sayın perpetua, uzun uzun açıklama yapmışsınız teşekkür ederim ama verdiğiniz örnekler beni tatmin etmedi.
sıradan bir sitenin sıradan bir editörünün yapmış olduğu oldukça saçma bir değerlendirmeyi önüme referans olarak koyuyorsunuz. oliver kahn yapsa öper başıma koyarım da mohammed al-hendy kimdir? bu sitede bulunan veya herhangi bir platformda bu oyunu değerlendiren kişilerin her biri de sıradan lakin aradaki fark bu kişilerin her birinin görüşünün ayrı ayrı referans olmayacağı gerçeği. tüm bu kişilerin değerlendirmelerinden oluşacak genel kanı bir referans değeri taşır. aksi taktirde böyle dünya çapında bir değerlendirmeyi yapmak için bu konuda ciddi bir kariyer yapmanız gerekli. oliver kahn gibi.
zaten ben "avrupanın en iyi 15-20 kalecisi arasındadır" demiştim bu verdiğiniz site dünya genelinde bir araştırma yapmış.
galatasaray'ın beğenmeyip yolladığı de sanchis bu listede 21. sırada. muslera ise 18. sırada.
volkan'ın sürekliliğinin 20 veya 10 olması benim için sorun teşkil etmiyor çünkü volkan hem gerçekte hem de oyunda gayet iyi bir kaleci.
benim meselem tuttuğum takımın yüksek değerler alması değil, sizin araştırmalarınızı kötülemekte değil, benim meselem sevdiğim bu oyunun doğru düzgün yansıtılması.
fakat bazen siz çok fazla çelişiyorsunuz. en basit örnek: selçuk şahin'in hızının 13 olması. bunu neye istinaden bu şekilde yansıttınız bilemiyorum. bildiğim tek şey bu değerin bir skandal olduğu. zira selçuk şahin'i mehmet topuz'la aynı hızda görmek oldukça tuhaf.
colin kazım gibi doğru düzgün standardı olmayan bir oyuncunun sürekliliği "13". gerçekten bu ciddi değeri nasıl bir düşünce içerisinde verdiniz aklım almıyor. galatasaray'da geçirdiği "yarım sezon" 13 süreklilik alması için yeterli bir referanssa diyecek bir şeyim yok.
bunlar dışında bir çok örnek verebilirim ama gerek yok... emeğinize saygısızlık etmek istemiyorum fakat bir çok platformda araştırmalarınız ciddi şekilde eleştiriliyor, bir çok kişi türkiye ligini oynamıyor bu yüzden.
bence araştırmalarınızı daha şeffaf hale getirmeniz ve takım başına düşen araştırmacı sayısını artırmanız gerekiyor. birileri sizin baktığınızdan daha farklı bir bakış açısıyla bakarak değerlendirme dar ağacınızın genişlemesinde katkıda bulunabilir. oyuncu değerleri ciddi istişareler sonucunda belirlenmelidir diye düşünüyorum.
perpatua'nın araştırma sorumlusu olması araştırmalarda aşırı baskın rol oynaması anlamına gelmemeli. benim edindiğim izlenim o yönde.
şunu asla unutmayın; futbolun milyonlarca doğrusu vardır. futbol yeni doğrular doğurmaya her zaman gebe olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. bu yanlışlar için de geçerlidir. futbolu güzel ve diğer sporlardan özel kılan da sahip olduğu bu tabiattır.
naçizane görüşüm budur. beğenseniz de, beğenmeseniz de benim gibi düşünen insanların ciddi derecede fazla olduğunu unutmayın. saygılar.