-
Zokora bir şey yapmamıştır, küfür etmedim diyorsa da doğrudur diyenlere karşı yazmıştım ben onu. Zaten yüz ifadelerine de bakarsan kimin sinirli kimin rahat olduğu görülür.
Emre'yi korumak gibi bir çabam yok, sadece olayın ırkçılık değil, o anki öfkesini kusma olarak görüyorum ben ve ırkçı birisi, 15 senedir farklı ülkelerden insanlarla bir arada oynayan birisinin ırkçı olup olmadığı böyle anlaşılmaz, mutlaka başka tavırlar da sergiler.
Zencileri biz geçmişte o şekilde köle olarak kullanmamışız, biz onlara geçmişte o şekilde hitap etmemişiz ki, şimdi onları ezmek için bu ifadeyi kullanalım.
O kelimeyi söylediyse ve sadece o kelimeye özel ceza varsa, cezasını elbette çeksin ama ırkçı demek, üstelik de başka siyahi oyuncuların açıklamaları ortadayken ırkçı demek yanlış bence.
Çoğu kişi de bunun farkında, Emre'nin ırkçı olmadığının, sinirli yapısı gereği edilen lafın altında kalmamak için karşılık verdiğinin, aynı şekilde küfür etse sinirlenmeyeceğinin ve onu sinirlendirecek kelimeleri seçtiğinin. Karşılık vermesi yanlıştır orası ayrı, sonra Emre suçsuzdur gibi bir şeyi savunduğum anlaşılmasın.
Mesaj Yetkileri