Yüksek bedel isteyerek satmıyorum demekte problem yok.

Sorun istenen yüksek bedellerin mantık dışı olması.

Bugün dünyada 8-10 oyuncu dışında satılmayacak oyuncu yoktur. Onlar için astronomik bedeller stenebilir ya da hayır denebilir. Diğerleri için seviyelerine, takımlarına ve yaşlarına göre bir bedelleri var.

Bugün Anadolu takımlarında satmıyorum demenin bedeli 10 Milyon Euro. Hadi taş çatlasın, astronomik olsun 15 Milyon Euro. Oyun ise 40-50 Milyon Euro istiyor. Avrupa mali krizin eşiğinde. Kulüpler Financial Fair Play yüzünden problem yaşamanın eşiğindeler. Hal böyle olunca pazar 1990lardaki gibi astronomik bedellerin ödenebileceği bir seviyede değil. Bonservislerin ortalamalarının düşmesi nedeni ile bu bedelleri hiçbir kulüp kaldıramaz Katar destekli 1-2 kulüp hariç.

Oyundan beklentiler gerçekçi olması. Yıldız bir oyuncu için satmıyorum demenin bedeli dünyanın en iyi oyuncuları olan Messi ve Ronaldo'nun (60-70 Milyon Euro) bonservislerinin katı olmamalı. Bazen saçma sapan bedeller istenmiş screenshotlar konuyor. 100 Milyon TL, 200 Milyon TL gibi bedeller çok mantıksız. Bu kriz ortamında Türkiye'de asla ve asla kulüpler 20-30 Milyon Euro gibi bedellere hayır diyemezler. Ancak buna 3 büyükler hayır diyebilir ve rekabet sözkonusu olabilir. O da Avrupa olunca değişir, hayır denemez.

Bonservis ve transfer bedelleri konusunda mantık doğru ama işleyiş yanlış kanımca.