Daha açık konuşayım daha anlaşılır olsun...
Avatarımda yazan 3 takımı da yakından takip ediyorum ben bu takımların formasının arkasında Ronaldo ve onun ayarında yada uefanın 2. torba kulüpleri ayarında takımlarda forma giyen oyuncular görmek istiyorum çünkü futbol artık spordan öte bir şey bir şölen(örneğin belki garip gelecek ama 2005 teki Milan FB maçı için o kadar yol tepip gittim İstanbul'a yenildik ama diğer yandan Avrupa'nın en iyi golcülerinden biri olan Sevchenko'nun 4 golünü izledim canlı olarak yada Ronaldo'nun selefi ve futbolu bana sevdiren adam Figo'yu canlı görmek adına maç her durduğunda kulübede yada ısınmaya çıkan oyuncularda onu aradı gözlerim)
Şimdi bir çok Türk futbolcu var Avrupa'da ama futbol gelişimini bu topraklarda yapan 2 futbolcu var Emre Arda senin dediğin gibi bir altyapı sistemi olsa bu sayıyıyı en fazla ama en fazla 10 yap sendede 3 büyük ve bir o kadarda mali durumu olan kulübün var ayrıca ama öyle ama böyle menejer piyasası tarafından da takip edilen bir ligin var diyeceğim o ki bir takım en fazla senede yetişen 10 üst düzey yetenekli oyuncudan 1 ini satın alacak. Şimdi ben takımımda bir Arda gibi oyuncum olsun hem gurur duyayım hemde formasını satın alıp maçlara gideyim isterim ama yoksa da en az o ayarda bir topçu görmek isterim herkes görmek ister (herhalde şu zamanlarda en çok BEŞİKTAŞLILAR) İşte o yüzden yerli alamıosam yabancı alsın ama o kutsal formanın arkasında büyük bir isim o formaya yakışan isim yazsın...
ha altyapı çalışmaları devam etsin tabi ama gözlemcinin maaşı yol otel vize masrafı ıvır zıvırdı die uğraşacağıma o parayı ona harcayacağıma transferde kullanırım daha iyi sonuçta sineğin yağını çıkarmak lazım
Ha bi menejer gelir başkan şöyle cevher böyle canavar Ronaldo'nun Van şubesi sanki denecek kadar birini överler getittir ailesiyle ev aç çocuğu okula gönder eğitim alsın bas 10 yıllık kontratı yetiştir pilot takımlarına yolla(Feeder clublardan bahsediyorum) ama tabi bu çok nadir olacak bir şey işte anlatmak istediğim yabancı sınırlaması gelince bu Ronaldo yada Messi vari oyuncular yetişecek die bir şey olmayacak sadece bunun için çaba harcanacak, develer tellal, pireler berber olacak. Tamam belki çok iyi yolda değil futbolumuz ama yapılan bu hamle işleri düzeltmeyecek tam tersi tıpkı 13.1.3 güncellemesi gibi yeni hatalar doğuracak normalde bonservisi elinde olan ama alınmaz denilen oyunculara bonservis ödemek zorunda kalacaklar. hele ki Alper Cenk gibi biraz iş yapan topçular Krasic Hamit Q7 maliyetlerine ulaşacak. Ben 9 milyona Mehmet Topuz'u değil o paraya alıncak Kranjar-Badelj-Reus gibi isimleri görmek isterim böyle isimlerin formasını almak isterim.
Mesela Göztepe'de bir oyuncu sol açık Halil Akbunar 93 doğumlu İzmir'li ve İzmir'in plaka kodu ve Göztepe için önemli olan 35 numaralı formayı giyiyor. İnanılmaz hırslı koşuyor çabalıyor mücadele ediyor ve ruhuyla oynuyor hatta bazen o ruhunu saha koyması Tuncay Şanlı'yı hatırlatıyor bana efendi çocuk ama ne zamanki takım atakta soldan gelen akınlarda işi bitirecek bir pas,, şut, orta yok topu kaptırır kaptırdığı yerden bir bakmışsın kale önüne kadar koşmuş ama atakta kayıp bal yapmayan arı misali. Yaş katogorisinde milli takımada seçiliyor. ama ben bu kadar iyi niyetine rağmen o bölgede maça onunla başlamam o bölgede Yasin Avcı Dilaver Güçlü Ali Kuçik gibi isimler var ha maç gelir 60-70 arasına maçta kopmuştur hadi der ilk Halil'i sokarım oyuna ama kalkıpta hele düşme tehlikesi geçiriyorken genç diye ruhu var diede 93 lü ye forma vermem hatta imkanım olsa transfer isterim devre arasında... sonrasında Recep Niyaz herkes üstüne titriyor ama onun sonu şimdiden belli Olcan gibi !. lig takımlarında oynayacak sonra Antep Genççlerbirliği gibi ligin gediklilerinden birinde oynar bi hazırlık maçında milli takıma seçilir kimse beklemesin bir şey peki burd suç Recep temi hayır Halil demi hayır Klüplerdemi hayır burda suçlu yok sadece bu oyunculardan daha iyileri var hepsi bu ve bir takım her zaman iyilerden kurulur ve TANRI herkese eşit yada aynı yeteneği tüm herkese vermez birilerinde mutlaka farklı bir meziyet vardır ve bu onu farklı kılar işte bu altyapı yabancı kontejanı ile ilgili değil bu yaratılış ve doğal yeteneğin profesyonelleşmesiyle ilgili bir şey ki bu alt yapılarda olan bir olgu zaten olmayan ALTYAPILARDA YETENEKLİ TOPÇU o zman transfere yönelmek zorundasın
O yüzden en haran olduğum kulüp Real Madrid hep transfer yapıyorlar ve kral kupası zayıf turlar haricinde o formaya yakışmayan oyunvulara forma şansı vermiyorlar gelecek vaat edene de azar azar kararında (Varane) gibi yoksa şu anda futbol piyasasında iyi sayılacak bir çok oyuncu var Real Madrid alt yapısından çıkmış ama 5 maç bile oynayamayan Soldado Portillo Etoo Garay ilk akla gelenler.
Sonuç olarak eğer yabancı kontejanı değiştirilecekse bu sınırlandırılma yoluna gidilerek yapılmamalı tersine Ab kurallları gelmeli işte o zaman Türk topçuları diyecekki papuç pahalı sıkacak kendilerini ondan sonra düzelir herşey...
Avrupa içinde o nadir yetişen topçuların tüm hayatını Pele gibi sadece bir takımda geçirmesini izlemek istemem tamam o Pele'nin kendi tercihi idi ama şimdi kulüplerin transferde elini kolunu bağlayacak olan FİNANSAL fair play saçmalığı sonrası bizim bu başlık altında tartşıtığımızı tüm futbol kamuoyu tartışmaya başlayacak kural uygulanırsa... İşte o zmn fm nin de tadı kalmayacak