosunun bu yılki kadro olduğunu söyleyebiliriz. ama buna rağmen sizin yaptığınız çalışmada beşiktaş bu sezonu neredeyse geçirebileceği en kötü şekilde geçirmiş. yaptığınız sadece 1 sezon olsa ve beşiktaş ligi 50 puanla bitirse anlardım. çünkü dediğim gibi en kötüsü 54 puan ve bundan bir miktar sapma gayet olağan. ama 10 kez oynatıp ortalamasını almışsınız. yani beşiktaş'ın ortalama puanının 65 civarında ve hatta kadroya bakıldığında 70e yakın çıkmasını beklerdim ben. diyeceksiniz ki trabzon ortalama 68 almış galatasaray 63. şunu söyleyebilirim ki trabzonspor'un ki biraz yüksek bence. sürpriz yapmaya aday bir takım olsa da trabzonspor bu kadrosuyla bu sene ligde beşiktaş ve galatsaray'dan daha iyi olması kağıt üzerinde mümkün değildir. dediğim gibi 1 sezonun sonucu olsa hiç itiraz etmem. ama madem ortalama alındı bu şekilde çıkması anormal geldi bana. galatasaray da düşük bir miktar. 70 civarı olabilirdi yine.
    gaziantep bursa ve ibb'nin ortalamada daha yukarıda olmasını ise asla anlayamadım. bu takımların kadroları iyi evet. şampiyon dahi olabilirler belki evet. ama iş yine gelip 10 sezon ortalamasına dayandığında böyle sonuçlar almaları anormal. ne yani antep'in kadrosu beşiktaş'tan daha mı iyi. e başındaki teknik direktörün de bu kadro kalitesi farkını ortadan kapatıp öne geçebilecek biri olduğunu söyleyemeyiz.
    sonuç olarak dediğim gibi. eğer 1 sezon değerleri olsaydı gayet normal olabilirdi. ama bu resmen şu anlama geliyor. hani derler ya sabaha kadar oynansa x takımı y'yi yenemezdi diye. tam olarak bu yani. bence bu da beşiktaş ve galatsaray'a haksızlık anlamına geliyor.
    umarım anlatabilmişimdir.bu saatten sonra ne kadar mümkün bilmiyorum ama 21 ekim'e kadar düzelir umarım bu durum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by serwan View Post
    estağfurullah.. asla öyle bişey demek istemem ima dahi etmem. ama size aradaki farkı açıklayabilirim. insanoğlu doğası gereği karşılık alacağı işleri her zaman daha özenli daha titizlikle yapar. forumda gerçekten dikkate alınıp alınmadığını bile bilmediği yazılar yazmak yerine doğrudan bu ekipte yer almak ve adını o listeye yazdırmak insanın kendini gerçekleştirme ihtiyacının tatminidir. sırf bu ihtiyacını karşılamak için dahi olsa, insanlar daha istekli olur ekipte yer almaya. bakın başlık açılmış forumda oyunda türksportal ve ekibi diye. yani bir kişinin "bu oyuna benim de katkım oldu bakın" diyebilmesi bile aslında çok önemli bi farktır. insanlara bunun sağlanması da gerekir. çünkü dediğim gibi bu bir ihtiyaçtır her şeyden önce. oyuncuların girip o listedekilere teşekkür etmesi insana maddi anlamda bişey kazandırmasa da manevi açıdan değerlidir. ama kimse x kişisi de forumda yorum yapmıştı demez 2 sene sonra. o listede isimleri olanlar hatırlanır.
    Kafamin kalin olmasi konusunda ciddiydim. Herhangi bir gonderme de degildi. Bir cok isin pesinden kosarken bazen kafa duruyor.

Katkida bulunma meselasine gelince, ben arastirmaci olmadan once SI forumlarinda fikirlerimi yazarken zaten yardimci oldugumu, oyunun gelismesine katkida bulundugumu hissediyordum. Bu hissi yasamak icin de ismimin oyunda gecmesine ihtiyacim yoktu acikcasi. Oyunda su anda olan bir cok ozellik de benim baslattigim veya parcasi oldugum beyin firtinalari ile gerceklesti. Bunlar icin de bir sey beklemedim, oyunun daha iyi olmasini istedigim icin yaptim. Baskalarindan da bunu bekliyorum acikcasi.

Arastirma bolumunde yazilanlar okunuyor. Hatta bazen iki defa, uc defa okunuyor. Bu kesin. Fayda da sagliyor. Ama bu demek degil ki yazilanlarin tamamini kullanacagiz. O yazilanlarin %5'ini bile kullansak bu buyuk bir faydadir cunku o %5 daha once dusunmedigimiz bir seyi ortaya koymus olur.

bu konuya gelince. madem istatistiklerle konuşuyoruz bikaç bişey de ben yazayım. beşiktaş son 10 yılda ortalama 65,5 puan toplamış. en iyi sezonunda 85 en kötü sezonunda 54 puan toplayabilmiş ki bunların da ortalaması 69,5. son 10 yıla bakıldığında beşiktaş en kaliteli kadrosunun bu yılki kadro olduğunu söyleyebiliriz.
    Son 3 yila baktigimizda da ortalama 63. Son 2 yilda ise 57.5.

Besiktas'in son yillarin en kaliteli kadrosuna sahip olduguna katiliyorum ama en iyi kadrosuna sahip oldugunu dusunmuyorum cunku kadro dengeli degil. Kadronun en kaliteli 8 futbolcusu yabanci. En kaliteli 11 oyuncudan da sadece bir tanesi Turk. Ligimizde sahada 5 tane Turk oynamasi gerektigini goz onunde bulundurursak, kadroyu insa ederken Besiktas'in cok hatali oldugunu dusunuyorum.

ama buna rağmen sizin yaptığınız çalışmada beşiktaş bu sezonu neredeyse geçirebileceği en kötü şekilde geçirmiş. yaptığınız sadece 1 sezon olsa ve beşiktaş ligi 50 puanla bitirse anlardım. çünkü dediğim gibi en kötüsü 54 puan ve bundan bir miktar sapma gayet olağan.
    O 54 puanin gecen sezon oldugunu goz onunde tutarsak, gelisme var demek dogru olmaz mi?

ama 10 kez oynatıp ortalamasını almışsınız. yani beşiktaş'ın ortalama puanının 65 civarında ve hatta kadroya bakıldığında 70e yakın çıkmasını beklerdim ben. diyeceksiniz ki trabzon ortalama 68 almış galatasaray 63. şunu söyleyebilirim ki trabzonspor'un ki biraz yüksek bence. sürpriz yapmaya aday bir takım olsa da trabzonspor bu kadrosuyla bu sene ligde beşiktaş ve galatsaray'dan daha iyi olması kağıt üzerinde mümkün değildir. dediğim gibi 1 sezonun sonucu olsa hiç itiraz etmem. ama madem ortalama alındı bu şekilde çıkması anormal geldi bana. galatasaray da düşük bir miktar. 70 civarı olabilirdi yine.
    Trabzon konusuna ben katilmiyorum cunku Trabzonspor'un kadrosu hem Besiktas hem de Galatasaray'dan daha genis ve en iyi oyuncular ile en zayif oyuncular arasindaki fark daha az. Besiktas, Quaresma olmadigi zaman ne olacak diye dusunurken, Trabzon'da Alanzinho, Volkan Sen, Henrique, Burak, Adrian, Sapara, Brozek ve Halil asagi yukari benzer seviyede ve birbirlerine alternatif oyuncular.

Lig sonucta bir maraton ve hic bir futbolcu 34 macin tamaminda ayni performansi gosteremiyor.
    Bu nedenle de kadro derinligi lig sonuclarinda onemli bir etken.

gaziantep bursa ve ibb'nin ortalamada daha yukarıda olmasını ise asla anlayamadım. bu takımların kadroları iyi evet. şampiyon dahi olabilirler belki evet. ama iş yine gelip 10 sezon ortalamasına dayandığında böyle sonuçlar almaları anormal. ne yani antep'in kadrosu beşiktaş'tan daha mı iyi. e başındaki teknik direktörün de bu kadro kalitesi farkını ortadan kapatıp öne geçebilecek biri olduğunu söyleyemeyiz.

sonuç olarak dediğim gibi. eğer 1 sezon değerleri olsaydı gayet normal olabilirdi. ama bu resmen şu anlama geliyor. hani derler ya sabaha kadar oynansa x takımı y'yi yenemezdi diye. tam olarak bu yani. bence bu da beşiktaş ve galatsaray'a haksızlık anlamına geliyor.
    umarım anlatabilmişimdir.bu saatten sonra ne kadar mümkün bilmiyorum ama 21 ekim'e kadar düzelir umarım bu durum.
    Tam olarak sabaha kadar oynasa X takimi Y'yi yenemezdi demek hic dogru olmaz. Besiktas gecen sezon gibi cok kotu sezonlar da gecirdi, cok iyi sezonlar da gecirdi bu 10 denemede. Ortalama 60'da kaldi cunku istikrarsiz. Ayni sey Galatasaray icin de gecerli.

Bursaspor, Antep ve IBB ise istikrarli. Daha iyi degil ama topladiklari puanlarin standart sapmasi daha dusuk.

Mesaj Yetkileri