1 ile 30 arası toplam 344 sonuç

Konu: Bandırma Futbol Akademisi

Hybrid View

Teşekkür ederim. Geride kalan sezon için kadro durumunu da paylaşayım, sonrasında ufaktan Süper Lig hazırlıklarına başlamayı düşünüyorum.

Kim kaç maç oynadı, kaç gol kaç asist yaptı hepsi tek ekranda

Lig terfisi sonrası yeni sponsorluk anlaşmaları da imzaladık. Çok büyük farklar olmasa da bir iyileşme söz konusu gelirlerde.

Pek kolay olmadı ama sonunda ikna etmeyi başardım başkanımızı antrenman tesislerinin geliştirilmesi konusunda. Ekim ayına kadar çalışmalar bitecek, daha sağlıklı koşullarda çalışmalarımızı sürdürücez inşallah.

Yeni sezn öncesi bir ön bütçe belirleri bu arada yönetimimiz. Şu an 250bin TL aylık maaş giderimiz var ancak sözleşmesi bitmek üzere olan bir çok ouncumuz mevcut. Dengeleri sarsmadan, ekonomik kullanırsak yeterli olacağını düşünüyorum 300bin TL'lik aylık maş bütçesinin. Transfer için de 4 milyon TL'den fazla para ayrıldı. Transfer piyasasında bu sefer elimiz daha güçlü olacak.

Bandırmaspor'u en üst seviye futbola hazırlamak için önümüzde 2,5-3 ay gibi bir süre vardı ve bu süreyi elimden geldiğince verimli kullanmaya çalıştım. Kuşkusuz kadro kalitesini arttırmak ilk önceliğimiz olacaktı ve bu amaçla çalışmalarımızı tamamladık diyebilirim. Hem kadromuz gençleşti, hem bol alternatifli, dinamik ve başarıya aç bir oyuncu topluluğunu bir araya getirdik. İsterseniz bir bir tanıyalım yeni oyuncularımızı.

Kaleden başlayalım Alper ve Emirhan geçtiğimiz sezonu farklı takımlarda kiralık olarak geçirdiler ve oldukça başarılydılar görev aldıkları takımlarda. Ancak Süper Lig seviyesinde değiller hala. Emirhan takımda kaldı ancak Alper'i maç deneyimini arttırması için yine kiralık olarak gönderdik. Yeni bir takım kurduğumuz için kalecinin olabildiğince tecrübeli olması ilk tercihimdi. Bu düşünce ile yola çıkarak iki kaleci ile anlaşma sağladık.

Birinci kalecimiz tahmin edeceğiniz üzre İlker Avcıbay olacak. Liderlik özellikleri ile savunmayı derleyip toparlayacağına inanıyorum. Aykut'ta görev verildiği takdirde iyi işler yapacağına inandığım bir başka isim. İki oyuncu da serbest olarak takıma katıldılar, herhangi bir bonservis bedeli ödenmedi transferleri için.

__________________________________________________ ________________________

Gelelim savunmaya... Geçen sezon içinde sözleşme yenilemeye yanaşmayıp başka kulüplerle anlaşmıştı sol bek oyuncularımız Fırat ve Koray. Yerlerine yeni takviye yapma ihtiyacı hissettim, mevcut kadroda sadece Beşiktaş'tan kiraladığımız İsmail bulunuyordu, takdir edersiniz ki İsmail sezonu sonu geri dönmemek üzere gidecektir İki yerli oyuncuyla bu bölgeyi güçlendirdik bu nedenle.

Volkan Yaman Süper Lig tecrübesi olan iyi bir sol bek, beklentileri fazlasıyla karşılayacağına eminim. Ali Kemal'de genç, yetenekli bir oyuncu. Kısa vadede belki çok katkı sağlayamayabilir ancak önümüzdeki yıllarda ondan beklentim yüksek. Ali Kemal Greuter Fürth'ten, Volkan ise Kasımpaşa'dan ayrıldıktan sonra geldi, iki oyuncu içinde satın alma ücreti ödenmedi.

Geçtiğimiz sezonu takımımızda geçiren Ozan Tufan'dan gayet memnun kaldım. Bursaspor'la karşılıklı görüşmelerimiz olumlu sonuçlanınca kendisinin iki sezon daha kiralık kalması yönünde anlaşma sağladık. Sağ beke bir diğer takviyemiz Körfez FK oyuncusu Selim Kayacı oldu.

Selim genç yaşına rağmen mental anlamda oldukça kuvvetli bir oyuncu. Fiziksel özellikleri de yeterli sayılır (hızı hariç), teknik özelliklerini geliştirmesi için önünde bolca zaman ve fırsat olacak. Ali Kemal gibi ondan da gelecek adına çok ümitliyim. İlerleyen yıllarda önemli oyuncularımızdan biri olacağına inanıyorum. Transferi için 650bin TL'yi gözden çıkardık.

Savunmanın ortasında görev yapan oyuncularımızdan geçtiğimiz sezon çok fazla memnun kaldığımı söyleyemem. Bülent Bal zaten emekli oldu, Suat Usta'nın yaşı ilerledi ve sözleşmesini yenilemedik. Recep Yıldız 1.ligde bile yeterli katkıyı sağlayamadı, Süper Lig'de güvenecileceğim bir isim değil maalesef. En yoğun çalıştığımız bölge burası oldu haliyle. Çok isim gündeme geldi, bonservisler konusunda, maaşlar konusunda çok sıkı pazarlıklar yapıldı. Nihayetinde 3 yeni isimle anlaşmaya vardık.

Mustafa Yumlu'yu hepimiz Trabzonspor'dan tanıyoruz, iki yıl boyunca takımımızda forma giymesi yönünde Karadeniz ekibiyle anlaşmaya vardık. Bu dönemde maaşının yarısını biz karşılayacağız, ayrıca 300bin TL ödeyerek bonservisinin tamamını alma hakkımız da bulunmakta. Hasan Erbey ise Fenerbahçe altyapısında yetişmiş genç ve yetenekli bir oyuncu. Fenerbahçe ile sözleşme yenilemedi ve ayrıldı kulübünden. Önceliğim başka oyunculardaydı ancak bonservissiz oluşu da cazip geldi ve kadromuza kattık. Bir başka transferimiz Abdülkerim Konyaspor'dan 500bin TL karşılığı katıldı takımımıza. Konyaspor'u bu transfer konusunda ikna etmek hiç kolay olmadı, Abdülkerim'in de bize katılmak istemesi transferin sonuçlanmasında büyük avantaj sağladı. 19 yaşında ve bence geleceği çok parlak.

Sıra orta sahada. Elimizde bu bölgede oynayan oyuncular mevcut olsa da ne kadar yeterli olacakları soru işareti. Asıl mevkisi ortasahanın ortası olan sadece Ali Serin mevcut kadroda, kalanı defansif/ofansif ortasahalar. Merkeze iki genç yetenek takviye edip kadro derinliğini arttırdık.

Erdi, yeni pilot kulübümüz Alanyaspor'da forma giyen bir oyuncuydu. Gözlemcilerimin olumlu raporu sonrası transferi için harekete geçtik ve 250bin TL karşılığında bonservisini aldık. Rotasyonda güvenle forma verebileceğim bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Diğer takviyemiz Beşiktaş altyapısında yetişen Hasan Türk. Takımında yeterince forma şansı bulamayan genç oyuncuyu makul bir ücret ödeyerek (85bin TL) takıma dahil ettik. Temsilcisi anlaşma konusunda çok zorladı ancak kararlılığımızı gösterip 5 yıllık bir anlaşmayla Bandırmaspor'lu olmasını sağladık

Gelelim hücum hattına, geçtiğimiz iki sezon Eskişehirspor'dan kiraladığımız Tarık Çamdal takımımızın başarısında büyük rol oynamıştı, sağ kanatta ve sağ bekte çok iyi oyun sergilemişti. Sol kanatta da Metin Tuğlu zaman zaman etkili oyunlar çıkarmıştı. Bu sezon bu iki oyuncudan yoksun başlıyoruz, yerlerine takviye yapmamız gerekti. Yine genç isimler hedefimizdeydi;

Trabzonspor'lu Eren Albayrak önümüzdek iki sezon takımımızda forma şansı arayacak. Sürati ve bireysel becerileriyle hücumda etkili bir oyuncu olacağına inanıyorum. Mustafa'nın transferinde olduğu gibi maaşının yarısını biz karşılıyoruz, ayrıca 160bin TL ödeyerek bonservisini alma imkanımız da mevcut. Ömer Ali de sol kanatta oynayan genç ve yetenekli bir oyuncu, yalnız sağ çizgide de görev alabiliyor. Daha çok sağ açıkta fırsat vermeyi düşünüyorum kendisine. Konyaspor'dan kadromuza katılan bir başka oyuncu oldu kendisi Transferi için 425bin TL ödeme yaptık. Şahin Aygüneş ise geçen sezon ortasında anlaştığımız bir isimdi. Asıl mevkisi forvet olsa da yine sağ açıkta oynayabiliyor oluşu onu bizim için daha değerli kılıyor. Birden fazla mevkide oynayabilen oyuncular her zaman elini güçlendirir teknik adamın, hamle şansını arttırır. Bu gençler de benim için büyük şans.

Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi ofansif oyuna yönelemeyeceğimiz aşikar. Geldiğimiz gibi geri dönmek istemiyoruz, bu sebeple daha savunma ağırlıklı, hızlı hücuma dayalı bir oyun tarzımız olacak. Aynı amaçla saha büyüklüğünü de mümkün olan en küçük boyutta olmasını talep ettim yönetimden.

Zamanla üzerinde çalışıp daha verimli hale getirmeye çalışacağız muhakkak, genel olarak oyun anlayışımız bu şekilde olacak.

Sezon öncesi hazırlıklarımızı Bandırma'da gerçekleştirdik. Bu dönemde 5 hazırlık karşılaşması oynadık, sonuçlar pek iç açıcı olmasa da yeni kurulan genç bir takımdan fazlasını beklemek şu an için gerçekçi olmaz. Zamanla her şey rayına oturacaktır.

Sezon açılışını sahamızda Orduspor'a karşı yapıyoruz. Biz hazırlıklarımızı tamamladık, artık sıra taraftarda, bizden desteğinizi eksik esirgemeyin. Bu zorlu yolda yalnız bırakmayın

Mesaj Yetkileri