-
09.Haziran.2012, 01:44
Zorlama anlam diye bir konu var. Yani zorladığın zaman bir konudan istediğin manayı çıkarabilirsin.
Bende zorladım zorladım ve Fenerbahçe'ye karşı Türkiye, Avrupa ortaklığındaki saldırının son halkası şampiyonluk maçıydı anlamını çıkardım. Fenerbahçe'ye her yönden saldırılacak ve Galatasaray'ı Kadıköy'de şampiyon yaparak son nokta konulacaktı.
Özellikle play - off sisteminden sonra atılan her zarın sürekli ihtiyaç dahilinde gelmesi beni doğrular nitelikteydi. Beş üç lazım salla zarı geliyor, düşeş lazım salla zarı o da geldi, Galatasaray - Fenerbahçe maçı son maça denk gelmeliydi salla zarı ve son. Birileri çok pis zar tutuyor. Bu ülkede her yeri ele geçiren hükümetse haliyle zarı tutanda hükümetti.
Her şey hazırlandığı gibi düğümün son halkası Kadıköy'e kaldı. Kim hakediyorsa o kazanacaktı desem de inanmayın.
Galatasaray'ın şampiyonluğu ve maç sonu taraftarların kışkırtılarak sahaya sokulacağı gibi tonla şey planlanmıştı. Peki, nasıl? Eğer planlanmamış olsa Aslan - Köprü - Kadıköy - Kupa birlikteliğinde bir koreografi hazırlanabilir miydi? 12 yıldır rakibini yenemeyen hatta ezilen bir takımın bu özgüveni nereden geliyordu. Hadi burası tesadüftü ama Saraçoğlunu yakın şampiyonluk daha yakın sloganı neydi? Maç sonu olaylarla ilgili bu kadar örtüşen bir pankart ancak siyasetin yanında duran bir başkanın takımından gelebilirdi. Aysal - Akp.
Maç sonuçlandığında ise stadın ışıkları kapatıldı ve kupa noktasında sorun çıktı. Daha sonrasında Akp'nin devreye girmesiyle kupa karanlıkta verildi. Burada da karanlıkları aydınlatan Akp'ye (parti simgesi olan ampüle) dikkat çekmek istiyorlardı.
Neyse, bu kadar çabam takdir görmeyecek eminim. Benim hikayem ile burada anlatılan siyasi hikayeler arasında pek fark bulunmuyor.
Mesaj Yetkileri