1 ile 30 arası toplam 86 sonuç

Konu: Turksportal'a Kızgınım

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Stan13 View Post
    Onunla alakası yok. Ülkemizde yaşayan insanların aylık gelir-oyun fiyatı oranına bakarsanız cevabı göreceksiniz. Aylık geliri ortalama 1000 TL olan 3 kişilik bir aile olduğunu düşünün. Çok basit bir hesap ile aylık yemek, su, elektrik, kira vs. gibi temel masrafları düştüğünüzde geriye ya hiç kalmıyor ya da çok az kalıyor. Bu paranın da 80-100 TLsini bir oyuna vermek mantıklı değil haliyle. Tamamen bununla alakalı. Oyunun pahalı olması da gümrük vergisinden kaynaklanıyor.

Yine aynı muhabbet yine aynı laflar. Kimse anlamıyor anlamak istemiyor. Oyunlar ülkemizde öyle eskisi kadar pahalı değil. Yabancı ülkelerle çok az bir fiyat farkı var. Ayrıca şunun artık bazılarının kafalarına sokulması gerekiyor. Bilgisayar oyunu LÜKS ihtiyaçtır. 3 kişilik bir ailede iki araba olması gibi. Aylık 1000 TL alan 3 kişilik bir ailenin nasıl kirasının 700-800 lirasıyla bir evde kirada oturması o alie için lüks oluyorsa bir oyun için(bak bu aileyle ilgili söylüyorum) 70 tl oyun için vermek de LÜKStür. 1000 tl maaş alan ailenin Fm dışında düşünecek çok şeyi olur merak etmeyin. Her seferinde aynı mantıklarla yok efendim şu aile nasıl alsın bu aile nasıl alsın gibi yazılar bana aşırı saçma ve boş geliyor. Lüks harcamaları hangi ailelerin yapabildiğini veya hangilerinin yapamadığını burda uzun uzun acıklayacak halim yok. Fakat düz bir mantık kurayım sana. 80/365 =0,22 Tl her gun kenara atarsanız(neredeyse 25 kurustan az) FM yi orjinal alabilirsiniz. eger 50 kurus atarsanız 175 gun surer. simdi siz bu sene fm almayın. fm cıktıgı gunden beri kenara 25 kurus atın seneye fm 13 ü orjinal alırsınız. Şahsen bıktım ben şu su, doğalgaz,elektrik gibi hesaplardan. Fm oynamak için doğalgazı suyu falan kesin o zaman. Ha kesemiyor musunuz o zaman dediğim hesabı yapın bu kadar basit. Yada korsan edinip sırıta sırıta oynayın.

Quote Originally Posted by fotosuki View Post
    Yine aynı muhabbet yine aynı laflar. Kimse anlamıyor anlamak istemiyor. Oyunlar ülkemizde öyle eskisi kadar pahalı değil. Yabancı ülkelerle çok az bir fiyat farkı var. Ayrıca şunun artık bazılarının kafalarına sokulması gerekiyor. Bilgisayar oyunu LÜKS ihtiyaçtır. 3 kişilik bir ailede iki araba olması gibi. Aylık 1000 TL alan 3 kişilik bir ailenin nasıl kirasının 700-800 lirasıyla bir evde kirada oturması o alie için lüks oluyorsa bir oyun için(bak bu aileyle ilgili söylüyorum) 70 tl oyun için vermek de LÜKStür. 1000 tl maaş alan ailenin Fm dışında düşünecek çok şeyi olur merak etmeyin. Her seferinde aynı mantıklarla yok efendim şu aile nasıl alsın bu aile nasıl alsın gibi yazılar bana aşırı saçma ve boş geliyor. Lüks harcamaları hangi ailelerin yapabildiğini veya hangilerinin yapamadığını burda uzun uzun acıklayacak halim yok. Fakat düz bir mantık kurayım sana. 80/365 =0,22 Tl her gun kenara atarsanız(neredeyse 25 kurustan az) FM yi orjinal alabilirsiniz. eger 50 kurus atarsanız 175 gun surer. simdi siz bu sene fm almayın. fm cıktıgı gunden beri kenara 25 kurus atın seneye fm 13 ü orjinal alırsınız. Şahsen bıktım ben şu su, doğalgaz,elektrik gibi hesaplardan. Fm oynamak için doğalgazı suyu falan kesin o zaman. Ha kesemiyor musunuz o zaman dediğim hesabı yapın bu kadar basit. Yada korsan edinip sırıta sırıta oynayın.
    cm 2000 serisinden beri oynuyorum.turksportal'ın o zamandan beri katkılarını iyi bilirim ve teşekkürü borç bilirim onlara.ama artık onlar da SI Games'in saçma davranışlarına ses çıkarmıyorlar...

ben kardeşimin eğitim masrafları için her gün kenara 50 kuruş atıyorum ailem zorlandığı için ben de öğrenci olmama rağmen.parası olana parası olmayan oynamasın demek kolay.korsan oyun almak gidip ekmek çalmakmış falan filan bırakın bunları.80 tl az para değil.benim babam 80 tl kazanmak için 4 gün çalışıyor nerdeyse.adamın 4 günlük parasını git fm'nin abuk zubuk kaprisli şirketi SI games'e ver.oldu canım başka?emek hırsızlığı filan değil bu.orjinal oyun alın Türkçe yapalım ne kadar saçma bir şeydir ya.bu nasıl bir küçümsemedir?siz Türkçe yapın bakalım beğenirsek alalım o zaman?

oyun oynamak bu kadar maliyetli olmamalı.bunu bu hale getirenler utansın.

bir de oyunda dikkatimi çeken bir şey oldu.emre belözoğlu messi'den kötü olmuş.buna bir el atılması lazım.dünya yıldızımıza yakışmamış.

Mesaj Yetkileri