Quote Originally Posted by musleramicol25 View Post
Siz eğer penaltı kararına göre maç bizim hakkımızdı 3 nizami golümüz sayesinde maçın galibiydik diyebiliyorsanız, Galatasaray'da ilk yarıda oynadığı oyun için aynı şeyi söyleyebilir? Hatta rolleri değiştirelim. İkinci yarıda Beşiktaş'ın geride olduğunu varsayalım. İkinci devrede oynanan oyunla da Beşiktaş'ın hakkıydı diyebiliriz. Maç içi verilen kararlar, kaçırılan pozisyonlar, oynanan oyun eğer "adalet" kelimesini ağzımıza dolandırıyorsa o takım zaten çaresizdir. Sizin açınızdan öyleyse benim açımdan da Beşiktaş zorlanarak bir 3 puan almış olurdu penaltı kararı olmasa. O zaman kimin hakkı olcaktı? O zaman Beşiktaş çaresiz konumuna düşmüş mü olcaktı? Objektif bakmak lazım biraz olaylara. Zaten maç bizim hakkımızdı diyen taraf kendisiyle çelişir arkadaş. Galatasaray taraftarının da Beşiktaş taraftarının da haddine değil böyle net bir yorum yapmak. Bana göre penaltı kararına eş düşen birçok şey var. Onları da meydana döksek Galatasaray'ın hakkıydı diyecek kaç tane adam bulurum size.

Ayrıca Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı kıyaslamak bence saçmalık. Ve kadrolar hemen hemen aynı bile değil. 2-3 oyuncu değişikleri gözle görülür şekilde iki maç arasında da var. Bir kere her şeyden önce oynanan atmosfer sebebiyle eş biçmek saçmalık olur. Galatasaray burda herhangi bir final mücadelesi falan vermiyor sadece sezonda oynadığı 3-5 derbiden birisi -ki bir dezavantaj da deplasmanda olmamızdan kaynaklanıyordu. Galatasaray, Beşiktaş deplasmanına şişirilerek çıktı ve hakkıyla ettiği bir mücadele ile Beşiktaş'ı zorladı arkadaş o kadar.
Ben ortaya somut bir veri koyuyorum.Maçların sonuçlarına göre takımlara puan/puanlar veriliyor.Oynadıkları oyunlara veya girdikleri pozisyon sayısına göre değil.Bu yüzden maç bizim hakkımızdı zaten diye yapılan yorumlar senin dediğin gibi objektifliği tartışılır.Gerçi burada saçmalamanın sınırlarını zorlayan öyle yorumlar var ki,tartışılması mümkün değil.Genel olarak tepkim de bu mesajlara zaten.Ayrıca ben Süper kupa maçı örneğini bizi küçümseyen arkadaşlar için vermiştim ve sen hala bizi küçümsemeye devam etmişsin.Yapacak bir yorumum yok bu yüzden.

Quote Originally Posted by byariff View Post
Bireysel oyuncu hatalari ile takimin savunma hatalarini bir tutuyorsan zaten tartismaya gerek yok umut 6 kisinin arasindan vuruyorsa bu hata degil umut"un becerisidir. besiktas toplasan 15 en fazla 20 dakika top oynamistir geri kalan dakikalarda galatasaray oynamistir maçi sakin kafayla 90 dakikasini tekrar izlemen dilegi ile.
He tamam o zaman ya,Umut'un becerisiyse siz hak etmiştiniz.3.golde de mesela Burak'ın sahtekarlık becerisi ön planda zaten.Çok güzel hakemleri kandırdı.Asıl sen tekrar izle.Öyle konuşuyorsunki maçın büyük bölümünü forse etmişsiniz sanki.İlk yarı maçın hakimi sizdiniz,ikinci yarı bizdik.Daha çok pozisyon buldunuz diye penaltıyı meşrulaştırma çabanız,maçın zaten sizin hakkınız olduğunu iddia etmeniz saçmalıktan başka bir şey değil.Ayrıca Umut'un golünde bireysel bir hata o kadar çok önemliyse Cenk'in poziyon esnasında kararsız kalmasını bilmem bireysel hata olarak değerlendirir misin?