"Birşeyler sezilmiş ki, yargılamada yer alıyor" ülkemiz yargısı için geçerli değil çoğu zaman maalesef. Birşeyler sezildiği için içeride tutulan, ama neyle suçlandıklarını bile bilmeyen yazarlar, yıllardır yargılanmayı bekleyen ama yargılanmayan milletvekilleri var. Konu siyasete uzanır.
Bizim öncelikli bakış açımız "bir şeyler sezilmiş ki" olmalıdır. Yani bu sadece adalette değildir. Ameliyata girdiğinde bu doktor beni iyileştirecek diye girersin. Ancak içerde narkozu verir tecavüz eder. Buna rağmen başka bir ameliyata da iyi olmak için girersin, düzen budur. O yüzden konuların temelinde gitmek lazım. Sağa sola çok kaydığımız zaman her cümlenin bir aması bulunur.

Yaşamak, muhalefete şiddet, rakip takım hakkında bilgi alma, yalan haberler yazdırmayı normal sayanların da hakkı. Onların da rengi sadece Sarı Lacivert değil.
Burada Fenerbahçe'liler böyle yapıyor demedim. Bu şekilde bir anlam çıkıyorsa yanlış anlattığımı kabul etmeliyim.

Ben burada insanların adaletine, vicdanına laf söyleyenleri görüyorum. Söyleme nedenleri de sen şu konuya şunu dememiştin, bugün böyle diyorsun diyorlar. Böyle bir yaklaşım olmaz. Şayet olsaydı yukarda saydıklarımı normal karşılayan bu forum insanının konuşmaya hakkı hiç olmazdı.

Çünkü rakibin kadrosunu gizliden öğrenme işine "ne var, zaten maç başladığında öğrenmeyecekmiydi" diyenler vardı. İlla alıntı yapmayayım.