-
Bizim bazı şeyleri öğrenebilmemiz için işleri şeffaf şekilde görmemiz lazım.
Ben senin önünde ağam MeMo, paşam MeMo yapıp senin olmadığın ortamda başka davranırsam ister hapiste, ister tutuklu, ister sonsuz özgürlük içinde olayım sen benim gösterdiğim kadarını görürsün.
Bunun içinde çok somut delillerim var. Meşhur Aziz Yıldırım, Adnan Polat muhabbeti vardır; Anadolu takımları şampiyon olursa biz bunlarla başedemeyiz konulu.
Bu ortaya çıkmadan önce buna kimse inanmazdı. A gazeteci dese Fenerbahçe, Galatasaray düşmanı olurdu. Bursaspor tarafı söylese "Bursaspor'un haddini bilmesi lazım olurdu, Bu takımların gücü yetmeyecek ve böyle bir konuşma yapacaklar olurdu, bu Bursaspor'da çok oldu ha olurdu, iyi ki bir şampiyon oldular kendilerini Barcelona sanıyorlar." olurdu. Sonrasında bu iddialar üzerine başkanlar çıkıp "büyük Fenerbahçe camiası" der, "107 yıllık okul kültürü olan Galatasaray camiası" der tüm iddia edenlerin Allah belasını versin olurdu, başkanlarda taraftarının gözünde yürü be başkan, aslansın aslan olurdu.
Ama böyle bir konuşma var. Yani hiçbir şey anlatıldığı gibi olmayabilir. Yeni başlayan popüler Survivor yarışması gibi. Kamera çektiğinde asla bir şey görünmüyor, olabildiğine yeşillik ve ıssız bir ortam. Orada yaşayan başka halk olduğunu söylesem (geçmişten bunu görmeyenler) asla inanmazlar. Ama var. Tabi izlerken yok çünkü bize görmemiz gereken gösteriliyor. Perde arkasını görürsem reyting sağlayamam.
Sonuç perde arkasını görürsem taraftarlığımı askerliğimi tecil ettiririm. Yoksa daha askere gitmeden ordu gibi kullanılan bizler bu sürecin en önemli parçası olmaya devam ederiz. Bilmiyorum bu konu hakkında 265 sayfadır konuşulanın dışında bir farkındalık yaratabiliyormuyum.
Mesaj Yetkileri