Originally Posted by
Night_Mare17
Hocam 4-2-3-1 yada 4-3-1-2 düşünülüyor Galatasaray için. Kanatlardan istenen verim alınamazsa 3'lü orta saha Melo- Selçuk - Hamit gibi önlerinde Sneijder iki de forvet oynar. Kanatlardan istenen verim alınırsa tek forvet devam edilir. Bizim en büyük sorunumuz yaratıcı oyuncu eksikliğiydi yoksa çok kötü oynamıyoruz zaten lige göre Sneijder nokta atışı oldu. Fenerbahçe için de Emenike gelirse 2 forvet çok etkili olurlar ama Aykut Kocaman bence Sow'a sola çekmek gibi bir hata yapar.
Galatasaray da kötü oynuyordu bence. Zaten alınan puana bakınca belli oluyor. Son yılların en vasat sezonu bence.
Sow'u bugün ikinci yarı forveti üçlemek için sola çekti. Bekten Hasan Ali ve Mehmet Topuz sürekli ileri çıktılar son 20 dakika. Aldığı bu risk yüzünden Cenk akıllı olsa 2. bulabilirdi Gaziantep. Risk almadan çeviremezsin. Sonunu düşünen kahraman olamaz.
Aslında önce Stoch'u yazdı Aykut Kocaman ama Stoch'un düşüşü inanılmaz boyutta. Böyle olunca sürekli arayışta. Caner'in formu hep dalgalıdır zaten, güvenilmez. Aykut Kocaman bireysel performansın önünü kesmez. Fotm tutan olsa devam eder zaten. Cristian'ın oyun vizyonu dar, kanatlar şu an katetmeyen oyunculardan kurulu olunca son maçlarda tempo iyice düştü. Stoch ve Krasic biraz kıpırdansa çok şey değişir. Belhanda da topla giden bir oyuncu. Sürekli giden - gelen takım yaratmak zor. Ütopik bir şey arıyor Aykut Kocaman. Sow - Emenike olsa 442ye geçmek zorunda kalırdı, çok da iyi olurdu. Aynı sorun bize de olur. Sow, Emenike, Belhanda aynı anda taktiğe uyamaz. Maçtan maça taktiği seçeceksin. Gerçi Belhanda dribbling kalibiyeti ile kanatta da oynar, o ayrı mevzu.
Galatasaray'ı Hamit de bozuyor. Devamlılığı yok, dribbling yok, kanat gibi oynamıyor. Ağırlaşmış. Aynı sorunu şimdi de Mehmet Topuz yaşadı. Devre arası dönüşü sakatlığı etkilemiş, kilo fazlası var. Kanat katedemiyorsa zor o zaman iyi oynamak. Amrabat ve Stoch'u aynı kefeye koyarsan, Caner ve Engin de dengesiz. İki takımda da sorunlar benzer.

Originally Posted by
uAburak89
Neyse konu Fenerbahçe maç konusu, futbol konuşulmalı, yanlış yerlere çekliliyor olay. Sneijder gelmeyecek, L'pool alacak ısrarını sürdüren kişinin Sneijder'li 4-4-2 tezi üzerine konuşacaksak bunun da yeri belli.
Ne olursa olsun maça aynı taktikle başlayan bir Fenerbahçe var, ilk yarıda pozisyonu yok belki de, teknik direktör ilk yarı iyi ve doğru oynadık, ikinci yarı dağınıktık diyor. Başkan devre arası soyunma odasına iniyor, futbolculara konuşuyor. Belhanda ve Emenike gelse elbette çehre değişir ama, oyuna Semih'i alıp, Sow'u kanada alıyorsa bir teknik adam onun kafasındakiyle, taraftarın istediği arasında fark var demektir. Fenerbahçe şampiyon olur mu, tabii ki olabilir ama gidişat bunu göstermiyor. Ligin en etkili hücum hattının bulduğu gol sayısı ortada, deplasmanda 2 galibiyet var ikisinde de kaybetmeye yakınsın. Olur da şampiyon olursa Fenerbahçe, gelecek sene için ben yine korkmam, Aykut Kocaman'ın anlayışı ile Fenerbahçe'nin yıllardır süregelen anlayışı arasında ciddi fark var çünkü.
Futbol konuşmak ne zamandır suç oldu?
Liverpool alacak diye ısrar etmedim. Ayrıca ben Galatasaray'ın son günlere yaklaştıkça şansı olduğu da yazdım ütopik bir teklifle gelirse. Yıllık 5 Milyon Euro maaş gayet ütopik bir teklif. Serbest kalsaydı Premier League'e giderdi, bonservis farkını oyunucuya verirlerdi. İngiliz takımları Financial Fair Play'i düşünürken neden yıllık 5 Milyon Euro'yu hiç düşünmeden verebiliyor Galatasaray çözemiyorum. Sözleşmesi bitince hiçbir şey kazandırmayacak Sneijder. Har vurup harman savurma dönemi bitti. Borçlar bizim kulüpleri eritme noktasında dikkatli olunmazsa. Alex Ferguson ile görüştüğünü dünya alem biliyor. Nasıl biz Anelka'yı denk geldi şansa aldık isek, Galatasaray da Sneijder'i şansa aldı bu kadar net.
Fenerbahçe'nin sisteminde değil, sistemi işleten oyuncuların o sisteme uyumunda problem var. O yüzden 442 de uzun toplarla oynayan bir oyuna dönüyor. Galatasaray'ın oynadığı futbol istenen futbol anlayışı değil. Futbol pasa dayanır, basit oyuna dayanır. Temeli uzun pasa dayalı İngiliz futbolunun her takıma işlemesi ve uzun dönemde gitmesi zor. Pas hız ise pas futbolunda ayarlaması en zor olan şey. Tempo düştükçe pas futbolundan uzaklaşmak zorunda kalıyorsunuz.
Siz korkmayın, ben hâlâ umutluyum. Aykut Kocaman'ın sadece takıntılarından vazgeçmesi lazım. Ezberledi rakipler artık.
Last edited by Cengo : 26.Ocak.2013 at 23:54
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı