Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
Kontra atak futbolda çaresiz kalmış takımların taktiğidir.Benim futbol anlayışıma göre futbolu futbol olmaktan çıkaran şeydir bu.Uygulamasınlar demiyorum ancak belirtmek istediğim şey son 4 maçta rakipler kontra atak futbolu uyguladı,maçlarda da bariz Galatasaray'ın oyun olarak üstünlüğü vardı.Buna göre kim kimin elinden kaçmış oluyor ? Farklı bir şeyden bahsediyorum ben.Galibiyet alsalardı hak etmediler demezdim ancak her maç sahaya çıkıp rakip ayırt etmeksizin her zaman ki oyunumuzu oynuyorsak -sadece pozisyon bulamıyoruz orası ayrı- ve top sürekli bizdeyse Galatasaray'ın kimseden kurtulduğu yoktur.Eğer bir takım geriye çekilip kontra ataklarla gol arıyorsa o takım rakibinin elinden kurtulmuştur.
Sana hem katılıyorum hem katılmıyorum. Öncelikle defans futboluyla kontratak futbolunu birbirinden ayırmak gerek. Kontratak futbolu da defansif bir futbol anlayışı elbette ama diğerine nazaran kazanma amacını güden bir oyun anlayışı aslında. Ve bu anlayışı doğru ve iyi bir şekilde uygulayan takımları seyretmek büyük bir keyif veriyor şahsen.

Kontratak futbolunun yaygınlaşması bence Fabio Capello sayesinde (veya yüzünden) oldu. 90'lı yıllarda Milan'ın başındayken takımına oynattığı kontratak futboluyla dönemin en önemli taktik uzmanlarından biri kabul ediliyordu. Nitekim 94 Şampiyonlar Ligi finalinde (Atina'da) Johan Cruyff'un Barcelona'sı karşısında alınan 4-0'lık galibiyetle şimdinin Mourinho'su gibi bir saygınlığa erişmişti.