Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon
181 ile 210 arası toplam 238 sonuç

Konu: Galatasaray'ın Yüksek Formu

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Emre formsuz degil, forvet hattinda paslasacak birisini bulamiyor. Bu sezonki oyun sistemi Emre'nin oyununa gore bir sistem degil cunku fizik gucu olmayan bir oyuncu.

Hakan Balta sakat sakat idare ediyor. Yerine sol bek oynamayi yeni ogrenen bir arkadas bulmuslar.

Elmander'in ayagi kirildi, tam iyilesmeden milli takimda oynadigi icin sezon basindan beri agrilarla oynuyor.

Melo 10 kilo fazlasini ancak Kasim ayinin ortasina dogru indirebildi.

Savunmanin butun organizasyonunu yapan Ujfalusi sakatlandi.

Bir cok macta kilidi acan Engin 11 maclik ceza yedi.

Tabii bunlara ek olarak Galatasaray (ve Fenerbahce) 6 tane fazladan derbi oynadi.
    Gecen yilki iskeletindeki 7 oyuncudan 4'u %0 - %60 arasinda oynadi Galatasaray'in.

Gecen yil cok iyi hatirliyorum, Elmander olmasa Galatasaray cok zor mac kazanir diye dusunuluyordu. Su ana kadar Galatasaray'in oynadigi 2340 dakikanin 1013 dakikasinda oynadi. Yani %50 bile degil.

Melo 1361 dakika oynamis. Ujfalusi 180. Engin 461. Necati de gitti.

Bu adamlarin ucu ligde hangi takima koysan ilk 11 oynar, dorduncusu de yedekten ilk giren oyuncu olur. Necati ise her takimda belki ilk 11 olmasa da en azindan ilk 18'in degerli oyuncularindan birisi olur.

Besiktas yeni takim kurdu deniliyor, ilk 11'e yeni gelen oyuncu sayisi 5 (Holosko, Ersan, Ugur, McGregor, Olcay).

Fenerbahce icin de yeni kadro vs. deniliyor ama ilk 11'e yeni gelen oyuncu sayisi 4 (Hasan Ali, Meireles, Topal, Kuyt).

Galatasaray'in 11'inde degisiklik sayisi ise 6 (Riera, Dany, Amrabat, Hamit, Burak, Umut).

Gecen sene sampiyon olan kadrodan bir tane oyuncu eksilmis, ustune bir de ilk 11'in bankosu olmayi basaran 5 tane adam eklenmis takima. Takimdaki butun oyuncular sakatliksiz ve cezasiz olup oyunda fark atsa cok da garipsememek lazim acikcasi. En azindan lige bakarsak.
    Sadece şu yoruma bakarak bile -gerçi kaç sayfa boyunca savunmuşsunuz da- bir takıma aşırı savunmacı yaklaştığınız anlaşılıyor, kusura bakmayın.

Bi ara taktiğin bug'ıydı. Şimdi de ligin tamamı abartılmış oldu

@perpetua

Hocam acaba bu kadar insan eleştirirken sizi halen daha savunmaya devam mı edeceksiniz ?

Bakın ben ne fenerbahçeliyim ne beşiktaşlı ne galatasaraylı ne bursasporlu amasyada yaşıyorum ve amatör takım olan amasyasporu tutuyorum bir art niyetim yok yani.Çünkü herkes art niyetle yaklaşıyor olabilir bu konuya.Fakat herkesden çok siz art niyetli gibisiniz.

Her soruya her abartıya verilecek bir cevabınız daha doğrusu her soruna takılacak bir kulp kavramınız var.Asıl büyüklük nerede ortaya çıkar biliyormusunuz ? - Tamam hatalıyım diyen insanda.Ama bunu yapamayacak kadar da erdemli değilsiniz ?

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Bende ironi yaptım sakin İnsanları öyle bir psikolojiye sokuyorsunuz ki şu anda Sabri'yi savunabilirim o derece.

Emre Çolak için 120 CA çok olduğunu düşünmüyorum ayrıca bunu da belirteyim. Belki özellikleri oynayabilir ama 120 CA civarı idealdir.
    Öyle söylemişsinki gerçekten bunu söylüyosun zannettim, hiç ironi izleri görmedim. Ben Emre'nin casını bilmiyorum, açıkçası çok ta önemli değil benim için canı sağolsun. Sanki wonderkid olarak gösterilen bütün topçular gerçekten o özelliklere sahip, 1-2 tane de bizden olsun.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Sadece şu yoruma bakarak bile -gerçi kaç sayfa boyunca savunmuşsunuz da- bir takıma aşırı savunmacı yaklaştığınız anlaşılıyor, kusura bakmayın.

Bi ara taktiğin bug'ıydı. Şimdi de ligin tamamı abartılmış oldu
    Simdi ligin tamami abartilmis olmadi. Son 2-3 yilda gelen ama cok da verim vermemis transferleri dusurme konusunda yavas davrandigimiz icin lig abartilmis hale geldi. Ozellikle kulupler televizyon yayinlarindan bir suru para almaya basladiktan sonra.

Eger sen tek bir cevaptan memnun olacaksan, yukaridaki Mourinho'nun Galatasaray'i yonettigi ornege bir goz at.

Eger tek bir cevap yeterli degilse, butun takimlarin genel olarak Avrupa'da normalden fazla is yaptigini gormek icin ornek olarak yazdigim 7 oyuna da bir goz at.

Bende tutarsizlik aramak yerine once yazilanlari okur ve anlarsan bir tutarsizlik olmadigi sonucuna varabilirsin. Tabii boyle bir istegin varsa.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ele888111 View Post
    @perpetua

Hocam acaba bu kadar insan eleştirirken sizi halen daha savunmaya devam mı edeceksiniz ?

Bakın ben ne fenerbahçeliyim ne beşiktaşlı ne galatasaraylı ne bursasporlu amasyada yaşıyorum ve amatör takım olan amasyasporu tutuyorum bir art niyetim yok yani.Çünkü herkes art niyetle yaklaşıyor olabilir bu konuya.Fakat herkesden çok siz art niyetli gibisiniz.

Her soruya her abartıya verilecek bir cevabınız daha doğrusu her soruna takılacak bir kulp kavramınız var.Asıl büyüklük nerede ortaya çıkar biliyormusunuz ? - Tamam hatalıyım diyen insanda.Ama bunu yapamayacak kadar da erdemli değilsiniz ?
    Neyi savunmusum? Sezon basindaki (yani Mayis 2012'de yapilan) degerlendirmeleri savunmam mi yanlis?

Uzerinden gecmis 7 ay. Siz 7 ay oncesinin oyuncu degerlendirmeleriyle oynuyorsunuz ve bizim gelecegi gorme konusunda yuzde yuz isabetli olmadigimiz icin hatali oldugumuzu soylememizi mi bekliyorsunuz?

Evet hataliyiz. Elimizde gelecegi gorecek kristal kure yok.

Stoch'un bu sezonki halini hanginiz ongoruyordu? Veya Elmander'in bu kadar verimsiz olacagini? Veya Holosko'nun bu kadar gol atacagini? Melo'nun 10 kilo fazlayla kampa katilacagini. Veya Colman'in ve Mehmet Topuz'un bir sakatliktan sonra geri donup forma girmesinin bu kadar uzun surecegini. Hamit'in, Krasic'in hizlarindan cok sey kaybettiklerini de ongorduyseniz Italyan ve Ispanyol arastirmacilari uyarip bu degerleri dusurtseydiniz bu oyuncular gelmeden once.

Evet savunuyorum cunku arastirma hakkinda yorum yazilmasi icin basliklar aciyoruz, herkesin derdi takiminin oyuncularinin ozelliklerini yukseltmek. Bu istedikleri yukseltmeler yapilmayinca da demediklerini birakmayan insanlar karsimiza cikiyor. Kufur ve hakaret de yolladiklari ozel mesajlarda eksik olmuyor. Takimlari kotu gidince ise sus pus oluveriyorlar, yukseltme istemeye gelince hazir. Dusurulmesi gerektiginde ortalikta yok kimse.

Evet savunuyorum cunku Galatasaray'in gecen sezonki kadro kalitesini Avrupa'da asagi yukari 75. sirada olacak sekilde ayarladik. Transferler sonrasi bu 41. siraya cikti.

Fenerbahce'nin kadrosu da asagi yukari 75. sirada olacak sekilde ayarlandi. Transferler sonrasi Fenerbahce 43.

Ustune basa basa yaziyorum. Hatali degiliz cunku bu is 7 ay once yapildi. Eger 7 ay onceki degerlendirmelerde sorun olmadigini dusunsek, Subat ayinda cikacak yama icin hic bir calisma yapmayiz. Ama bir calisma yapildigini ve ligin genelinde dusus olacagini yukarida yazmistim.

Niyet uzum yemekse, insanlar bu konuda destek verir, arastirma bolumunde yuksek gordukleri hakkinda (kavga cikmamasi icin ozellikle kendi takimlari icin) yazar.

Niyet bagciyi dovmekse bu baslik altinda yazmaya devam eder.

Ben de acaba kacirdigimiz bir sey var mi diye arada ugrar bakarim.
    Last edited by perpetua : 15.Ocak.2013 at 12:16

Nesil
    2003

Ek olarak:

Ligin kalitesi neden mi fazla?

Ligin ortalamasinin (her takimin en iyi 16 oyuncusu yani 288 oyuncu ile hesaplanan) ustunde kaliteye sahip yaz doneminde 46 tane oyuncu geldi lige bu gectigimiz yaz.

Gecen Ocak ayinda 12. Ondan onceki yaz ise 50 tane. Ondan onceki Ocak'ta ise 24 tane.

Yani son 4 transfer doneminde 132 yeni oyuncu gelmis. Hepsi lig ortalamasinin ustunde oyuncular ve baska arastirmacilar tarafindan degerlendirilmisler.

Yani ligin ust yarisindaki oyuncularin hemen hemen tamami yurt disindan yeni gelmis oyuncular. Cogu da baska liglerde tutunamayip Turkiye'ye gelmis oyuncular. Bir cogu yasi gecmis veya dususte olan veya Turkiye'ye geldikten sonra tatil rehavetiyle dusen oyuncular.

Demek ki gelen adami kafadan 5-10 puan indirmek gerekli ki ileriyi gormus olalim.

Ben işsiz olarak bir kariyer açım. BJK ilk 10 hafta sanırım çok kötü gitti 16 yada 15. sıradaydı ve Samet Aybaba'yı kovdular. Bana teklif ettiler bende kabul ettim. O oyunumda şu an ikinci yarı maçlarına başladım FB 1. sırada ve sanırım 6 yada 9 puan fark var GS ile arasında ve GS 3. sırada 2. sırada Bursa var. Gs gruplardan çıktı ilk turda elendi FB de gruplardan(ŞL) çıktı ve ilk turu geçti şimdiki rakibi Bayern M.
    Ben Türkiye Kupasında FB nin olduğu gruba denk geldim ve içerde dışarda FB yi yendim. Krasic ve Stoch'lu 4-4-2 oynuyor FB. defans beklerimin oyun anlayışını full defansif yapıp bu ikisine adam markajı verdim ve sıkı markaj uygulattım 1 pozisyona dahi giremediler. Sanırım bu GS ve FB nin coşma işi random denk geliyor bende GS o kadar etkili değil.

Dip not: Kimseye taktik öğretme çabasında falan değilim öyle mükemmel bir oyuncuda değilim ama bence araştırmacı ekiplerimize çok yüklenmek hata gibime geliyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Şu an devam ettiğim Dardanelspor kariyerimde ilk sezonda GS Trabzona 8 puan fark atıp 75 puanla 1. oldu, Fenerbahçe ise GS'nin 21 puan gerisinde 54 puanla 7. sırada bitirdi ligi. GS şampiyonlar liginde grubunu 4. bitirdi, FB gruplara kalıp grubunu 2. sırada bitirip bir üst turda Arsenal'a elendi. Fatih Terim lig sonunda Liverpool'un başına geçti. Aykut Kocaman ligin ortasına bile gelmeden kovuldu yerine Hector Cuper geçti. FB bir kiralık oyuncu dışında hiç transfer yapmadı. GS 4 tane adam aldı kayda değer olan tek oyuncu vardı o da Drenthe.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Es-es 2.Sezon Galatasaray Uefa Kupasını kazandı.

Ligde Fenerbahce 33 Haftada 5 puan önde.Fener Lig şampiyonu.Türkiye Kupasında Orduspor Şampiyon.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Galatasaray'ı yönetiyorum ilk sezon devre arasında ozan ipek transferi yaptım sadece ve ligde yenilgisiz 96 puanla şampiyon oldum. CL'de çeyrek finalde Juve'ye elendim. Şuan 2.sezondaym 20 maçta 19galbyet 1 berabrlk aldm CL de 2.turdaym blmyorum ben mi çok iyi taktisyenim GS mı çok abartı? Sizce?

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Galatasaray'ı yönetiyorum ilk sezon devre arasında ozan ipek transferi yaptım sadece ve ligde yenilgisiz 96 puanla şampiyon oldum. CL'de çeyrek finalde Juve'ye elendim. Şuan 2.sezondaym 20 maçta 19galbyet 1 berabrlk aldm CL de 2.turdaym blmyorum ben mi çok iyi taktisyenim GS mı çok abartı? Sizce?
    Yanlız 96 puan helal olsun. Barçayla bile 96 puan almak imakansız gibi.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Quote Originally Posted by himone View Post
    Yanlız 96 puan helal olsun. Barçayla bile 96 puan almak imakansız gibi.
    Cidden ilk kariyerim FM13'te. Bende şaşırdım, oyun çok kolay geldi. Maç maçı 3.2 gol atmışım. Bakalım diğer kariyerlerimde mi öyle olacak.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben hiç bir açıklamayı ve savunmayı kabul etmiyorum Gs konusunda. Önceki serilerde neden yoktu böyle bir şey?

Çok sinirlenip bir şey denedim; FMRTE ile GS'deki bütün oyuncuların kondisyon ve morallerini sıfırladım. 2-3 maç puan kaybettiler ve sonra kaldıkları yerden devam ettiler. Ben o 2-3 maç puan kaybettikleri bölümde hep 3 puan kazandım, farkı açtım. Daha sonra öyle bir çıkış yaptılar ki (o 3 maçın hemen sonunda) yeniden rahat bir şekilde liderliğe oturdular. Puan kaybetme lüksümüz yok (GS değilsek)

Sonuçta bir hile yaptım deneme amaçlı ama hileyle bile engel olunamıyor takıma. Sneijder'in geldiğini düşünemiyorum. Heralde her sene ECC alırlar
    FM Gazetesi

Nesil
    2007
    Yer
    Isparta

ben de galatasaray'ın intibarını ulusaldan kıtasala yükseltilmesinin uygun olacağını düşünüyorum düşürülsün diyenlerde vardı galiba ama sneijder falan geliyo gerçekte ama ben oyunda şampiyonlar liginde 1 çeyrek 1 yarı final yaptım hala kimse gelmiyor 16-18 yaşında ki regenler hariç pastayı yaptım çilek alamıyorum

Quote Originally Posted by mustiUA View Post
    ben de galatasaray'ın intibarını ulusaldan kıtasala yükseltilmesinin uygun olacağını düşünüyorum düşürülsün diyenlerde vardı galiba ama sneijder falan geliyo gerçekte ama ben oyunda şampiyonlar liginde 1 çeyrek 1 yarı final yaptım hala kimse gelmiyor 16-18 yaşında ki regenler hariç pastayı yaptım çilek alamıyorum
    Sneijder ın gelme nedeni sence klübün itibarı mı? Oda tıpkı quaresma gibi krasic gibi kendisine iyi para verip + uzun süreli sözleşme imzalatıldığı için geldi Türkiyeye.

Geçen seneye kadar bende klüplerin itibarlarının arttırılmasını istiyordum çünkü gerçekte gelen oyuncular gelmiyordu oyunda ama bu sene vergilerinde eklenmesi ile gayet gerçekçi oldu oyun. 2.sezon başı satılık listesine giren David Villayı istedim fenerbahçeye. Manager i gelmek istemediğini ama çok yüksek bi teklif vermem durumunda değişebileceğini söyledi durumun bende parayı basınca villa gelmek istedi yani tıpkı gerçekteki gibi oldu.

Nesil
    2007
    Yer
    Isparta

Quote Originally Posted by Spe1907 View Post
    Sneijder ın gelme nedeni sence klübün itibarı mı? Oda tıpkı quaresma gibi krasic gibi kendisine iyi para verip + uzun süreli sözleşme imzalatıldığı için geldi Türkiyeye.

Geçen seneye kadar bende klüplerin itibarlarının arttırılmasını istiyordum çünkü gerçekte gelen oyuncular gelmiyordu oyunda ama bu sene vergilerinde eklenmesi ile gayet gerçekçi oldu oyun. 2.sezon başı satılık listesine giren David Villayı istedim fenerbahçeye. Manager i gelmek istemediğini ama çok yüksek bi teklif vermem durumunda değişebileceğini söyledi durumun bende parayı basınca villa gelmek istedi yani tıpkı gerçekteki gibi oldu.
    dediğin gibi olsun o da kabulum yanlız bu dediğin adamlar geldikleri takımlarda da yüksek paralara oynuyorlardı zaten bize neden düşük bi bedele gelsinler ki + senin dediğin gibi parayı basınca geliyorsa o da tamam ama masaya bile oturmuyor benimle teklif bile veremiyorum yoksa param var vericem yüksek gelsin

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

klüp itibarı değilde ligin popularitesi 1 yada 2 tık artabilir ingiltere ve ispanya liginden mesela espanyoldan hector moreno yu satılık listesinde olmasına rağmen alamıyorum

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Hayır eskiden oyuncuya her türlü teklif yapıyordun fazla parayı verince geliyordu bunda görüşme bile yapmıyorlar o saçma.

Nesil
    2006
    Yer
    Balıkesir

şubat ayındaki degistirmelerde besiktaslı oyuncularda degisiklik olacak mı? yani artırılacak mı özellikleri özellikle holosko ve oguzhanda degisiklik olur mu??

Nesil
    2003

Butun takimlarin itibari dusuyor. Ligin itibariyla beraber.

Bunu yapmazsak, zaten oyun ilk sezon sonunda otomatik olarak cok buyuk bir dusus yapiyor (UEFA siralamasindaki durumumuz nedeniyle).

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bunu yapmazsak, zaten oyun ilk sezon sonunda otomatik olarak cok buyuk bir dusus yapiyor (UEFA siralamasindaki durumumuz nedeniyle).
    peki bununla ilgili nasıl bir çözüm olabilir la liga nın orta sınıf bir takımından orta sınıf bir savunmacıyı transfer listesinde olmasına rağmen alamıyorsam bence buna bir çözüm gelmeli siz ne düşünüyorsunuz

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

12'de bir kez re'i arttırıp hemen sezon sonu tekrar aşağıda 5,6 sıra birden indi şaşırmıştım neden olduğunuda anlamaıştım sebebi buymuş demek.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    peki bununla ilgili nasıl bir çözüm olabilir la liga nın orta sınıf bir takımından orta sınıf bir savunmacıyı transfer listesinde olmasına rağmen alamıyorsam bence buna bir çözüm gelmeli siz ne düşünüyorsunuz
    Para her kapiyi acar. Tabii oyuncu transfer olmaya niyetliyse.

Turkiye'ye her istedigimiz oyuncuyu getiremiyoruz gercekte de. Ya baslarini dondurecek cok yuksek paralar odemek gerekiyor. Veya oyuncular artik kariyerlerinin sonuna yaklasmis ve baska takimlarin ilgilenmedigi yuksek maasli oyuncular olmasi gerekiyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Sakarya

Gs'nin formu tamamen saçmalık oyuna biraz gerçekçi yapayım dedim editörden Urfalujiyi ve Mustafa Pektemeği şubat ayına kadar sakat olarak ayarladım Pektemeğin futbol hayatı bitti Urfaluji ligin 2.yarısında en iyi defans oldu 7.60 ortalama ile.Yanında Semih oynamıyordu Gökhan Zan oynuyordu 7.35 ile sezonu bitirdi..
    Elmander 30 golle gol kralı oldu
    Emre Çolak 12 gol 12 asistle sezonu bitirdi
    Hamit zaten 7.60 ortalama ile oynuyor
    4 hafta kala şampiyonluğu ilan ettiler 90 puanla falan şampiyon oldular fener 80 puan falan topladı.

Burada asıl olay Türkiye ligi takımları güçsüz yapılmış o yüzden böyle oluyor.Hele Beşiktaş'ta Holosko,Olcay,Oğuzhan, tam bir rezalet.

Şubat transfer yamasında bu problemlerin çözüleceğini umuyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu konu hala devam mı ediyor ya

Ya bu oyun gerçekten sıkıntılı.Galatasaray'la 2.sezonda 34te 34 yaptım 117 gol attım.3.sezonum bitti ve 3 sezonu da namağlup bitirdim!Paramızla rezil olduk böyle bişey olamaz

Nesil
    2006

Peki benim oyunumda Türkiye gene ilk 8e girerse lig itibarında artış olur mu düşüş olduğu gibi? Bu sıralama ile doğru orantılı mı?

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Çok güzel olmuş gs. hiç abartılı değil tamamen gerçekci. o kadar gerçekci, ve güzel olmuşki oynamaya kıyamıyorum oynamıyorum...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Şimdi daha beter olacak Sneijder Fm'de ayrı coşar

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Şimdi daha beter olacak Sneijder Fm'de ayrı coşar
    1 ay oynasın düşürülsün diye konu açarlar rahat ol.
    Football is simple,but Football Manager is not

Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon

Mesaj Yetkileri