Sayfa 5 / 7 İlkİlk ... 34567 SonSon
121 ile 150 arası toplam 190 sonuç

Konu: Zorla kaşınan çocuk (Oğlum bak git)

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    İnan bana büyüğüne kemer çeken kişiden adam olmaz.Maç izlerken fazla sevindim diye bana bir amca vurdu,ağzımı açıp laf söylemedim.Bir de özür diledim.Kişinin içinde büyüğüne saygı yoksa kemer de çeker,bıçak da çeker silah da çekip adam da öldürür.

sende kişilik bozukluğu var o zaman. 16 yaşındasın, böyle bir şeye gözünü yummuşsun. Allah ileriki yaşamında yardım etsin. annenin babanın bile sana vurmaya hakkı yok, böyle saçma sapan bir sebeple. yazık. bir de özür dilemişsin.

üstteki soruyu tekrarlıyorum, öyle bir durumla karşılaşsanız büyüğe saygı diyip adamın yanından geçip gider misiniz?

Nesil
    2006
    Yer

allah kahretsin sırf sizin şu saçma sapan çarpıklıklarınız yüzünden bu ülkede küçük kızlara taciz edilmesine tecavüz edilmesine göz yumuluyor.....

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

İnan bana büyüğüne kemer çeken kişiden adam olmaz.Maç izlerken fazla sevindim diye bana bir amca vurdu,ağzımı açıp laf söylemedim.Bir de özür diledim.Kişinin içinde büyüğüne saygı yoksa kemer de çeker,bıçak da çeker silah da çekip adam da öldürür.
    Güzel bir örnek oldu bu.

Peki o zaman.. O sinirle sana vuran kişiye ters davransaydın karşında ki kişinin eline geçirdiği sert bir cisimle kafanı yarması durumunda amcamız haklı olurdu yani?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Kişilik bozukluğunun bende olduğunu sanmıyorum.

Quote Originally Posted by GeanyGS View Post
    Güzel bir örnek oldu bu.

Peki o zaman.. O sinirle sana vuran kişiye ters davransaydın karşında ki kişinin eline geçirdiği sert bir cisimle kafanı yarması durumunda amcamız haklı olurdu yani?
    Adam bana direk vursa ben haklı olurdum.Ama bana 23456546 kez '' Oğlum bak git '' deseydi,gitmeseydim o adam haklı olurdu.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer

çocukken öğretiliyor büyüğe saygı büyğe saygı. sonra geliyor büyük tecavüz ediyor çocuğuna. kalıyorsun. sokakta dışarıda gördüğün adamlar bir de bunlar. büyüğe saygıymış. nereye kadar?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    çocukken öğretiliyor büyüğe saygı büyğe saygı. sonra geliyor büyük tecavüz ediyor çocuğuna. kalıyorsun. sokakta dışarıda gördüğün adamlar bir de bunlar. büyüğe saygıymış. nereye kadar?
    Büyüğe saygı konu değil aslında.Asıl olan büyüğüne bunu yapanın yaşıtına,küçüğüne ne yapacağıdır.

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Evet o çöpçüde kesinlikle topluma daha yararlı insanların yetişmesine katkıda bulunmak için yarmıştır çocuğun kafayı.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

allah kahretsin sırf sizin şu saçma sapan çarpıklıklarınız yüzünden bu ülkede küçük kızlara taciz edilmesine tecavüz edilmesine göz yumuluyor.....
    Çok alakasız yerlere çekiyorsun. Adam orda belki ilk haklı olarak vurdu sonra çocuğun yaptıkları çok mu doğru ? Adam , çocuk kemeri çıkartır çıkartmaz vurmuyor heralde 30 kere olum bak git diyor. Çocuk kemeri sallıyor , vurmaya çalışınca dayanamayıp vuruyor. Ben olsam bende vururdum. 30 kere git dicem gitmicek hala dayılık yapıcak ve daha önce ne yaptığıda belirsiz dalga geçti deniliyor.
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2006
    Yer

ahlak anlayışınız mükemmel.

büyük kim lan? ırz düşmanı adam sırf büyük diye saygı duyacağız öyle mi?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

ahlak anlayışınız mükemmel.

büyük kim lan? ırz düşmanı adam sırf büyük diye saygı duyacağız öyle mi?
    Hocam o sopa ile vuruyor çocuğa tecavüz etmiyor.

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by furkan58 View Post
    Çok alakasız yerlere çekiyorsun. Adam orda belki ilk haklı olarak vurdu sonra çocuğun yaptıkları çok mu doğru ? Adam , çocuk kemeri çıkartır çıkartmaz vurmuyor heralde 30 kere olum bak git diyor. Çocuk kemeri sallıyor , vurmaya çalışınca dayanamayıp vuruyor. Ben olsam bende vururdum. 30 kere git dicem gitmicek hala dayılık yapıcak ve daha önce ne yaptığıda belirsiz dalga geçti deniliyor.
    nefs-i müdafa.

olay 50 saniyelik o videodan mı ibaret ?

tokatlamış yahu çöpçü çocuğu.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

çocuk bu. onu yargılamak bir kere bence baştan aşağı yanlış da orası çok tartıştırır.

büyüğe saygı kavramı ... bu da bence çok yanlış düşünülüyor. 50 yaşında biri öyle veya böyle bir sebeple akrabana annene kızkardeşine çirkin hareketler(anlamışsındır)yapsa, zoraki eylemlerde bulunsa(yine anladın) ne yapacaksın?

büyüğe saygı diyip işin içinden çıkmak kolay. olayın derinine inemeden yorum yapılmamalı.
    Çocuğun da çöpçü amcanın da bu olayın öncesinde ne yaptığını bilmediğimizden kesin birşey söylememiz zaten doğru değil , yalnız videodaki arkadaşın tavırları bazı şeyleri görmemiz için yeterli . Bu çocuğun ilk vukuatı değildir , son da olmaz . Madem empati kurmaya çalışıyorsun bir de bu yaşta bir çocuğun senin ailenden bir büyüğe bu atarlanmayı yaptığını düşün.Yine söylüyorum vurulması çözüm değil , ancak kemerle vurulmasına karşılık ben diğerini müstahak görüyorum .
    İyi o zaman efendi çocuklar evinde otursun, yaramaz, hadsiz, kendini bilmez çocukların sokakta kafalarını yarın. Eğer videonun sonunda çocuğa 2 tokat çekip gönderseydi aynı şeyleri söylemezdim ama demir bir sopayla birinin kafasına vurulmasından rahatsız olunması için vicdan sahibi olmak gerekir.
    Valla adam olacak olan 7sinde belli eder kendini 77sinde de o olur. Hadi olaydaki iki kişinin yaşlarını görmezden gelelim , çocuğun kemerini çıkarıp artistlenmesi yine de doğru değil . İş vicdana kalana kadar çok şey var düşünecek .

http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=289

Bu linkte attığın yorumdaki gibi bir yorum yapalım , vay be çöpçü o şekilde vurdu diye saygısız çocuk haklı oldu.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

nefs-i müdafa.

O tokatlama mevuzusndan önce haber çıktı.Adam kekemeymiş.Dalga geçmiş çocuk,adam da tokat atmış.

Al şimdi hangisine inanalım ?

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

nefs-i müdafa.

Tokatlamışta neden tokatlamış biliyormusun ? Oradamıydın ? Belli bi haklı sebebi vardır ki tokatlamıştır.

Nesil
    2006
    Yer

Hocam o sopa ile vuruyor çocuğa tecavüz etmiyor.

dostum anlamıyorsun.

ben diyorum şu şu şu sebeple çocuk şu yönden böyledir ,

sen cevaben büyüğe saygı diyorsun. yani ne olursa olsun büyüğe saygı duymalıymışız. öyle mi? öyle . onu demek istedin. öyle değilse çocuğun haksız olmasının sebebi büyüğüe saygı duymadığından değil de ne?

kurabildin mi mantığı?

Nesil
    2006
    Yer

iyiyle kötüyü ayırt edemeyen bir toplumuz. o çocuğun kötü niyetli pislik bi eleman olmadığını ilk izleyişimde anlamıştım. bir kere şuursuz, o hareketleri yapıyor. girdği risk bariz, olacaklar belli. bu akılsızlığı ancak cidden duygularına kapılmış bir çocuk yapabilir, o çocuğa vuran çöpçü bir kere baştan tokat atarak büyük ihtimal hata yapmış. tabii bilmiyoruz ne olduğunu kesin konuşmak doğru değil ama ses yapmayın falan diye tokatladığı söyleniyor. hiçbir olay bizim kulağımıza geldiği gibi değildir tamamiyle bunu yıllardır öğrenememiş bir popülasyonuz . çocuk küfür etti diye tokatlamış o yüzden haklıymış vs vs . bir kere bu olay hakkında bana göre çocuğun kafasına dikişi atılırken başka bir yerde olayla alakası olmayan birinin çıkıp yorum yapması hadsizliktir zaten. herkes ahlak bekçisi kesilmiş.
    ne demişim?

neyse ya burada tartışmanın bir anlamı yok. ben değil hayat öğretebilir ancak.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

ne demişim?

neyse ya burada tartışmanın bir anlamı yok. ben değil hayat öğretebilir ancak.
    Bişey öğrettiğin yada öğretmeye çalıştığın yok. Sadece anlamak istemediğin konu var. Tutturmuşsun çocuk haklı diye. E arkadaşım belki çocuk adama sövdü adamda tokat attı sonra çocuğun kemerle adama artislik yapması doğru mu ? Değil. O zaman olay öncesin bilmeden çocuk haklı diyemezsin. Ben videoya bakarak , kesin bildiğime bakarak çocuk haksız derim olay budur.

Nesil
    2006
    Yer

çocuk haklı demedim. anlamadan konuşuyorsun.

12 angry men .

güzel filmdir.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

dostum alamıyorsun.

ben diyorum şu şu şu sebeple çocuk şu yönden böyledir ,

sen cevaben büyüğe saygı diyorsun. yani ne olursa olsun büyüğe saygı duymalıymışız. öyle mi? öyle . onu demek istedin. öyle değilse çocuğun haksız olmasının sebebi büyüğüe saygı duymadığından değil de ne?

kurabildin mi mantığı?
    Ne olursa olsun büyüğe saygı duymalıyız falan demedim.Bazı şeyler alttan alınmalı.O adam bana vurdu ama ben hoşgörü ile karşıladım ve sakinleşsin diye de özür diledim.Çünkü o kafada ki ve duygu yüklü birine ters tepki verirsem olacakları bilemeyiz.Kalkıp bana kişilik bozukluğun var deyip hakaret ediyorsun.Gidip bir çocuğa tecavüz eden kişiye saygı duymam söz konusu değil.Ama konumuz tecavüz falan değil.Bir büyüğün sana vurduysa ona gidip kemer çekemezsin,çekersen de senden her şey beklenir.

Ekleme yapayım;

Bir büyüğünle dalga geçemezsin,geçersen gelir vurur.Kemer çekemezsin,çekersen bir de ısrarcı olursan videoda ki gibi olur.Küfür edemezsin,yine bir dayak yersin.Eğer bunları yapıyorsan senin kendine faydan yoktur.İyi bir insan olmak için büyüklerine saygılı olmalısın.O çocuğun büyüyünce iyi biri olacağını mı düşünüryorsun ? Büyüklerine böyle hareketler yapan birinin gelecekte topluma yararlı, iyi bir birey olmasını beklememeliyiz.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Büyüğe saygı lafını abartıp duruyorsun ForCimbom , olayın öncesinden ne kadar eminsin ? Biri diyor çöpçü tokat atmış , biri diyor çöpçü kekemeymiş çocuk dalga geçmiş ondan atmış . Bunları geçelim , görmedik bilmiyoruz .Ona buna psikolojik sorunun var , yok psikolog musun diyorsun da bu olayla küçük birini taciz etme olayını bağdaştırmanda ben psikolojik sorunlar görmeye başlayacağım neredeyse.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Sopayı adam vuruyor derdi burada sizi geriyor.Yahu kimine göre doğru kimine göre yanlış ben güler geçerim çünkü bana göre adam haklı

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by futureless View Post
    Büyüğe saygı lafını abartıp duruyorsun ForCimbom , olayın öncesinden ne kadar eminsin ? Biri diyor çöpçü tokat atmış , biri diyor çöpçü kekemeymiş çocuk dalga geçmiş ondan atmış . Bunları geçelim , görmedik bilmiyoruz .Ona buna psikolojik sorunun var , yok psikolog musun diyorsun da bu olayla küçük birini taciz etme olayını bağdaştırmanda ben psikolojik sorunlar görmeye başlayacağım neredeyse.

sabahtan beri onu anlatıyorum. bilmiyoruz olayın öncesini.

buna rağmen argümanı ortaya koyan sen büyüğe saygı diyorsun çocuk şöyle böyle.

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Valla adam olacak olan 7sinde belli eder kendini 77sinde de o olur. Hadi olaydaki iki kişinin yaşlarını görmezden gelelim , çocuğun kemerini çıkarıp artistlenmesi yine de doğru değil . İş vicdana kalana kadar çok şey var düşünecek .

http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=289

Bu linkte attığın yorumdaki gibi bir yorum yapalım , vay be çöpçü o şekilde vurdu diye saygısız çocuk haklı oldu.
    Bi çocuğun saygısızlığının kafasının yarılması için haklı bir sebep olan görenlerle yapılan tartışmanın nereye kadar gidebileceğini kestiremiyorum açıkcası. Yarın öbür gün çocuğunuz olur bir yakınınız olur saygısızlık yaptı diye ağzı burnu kırılırsa mutlu olursunuz o zaman.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Bi çocuğun saygısızlığının kafasının yarılması için haklı bir sebep olan görenlerle yapılan tartışmanın nereye kadar gidebileceğini kestiremiyorum açıkcası. Yarın öbür gün çocuğunuz olur bir yakınınız olur saygısızlık yaptı diye ağzı burnu kırılırsa mutlu olursunuz o zaman.
    Çocuk saygısızlığı abartıyor. Kemer çıkartıp tehtidler savuruyor , vurmaya çalışıyor. Ayrıca adamda kaç kez uyarıyor ve en son dayanamayıp vuruyor. Ne yapsaydı yani gel bana vur rahatla mı deseydi ? Ayrıca orda kafasını yarmak amacıyla vurmadığınada eminim.

Nesil
    2006
    Yer

beyler 12 angry men 'i izleyin. müthiş bir yapıt. beni anlayacaksınız.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

burda tartışma çıkaranlara tek bi cümlem var
    olm bak git

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Bir çocuğun kafasına demir sopayla vurmanın amacı kafasını yarmak değilse direk öldürmektir. Başka bir seçenek aklıma gelmiyor, hayatımda kimsenin kafasına demir bir sopayla vurabilecek kadar gözüm dönmedi yani.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Verdiğim link Trabzonspor-Fenerbahçe maçı linki , Emre'ye Zokora'nın yaptığı hareketle ilgili yorumunu içeriyor.

O gün o tekmeye tepki vermemişsin , bugün gelmiş burada laf ediyorsun . Niye ? Çünkü Emre Fenerbahçe'de oynuyor

Şiddet olaylarındaki yorumların sabit olsa konuyu düzgün bir şekilde tartışmaya devam etmek isterdim ancak maalesef dediğin gibi tartışmanın nereye gidebileceğini kestiremiyoruz o yüzden susalım.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Bir çocuğun kafasına demir sopayla vurmanın amacı kafasını yarmak değilse direk öldürmektir. Başka bir seçenek aklıma gelmiyor, hayatımda kimsenin kafasına demir bir sopayla vurabilecek kadar gözüm dönmedi yani.
    Yanlış bilmiyorsam temizlik görevlilerinin sopaları demir değil tahtadan oluyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Verdiğim link Trabzonspor-Fenerbahçe maçı linki , Emre'ye Zokora'nın yaptığı hareketle ilgili yorumunu içeriyor.

O gün o tekmeye tepki vermemişsin , bugün gelmiş burada laf ediyorsun . Niye ? Çünkü Emre Fenerbahçe'de oynuyor

Şiddet olaylarındaki yorumların sabit olsa konuyu düzgün bir şekilde tartışmaya devam etmek isterdim ancak maalesef dediğin gibi tartışmanın nereye gidebileceğini kestiremiyoruz o yüzden susalım.
    Ne alaka? Okuduğunu farklı yorumlama gibi bir sorunun var sanırım? Orada 3 olay örnek vermişim diğerleri de kırmızı karttı verilmedi buda kırmızı verilmedi ve diğer 2sinde kimse bu kadar ağlamadı demişim? Irkçılık yapan bir insanın tekme yemesiyle bi anda haklı gibi gösterilmesi komik sadece.

Olaya bakış açımı tekrar söyliym sonra başka bir başlıkta yanlış algıladığın postları paylaşmazsın. Adam çocuğa "Zokora tekmesi atsaydı" şu an çocuğu eleştirenlerden biri de ben olurdum ve en başından beri söyleyip ısrarla anlamadığınız şey karşıda ki kişi ne yapmış olursa olsun (ki karşıdan veletin teki var) kimsenin kimseye bu şekilde bir şiddet uygulamaya hakkı yoktur. Kafanın arkasına 12 dikiş atılmasına neden olan bir darbe allah korusun o çocuğu öldüredebilirdi.

Sizin mantığınızla mini etek giyen bir kızın tecavüze uğraması, anasına sövülen birinin adamı öldürmesi gibi şeyleri normal olarak karşılıyosunuz gibi algılıyorum.

Sayfa 5 / 7 İlkİlk ... 34567 SonSon

Mesaj Yetkileri