York senden çok çok daha iyi bir takım, işin zaten zor.Lige daha çok önem vermelisin, gidişat gayet iyi.
York senden çok çok daha iyi bir takım, işin zaten zor.Lige daha çok önem vermelisin, gidişat gayet iyi.
Zorlu fikstür öncesi stoperimiz Colin Cryan'ın profilindeki bu düşüş moralimizi bozdu ancak kendisinin bu haliyle bile gideri var.
BSBNL 10. HAFTA
Çok önemli bir maçtı. Solihull Moors hemen üzerimizdeydi ve Play-Off potasında kalmak hatta liderliği zorlamak adına, kazanan çok önemli bir avantaj elde edecekti. Fakat tüm bunlara rağmen takımımız maça istediğimiz tempoyla başlayamadı, ve maçın başında oyundaki hakimiyeti ele alan The Moors, oyunun sonuna kadar peşimizi bırakmadı. Açıkçası öldük öldük dirildik, bir ara Wilson'ın golüyle umutlandık belki ama 83'te Simon Johnson enfes bir gol atarak o umutlarımızı da daha yeşermeden sildi. Bu mağlubiyetle bir anda 5. sıradan 11. sıraya kadar geriledik.
FA CUP 4. TUR
Sahaya fark yememek için çıktık ancak bir anda bir korner, bir de frikikten gelen ortaya vurulan kafa golüyle bir üst ligdeki rakibimiz karşısında deplasmanda 0-2'lik üstünlüğü yakaladık! Kendi takımımız, bütün medya mensupları ve hatta rakip takım şaşkınlık içindeydi. Ancak çabucak toparlanmayı bildiler. İlk yarıda farkı 1'e indirip, ikinci yarıda skoru eşitlediler ve galibiyeti getirecek golleri de buldular ancak kalecimiz James Gilpin çok etkileyici bir performansla onlara geçit izni vermeyerek turu evimize taşıdı. Mutluyuz, evimizdeki maça iyi seyirci gelirse güzel bir hasılat yapabiliriz.
FA CUP 4. TUR TEKRAR MAÇI
Öncelikle şunu söyleyeyim, rakip bu maçı çok rahat bir şekilde 10-0 kazanabilirdi. O kadar çok atak yaptılar ve gole o kadar çok yaklaştılar ki, özetini izlemem gerektiği maçın tamamını izliyormuş gibi oldum. Neredeyse oynadığı her maç penaltı yaptıran genç stoper Dean Dean 5. dakikada yine sahnedeydi. Golle uzaktan yakından alakası olmayan bir pozisyonda penaltı yaptıran Dean, 0-1 geriye düşmemize neden oldu. Rakip bu golden sonra yine %100 gol pozisyonları buldu ama bunları değerlendiremedi. Dakika 37'de, ilk atağımızda, sağ kanattan gelen ortayı çok güzel bir kafa vuruşuyla tamamlayan Josh Wilson skoru 1-1'e getirdi ve rahat bir nefes aldık; ancak oyunda hiçbir değişiklik olmadı. Rakip sayısız karşı karşıya ve boş kale kaçırdı, 1 topları direkten döndü. Bizim şanssızlığımız da maçtaki 2 atağımızdan birinde (ilki gol olmuştu) Conor Tinnion'un sert şutunun üst direkte patlaması oldu. Nitekim bu tarz bir maç berabere bitiyor ve uzuyorsa rakip takımın antrenörünün forvetlerini iyice bir azarlaması gerek.
Her neyse, uzatmalar başladı, ilk devrede yorgunluktan kimse atak yapamadı. Ancak ikinci devrede bu sefer Matthew Pike sahnedeydi! Dakika 110'da o da golle alakasız bir pozisyonda penaltıya sebebiyet verdi, üstüne üstlük ilk penaltıyı yaptıran Dean Dean, itirazlarından dolayı 2. sarıyı görerek oyun dışı kaldı! Neyse. Rakip golü attı, birkaç boş kale daha kaçırdı ve maç 1-2 sonuçlandı.
FM tarihimdeki en rezil maçlarımdan birini oynadım. Stoper ikilimiz Dean Dean ve Matthew Pike tel tel dökülürken, bizim adımıza maçtaki tek olumlu nokta, 599 kişi gibi hatırı sayılır bir seyirci toplamamız oldu. Ayrıca Josh Wilson da FA Cup'taki 5. golüne ulaşarak 4. tur sonunda 2 kişiyle birlikte gol krallığında liderliği paylaştı.
BSBNL 11. HAFTA
FA Cup hezimetinden sonra, ligimizde bizden sonraki en düşük itibarlı takım olan (medya tahmini 21.'lik) ama bu sezon gayet iyi giden Hinckley ile karşılaştık. Geçen maç çok yorulan ve kondüsyonları yerlerde gezen oyuncularımı dinlendirerek yedek ağırlıklı bir kadroyla maça başladım ancak oyuncularımın istekleri ve arzuları takdire şayandı. Rakip takımın Galli forveti Elliott Chamberlain'in birkaç pozisyonu dışında şahane maç çıkardık, rakibe futbol dersi vererek mükemmel bir galibiyet aldık. Ortalama 400 dakikadır gole hasret olan forvetlerimiz Leighton McGivern ve Ethan Mannion, Josh Wilson'ın yokluğunu aratmayarak harika bir oyun çıkardılar, ikisi de 2 gol 1 asistle oynayarak 9.40 rating aldılar.
BSBNL 12. HAFTA
FA Cup'ta oynayan oyuncularım hala yorgundu, geçen hafta ligde oynayan oyuncularım da kondüsyonlarını geri kazanamamıştı. Hal böyle olunca rotasyonlardan rotasyon beğendim, sene başından beri oynamamış birçok oyuncuya yer vererek, çok güçlü bir rakip olan FC Halifax'a karşı ''Ya herro, ya merro'' dedim. Ancak oyuncularım beni yanılttılar, şahane futbol oynadılar. 180 taraftarımız sergilenen oyun karşısında mest olurken, Halifax'ın teknik direktörü de kredisini iyice doldurdu, her an kovulabilecek duruma geldi. Dakika 34'te yeni transfer Patrick O'Brien, McGivern'le yaptığı harika verkaç sonucunda karşı karşıyayı affetmedi ve Vauxhall adına ilk golünü atarak takımını 1-0 öne geçirdi. 2. yarıda, sonradan oyuna giren ve esas mevkisi olan stoper yerine ön lineroda oynayan Tom Hannigan müthiş bir uzaktan şutla bizi rahatlattı, dakika 85'te de 1 maç aradan sonra formasına kavuşan Josh Wilson frikikte rakip kaleciyi direğe yapıştırarak Halifax'ı üçledi. Bu tarz rotasyonlarda böylesine efsanevi oyunlar oynayınca müthiş zevk alıyorum, takıma ve yedeklere olan güvenim 1 kat daha artıyor adeta.
Ligde 12 haftayı geride bıraktık. İşte puan durumu:
Solihull Moors yenilgisinden sonra 11. sıraya kadar düşmüştük ancak son aldığımız 2 galibiyetle beraber tekrar üst sıralara tırmandık ve maç eksiğimize rağmen 4. sıraya yerleştik. Şu anki konumumuz muhteşem.
FA Trophy'deki rakibimiz de belli oldu. 3. turda ligimizin vasat ekiplerinden Bishop's Stortford ile karşılaşacağız.
Son haftalardaki rotasyonda şanslarını iyi değerlendiren oyuncularım yeni gözdelerim oldu ve bundan sonraki maçlarda alternatif olarak kafamın bir ucunda durma şansını yakaladılar. İşte onlardan bazıları:
Şu ana kadar 2 maçta şans verdiğim Jon Egerton ikisinde de maçın yıldızlarından olmayı başardı ve gözüme girdi. Gerçekten çok şahane oyun kuruyor ancak oyunun en kötü top kapan oyuncusu olması bir soru işareti. Yine de soğukkanlı ve temiz oyununa hayran kaldım.
Sol kanada yeni transfer Patrick O'Brien oynadığı iki maçta 1 gol atıp 1 de asist yaparak güzel oyununun yanında skor tabelasına yaptığı katkıyla da taraftarın sevgisini kazanmayı başardı. Kanat özellikleri etkileyici. Sıklıkla yer bulacak.
Sene başında Mc olarak değerlendirdiğimden Tom Grice'ı vasat bulmuş ve hiç oynatmamayı düşünmüştüm ancak son maçtan önce bir bakınca sağ kanat olarak özellikleri fena değilmiş gibi geldi. Coronado sakat, Beck ve Rochester de yorgun olduğundan Grice'ı denedim ve hiç fena oynamadı. Yine bu tarz, eksiğin bol olduğu durumlarda şans bulabilir.
Sene başında Pike'in stoperdeki partneri olarak düşündüğüm Tom Hannigan daha sonradan o mevkiye yeni transferlerin gelmesiyle gözden düşmüştü. Ancak son 2 haftadır oynadığı oyunla adeta bana ''Ben hala buradayım!'' diyen Hannigan, hem stoper, hem ön libero hem de ortasaha oynama becerisiyle yedek kulübesinde en güvendiğim isimlerden biri olacak.
Bu koçeroyu da yeni aldık. Bakalım neler yapacak?
Bu arada, yaşının ilerlemesi nedeniyle 17 yaşındaki genç oyuncumuz Ian Rogers'ın genç kontratını part-time kontrata çevirdik; süper oyunu nedeniyle başka takımların radarına giren ve 3 tane de teklif alan kontratsız forvetimiz Josh Wilson ile de haftalığı 100 pound'dan 2014 yılına kadar sözleşme imzaladık. Wilson'u pırahmam![]()
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."