Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?

Voters
26. You may not vote on this poll
  • Gaziantepspor

4 15.38%
  • Berabere

7 26.92%
  • Fenerbahçe

15 57.69%
Sayfa 5 / 6 İlkİlk ... 3456 SonSon
121 ile 150 arası toplam 162 sonuç

Konu: Gaziantepspor - Fenerbahçe | STSL 19. Hafta

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Galatasaray'ın sistemi mi değişecek? Yine 442 oynayacak. Galatasaray'ın işleyen kanatları yok, 2 forvetle o yüzden oynuyordu. Necati'nin işini toparlayacak oyuncu almadın, orta sahaya destek olacak yetenekli oyuncu aldın. Necati top indirip iyi dağıtıyordu, inen toplar doğru yere pas atılıyordu, topun fiziği ile saklanmasına yardım oluyordu. Sneijder'i arkasına koyarsan Burak ile direkt futbol oynayamazsın. Kanatlar olmadan da pas oyunu oynayamazsın. Presle rakibin hatalarından atılacak goller hariç. Tüm Anadolu takımları yarı sahasına gömülüp hızlı çıkıyor. Açık alan bulamazsa Burak marke edilir yalnız kalırsa. Fatih Terim kötü giderken bozmadı, şimdi de bozmaz bence 442yi. İleride çoğalmakta problem yaşar yoksa Galatasaray.

Belhanda ile birlikte Emenike ile de görüşülüyor. Spartak 5. forveti aldı, 2 de genç forvet var ellerinde. Bütün mesele bu.
    4-4-2 nasıl oynayabiliriz ki ? Kanatlar zaten belli.Sneijder'in kanatta oynayacak hali yok.Selçuk Melo kesilmez.Her türlü tek forvete düşüyor takım.Olmadı 4-1-2-1-2 falan olur o da Drogba falan gelirse olur anca.Aykut Kocaman'ın çift forvet oynayacağını hiç sanmıyorum.Oynamamak için elinden geleni yapıyor.Emenike gelirse Sow'u sola çeker Emenike'yi forvete koyar falan değişik şeyler yapar Aykut Kocaman.Ama Fatih Terim yapmaz bence direk sistem değişikliğine gider.Beşiktaş maçında olmasa da ilerleyen haftalarda görücez bence bu değişikliği.Ama Fenerbahçe'de herhangi bir sistem değişikliği olacağını sanmıyorum şahsen.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Sneijder ile 4-4-2 intihar olur, geriye düşsek neyse de maça bu şekilde başlamak akıl işi olmaz. Fatih Terim bu sezon defalarca değiştirdi taktiği maç içinde, çünkü 4-4-2 işlemiyordu. Bu konularda ketum bir hoca da değil, geçen seneye de 4-4-2 ile başlamamıştık biz. Hoca deniyor, olursa devam ediyor. Zaten büyük ihtimal Drogba geliyor, Sneijder & Drogba olur herhalde.
    Bence kanatsız oynamalıyız geçen sene kanat gibi gözüken 4 ortasaha ile oynuyorduk. Maç içinde dağılımları farklıydı Selçuk ileri çıkıyordu sürekli AMC gibi oynuyordu Engin ile Emre MC oynuyordu Engin Bazen sola geçiyordu sürekli pozisyon değiştiriyorduk ama kesinlikle kanatsız oynuyorduk bu bir gerçek. Bu sene 4-4-2'nin işlememesinin sebebi pozisyonu kanat fakat kanat görevi görmeyen Amrabat ve Hamit ile oynamamız. Bir diğer önemli olanda Necati gibi geriye gelip topu ileri taşayan teknik bir forvetimimiz olmaması. Bunların üzerine Ujfalusi'nin sakatlığı hem ortasahanın işlevsizliğini hem çok gol yememizi sağladı. Sneijder geldiğine göre yine eski sistemimize geri dönmek en iyisi olacak.

Muslera

Eboue - Semih - Dany - Riera

Melo

Hamit - Selçuk

Sneijder

(Umut)Burak - Umut(Elmander)
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Semih oyundayken verkaçları, topu kontrol edip servis yapması çok iyiydi. Özellikle attığı golde normalde ofsayta düşerdi devre arasından sonra ciddi gelişim göstermiş. Aykut'un artık 1-2 oyuncuyu feda etmesi lazım bu şekilde olmuyor, 26 yaşımda kalp krizi geçirecem yoksa sinirden .

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım, biz geçen hafta Kasımpaşa karşısında 1-0 öndeyken 2-1 geriye düştük ve o dakikadan sonra önemli bir pozisyon yakalayamadık. Adamlar bizim yapamadığımızı yaptılar 1-0'dan kazandılar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aykut Kocaman:''Aziz Yıldırım'ın devre arasında soyunma odasına gelmesiyle ilgili söyleyeceğim bir şey yok... Ne söyleyebilirim ki ? ''
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Neyse konu Fenerbahçe maç konusu, futbol konuşulmalı, yanlış yerlere çekliliyor olay. Sneijder gelmeyecek, L'pool alacak ısrarını sürdüren kişinin Sneijder'li 4-4-2 tezi üzerine konuşacaksak bunun da yeri belli.

Ne olursa olsun maça aynı taktikle başlayan bir Fenerbahçe var, ilk yarıda pozisyonu yok belki de, teknik direktör ilk yarı iyi ve doğru oynadık, ikinci yarı dağınıktık diyor. Başkan devre arası soyunma odasına iniyor, futbolculara konuşuyor. Belhanda ve Emenike gelse elbette çehre değişir ama, oyuna Semih'i alıp, Sow'u kanada alıyorsa bir teknik adam onun kafasındakiyle, taraftarın istediği arasında fark var demektir. Fenerbahçe şampiyon olur mu, tabii ki olabilir ama gidişat bunu göstermiyor. Ligin en etkili hücum hattının bulduğu gol sayısı ortada, deplasmanda 2 galibiyet var ikisinde de kaybetmeye yakınsın. Olur da şampiyon olursa Fenerbahçe, gelecek sene için ben yine korkmam, Aykut Kocaman'ın anlayışı ile Fenerbahçe'nin yıllardır süregelen anlayışı arasında ciddi fark var çünkü.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Hocam 4-2-3-1 yada 4-3-1-2 düşünülüyor Galatasaray için. Kanatlardan istenen verim alınamazsa 3'lü orta saha Melo- Selçuk - Hamit gibi önlerinde Sneijder iki de forvet oynar. Kanatlardan istenen verim alınırsa tek forvet devam edilir. Bizim en büyük sorunumuz yaratıcı oyuncu eksikliğiydi yoksa çok kötü oynamıyoruz zaten lige göre Sneijder nokta atışı oldu. Fenerbahçe için de Emenike gelirse 2 forvet çok etkili olurlar ama Aykut Kocaman bence Sow'a sola çekmek gibi bir hata yapar.
    Galatasaray da kötü oynuyordu bence. Zaten alınan puana bakınca belli oluyor. Son yılların en vasat sezonu bence.

Sow'u bugün ikinci yarı forveti üçlemek için sola çekti. Bekten Hasan Ali ve Mehmet Topuz sürekli ileri çıktılar son 20 dakika. Aldığı bu risk yüzünden Cenk akıllı olsa 2. bulabilirdi Gaziantep. Risk almadan çeviremezsin. Sonunu düşünen kahraman olamaz.

Aslında önce Stoch'u yazdı Aykut Kocaman ama Stoch'un düşüşü inanılmaz boyutta. Böyle olunca sürekli arayışta. Caner'in formu hep dalgalıdır zaten, güvenilmez. Aykut Kocaman bireysel performansın önünü kesmez. Fotm tutan olsa devam eder zaten. Cristian'ın oyun vizyonu dar, kanatlar şu an katetmeyen oyunculardan kurulu olunca son maçlarda tempo iyice düştü. Stoch ve Krasic biraz kıpırdansa çok şey değişir. Belhanda da topla giden bir oyuncu. Sürekli giden - gelen takım yaratmak zor. Ütopik bir şey arıyor Aykut Kocaman. Sow - Emenike olsa 442ye geçmek zorunda kalırdı, çok da iyi olurdu. Aynı sorun bize de olur. Sow, Emenike, Belhanda aynı anda taktiğe uyamaz. Maçtan maça taktiği seçeceksin. Gerçi Belhanda dribbling kalibiyeti ile kanatta da oynar, o ayrı mevzu.

Galatasaray'ı Hamit de bozuyor. Devamlılığı yok, dribbling yok, kanat gibi oynamıyor. Ağırlaşmış. Aynı sorunu şimdi de Mehmet Topuz yaşadı. Devre arası dönüşü sakatlığı etkilemiş, kilo fazlası var. Kanat katedemiyorsa zor o zaman iyi oynamak. Amrabat ve Stoch'u aynı kefeye koyarsan, Caner ve Engin de dengesiz. İki takımda da sorunlar benzer.

Neyse konu Fenerbahçe maç konusu, futbol konuşulmalı, yanlış yerlere çekliliyor olay. Sneijder gelmeyecek, L'pool alacak ısrarını sürdüren kişinin Sneijder'li 4-4-2 tezi üzerine konuşacaksak bunun da yeri belli.

Ne olursa olsun maça aynı taktikle başlayan bir Fenerbahçe var, ilk yarıda pozisyonu yok belki de, teknik direktör ilk yarı iyi ve doğru oynadık, ikinci yarı dağınıktık diyor. Başkan devre arası soyunma odasına iniyor, futbolculara konuşuyor. Belhanda ve Emenike gelse elbette çehre değişir ama, oyuna Semih'i alıp, Sow'u kanada alıyorsa bir teknik adam onun kafasındakiyle, taraftarın istediği arasında fark var demektir. Fenerbahçe şampiyon olur mu, tabii ki olabilir ama gidişat bunu göstermiyor. Ligin en etkili hücum hattının bulduğu gol sayısı ortada, deplasmanda 2 galibiyet var ikisinde de kaybetmeye yakınsın. Olur da şampiyon olursa Fenerbahçe, gelecek sene için ben yine korkmam, Aykut Kocaman'ın anlayışı ile Fenerbahçe'nin yıllardır süregelen anlayışı arasında ciddi fark var çünkü.
    Futbol konuşmak ne zamandır suç oldu?

Liverpool alacak diye ısrar etmedim. Ayrıca ben Galatasaray'ın son günlere yaklaştıkça şansı olduğu da yazdım ütopik bir teklifle gelirse. Yıllık 5 Milyon Euro maaş gayet ütopik bir teklif. Serbest kalsaydı Premier League'e giderdi, bonservis farkını oyunucuya verirlerdi. İngiliz takımları Financial Fair Play'i düşünürken neden yıllık 5 Milyon Euro'yu hiç düşünmeden verebiliyor Galatasaray çözemiyorum. Sözleşmesi bitince hiçbir şey kazandırmayacak Sneijder. Har vurup harman savurma dönemi bitti. Borçlar bizim kulüpleri eritme noktasında dikkatli olunmazsa. Alex Ferguson ile görüştüğünü dünya alem biliyor. Nasıl biz Anelka'yı denk geldi şansa aldık isek, Galatasaray da Sneijder'i şansa aldı bu kadar net.

Fenerbahçe'nin sisteminde değil, sistemi işleten oyuncuların o sisteme uyumunda problem var. O yüzden 442 de uzun toplarla oynayan bir oyuna dönüyor. Galatasaray'ın oynadığı futbol istenen futbol anlayışı değil. Futbol pasa dayanır, basit oyuna dayanır. Temeli uzun pasa dayalı İngiliz futbolunun her takıma işlemesi ve uzun dönemde gitmesi zor. Pas hız ise pas futbolunda ayarlaması en zor olan şey. Tempo düştükçe pas futbolundan uzaklaşmak zorunda kalıyorsunuz.

Siz korkmayın, ben hâlâ umutluyum. Aykut Kocaman'ın sadece takıntılarından vazgeçmesi lazım. Ezberledi rakipler artık.
    Last edited by Cengo : 26.Ocak.2013 at 23:54
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Aykut Kocaman:''Aziz Yıldırım'ın devre arasında soyunma odasına gelmesiyle ilgili söyleyeceğim bir şey yok... Ne söyleyebilirim ki ? ''
    Yine mi inmiş.Yapmasın abi teknik sorumlu var antrenörler var.Takımı diktatör gibi yönetiyor resmen.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Bence kanatsız oynamalıyız geçen sene kanat gibi gözüken 4 ortasaha ile oynuyorduk. Maç içinde dağılımları farklıydı Selçuk ileri çıkıyordu sürekli AMC gibi oynuyordu Engin ile Emre MC oynuyordu Engin Bazen sola geçiyordu sürekli pozisyon değiştiriyorduk ama kesinlikle kanatsız oynuyorduk bu bir gerçek. Bu sene 4-4-2'nin işlememesinin sebebi pozisyonu kanat fakat kanat görevi görmeyen Amrabat ve Hamit ile oynamamız. Bir diğer önemli olanda Necati gibi geriye gelip topu ileri taşayan teknik bir forvetimimiz olmaması. Bunların üzerine Ujfalusi'nin sakatlığı hem ortasahanın işlevsizliğini hem çok gol yememizi sağladı. Sneijder geldiğine göre yine eski sistemimize geri dönmek en iyisi olacak.

Muslera

Eboue - Semih - Dany - Riera

Melo

Hamit - Selçuk

Sneijder

(Umut)Burak - Umut(Elmander)
    Aynı taktiği ben de FB için istiyorum ama bizimki oynatmaz, Allah korusun iyi futbol falan oynarız sonra sakın...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Babasının malı gibi yönetiyor kulübü zaten, Bulmuş Aykut Kocaman gibi naif bir hocayı soyunma odasına in çık, saygıdan bahsedecem ama onda saygı denilen şeyden zerre bir şey yok.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by himone View Post
    Aynı taktiği ben de FB için istiyorum ama bizimki oynatmaz, Allah korusun iyi futbol falan oynarız sonra sakın...

Bence uygun çünkü şuanki Fenerbahçe'nin kadrosunda da kanat özelliği olmayan oyuncular kanat onuyor. Mehmet Topuz ve Kuyt gibi. Fenerbahçe'nin Galatasaray gibi kadrosunda ortasaha ağırlıklı teknik oyuncular var. İki takımda Inter'e benziyor aslında ama bunları bi hocalar göremiyor....
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Galatasaray da kötü oynuyordu bence. Zaten alınan puana bakında belli oluyor. Son yılların en vasat sezonu bence.

Sow'u bugün ikinci yarı forveti üçlemek için sola çekti. Bekten Hasan Ali ve Mehmet Topuz sürekli ileri çıktılar son 20 dakika. Aldığı bu risk yüzünden Cenk akıllı olsa 2. bulabilirdi Gaziantep. Risk almadan çeviremezsin. Sonunu düşünen kahraman olamaz.

Aslında önce Stoch'u yazdı Aykut Kocaman ama Stoch'un düşüşü inanılmaz boyutta. Böyle olunca sürekli arayışta. Caner'in formu hep dalgalıdır zaten, güvenilmez. Aykut Kocaman bireysel performansın önünü kesmez. Fotm tutan olsa devam eder zaten. Cristian'ın oyun vizyonu dar, kanatlar şu an katetmeyen oyunculardan kurulu olunca son maçlarda tempo iyice düştü. Stoch ve Krasic biraz kıpırdansa çok şey değişir. Belhanda da topla giden bir oyuncu. Sürekli giden - gelen takım yaratmak zor. Ütopik bir şey arıyor Aykut Kocaman. Sow - Emenike olsa 442ye geçmek zorunda kalırdı, çok da iyi olurdu. Aynı sorun bize de olur. Sow, Emenike, Belhanda aynı anda taktiğe uyamaz. Maçtan maça taktiği seçeceksin. Gerçi belhanda dribbling kalibiyeti ile kanatta da oynar, o ayrı mevzu.

Galatasaray'ı Hamit de bozuyor. Devamlılığı yok, dribbling yok, kanat gibi oynamıyor. Ağırlaşmış. Aynı sorunu şimdi de Mehmet Topuz yaşadı. Devre arası dönüşü sakatlığı etkilemiş, kilo fazlası var. Kanat katedemiyorsa zor o zaman iyi oynamak. Amrabat ve Stoch'u aynı kefeye koyarsan, Caner ve Engin de dengesiz. İki takımda da sorunlar benzer.
    Hocanız kendisi söyledi 19. kez galiba maçı çevirmeye çalışmış bu sene, 18. defada bir sıkıntı olduğunu anlayamamış mı ? Galatasaray ile Fenerbahçe'yi kıyasla eyvallah da, oyun formasyonu üzerinden bunu yapmak elma & armut olayına dönüyor. İlk devreyi geçelim, devre arası kupa maçlarını yaptınız, futbolsuzluktan takip ettim, Semih resmen futbola aç, üstelik bu kadroda bir Alex yaratma çabası varsa bu Baroni'den değil, Semih'ten olur. Adam yine sonradan giriyor oyuna. Neden ilk 11 çıkamıyor ? Geriye düştükten sonra hiç hamle yapmasın zaten karşısındaki çoğu takım geri basacak bu takımın adı var sonuçta.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=112

Bunları diyeli fazla olmadı ama ;

"Aykut Kocaman: İlk yarı doğru ve düzgün oynadık‚ ikinci yarı dağınıktık. İşte futbolun adaleti‚ bazen kötü oynarken de kazanıyorsunuz."

Yani hücum oynadığımız zamanki oyunumuzu kötülemiş hoca peşinen, hani olur ya neden sistem değiştirmiyor diye soran bizleri direk susturmuş oldu. Defansif oynarken daha iyiymişiz bu da demek oluyor ki çileye devam : )
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

3 yıldır taktik oturtamadı adam ya

4-2-3-1 mi ? 4-4-1-1 mi ? 4-1-3-2 mi ? 4-4-2 mi ? Nasıl Özer Hurmacı için küçük takım topcusu diyoruz (BEN DEMİYORUM FENERDE COK RAHAT OYNAR)..Aykut Kocaman Küçük takım hocası maç başı düşünme anlayışı 4 büyüklerde olmaz diğer küçük takımlarda olur.Büyük takımların taktiği oynadığı futbol bellidir.Beşiktaşın,Galatasarayın,Trabzonun herşeyi belli yenilseler bile değiştirmiyolar.Bizim taktiğimiz her maç değişiyor ben hiç bir şey anlamıyorum 10 dakika farklı oynuyoruz 10 dakika sonra cok başka oynuyoruz.

Nesil
    2007

Gerçekleri konuşmak gerekirse Fenerbahçe 1-0 gerideyken korktum. Olurda farklı bir mağlubiyet alınırsa Aykut Kocaman yine istifa eder diye. İsteğim beraberlikti Fenerbahçe kazandı. Ancak oyun olarak Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışı içinde görmüyorum. Galatasaray olağanüstü mü oynuyor, hayır bizde kötüyüz ama konu Fenerbahçe şu anda. Mesaj kışkırtmak içinde yazılmadı yanlış anlaşılırım diye kaç maçtır yazmıyorum zaten. Böyle anlaşılmışsa şimdiden özür dilerim mesajımı dikkate almayın.

Fenerbahçe bu yarışın içine girebilir mi peki? Neden olmasın. Birkaç transferle olacak iş değil ama komple takımın toparlanması lazım. Takımda Sow dışında iyi oynayan oyuncu yok. Gökhan Gönül bir de oynadığı maçlarda farkını belli ediyor. Diğerleri futboldan anlamıyor gibi. Kötü oyuncular desem değiller. Meireles, Kuyt, maç maç performansları değişse de Caner ve Cristian, Mehmet Topal, Egemen, Hasan Ali gerçekten iyi kadrosu var Fenerbahçe'nin ama takımın toparlanmaya ihtiyacı var.

@ABOOO
    Fatih Terim bir yolunu bulup Sneijder'li kadro kurar 4-4-2 olacağını sanmıyorum bu taktiğin izleyip görelim.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Tam bir beraberlik maçıydı bana göre. Vasat oyuna rağmen kazanmak iyi yine de. Bir de bu olayı farklı yerlere çekmeye gerek yok,insanları tahrik etmeye de. Bunun,sonuçta profesyonel bir oyun olduğunu unutmayalım,aşırı fanatizme kaçmayalım.

@MeliksahAydogan Kışkırtmaya gerek yok,burası Twitter değil ki istediğin her şeyi yazabilesin. O tarz yorumların varsa Facebook veya Twitter hesaplarından yazarsın istediğini,burası forum.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post

"Aykut Kocaman: İlk yarı doğru ve düzgün oynadık‚ ikinci yarı dağınıktık. İşte futbolun adaleti‚ bazen kötü oynarken de kazanıyorsunuz."

Yani hücum oynadığımız zamanki oyunumuzu kötülemiş hoca peşinen, hani olur ya neden sistem değiştirmiyor diye soran bizleri direk susturmuş oldu. Defansif oynarken daha iyiymişiz bu da demek oluyor ki çileye devam : )
    haklisin ama 2.yari gercekten cok daginiktik. kaotik terim tarzi bir futbol oynadik. turk futboluna has bir sey aslinda daha cok. ondeki 3 forvet serbestti, geridekiler de surekli ileriye top sisirdiler. ama semih de ilerde cok iyi top tuttu ve saga sola guzel servisler yapti. belhanda gelene kadar sowun arkasinda kesinlikle semihi oynatmaliyiz. kuyt da biraz dinlenmeli sanki. faydadan cok zarari olmaya basladi.

buna ilave sanki uzun toplarla daha iyiyiz gibi, geride top gevelemek bize gore degil. beceremiyoruz cunku. pasla cikamiyoruz maalesef. aykut kocaman da bunu gormus olabilir. ortasahayi uzun paslarla gecince rahatladik zaten. kotu olmamizi pas futbolunu terketmemizden dolayi dusunmus olabilir.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

4-4-2'ye dönünce takım bir şeyler yapıyor. Aslında ilk yarıda da denedik ama çok bariz yaratıcı oyuncu eksikliği var. Bazı şeyler hala yanlış gidiyor. Savunma gerçekten kötü eskiden Volkan güven verirdi şimdi o da yok. Kuyt çok formsuz Sow takımda bir tek ona verilen paralara üzülmüyorum. Getirenlere de helal olsun tekrardan. Aykut Hoca artık bazı şeyleri görüyor bana kalırsa değişiklikleri olumlu yapıyor. Kötü sonuçta oluşacak havadan dolayı defansif çıktığını düşünüyorum ve son olarak inşallah Semih ilk 11 başlamaz. Çok büyük hata olur. Semih ilk 11 oyuncusu olmadı olamazda.
    Last edited by LaigLeNoiR : 27.Ocak.2013 at 01:52
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Futbol konuşmak ne zamandır suç oldu?

Liverpool alacak diye ısrar etmedim. Ayrıca ben Galatasaray'ın son günlere yaklaştıkça şansı olduğu da yazdım ütopik bir teklifle gelirse. Yıllık 5 Milyon Euro maaş gayet ütopik bir teklif. Serbest kalsaydı Premier League'e giderdi, bonservis farkını oyunucuya verirlerdi. İngiliz takımları Financial Fair Play'i düşünürken neden yıllık 5 Milyon Euro'yu hiç düşünmeden verebiliyor Galatasaray çözemiyorum. Sözleşmesi bitince hiçbir şey kazandırmayacak Sneijder. Har vurup harman savurma dönemi bitti. Borçlar bizim kulüpleri eritme noktasında dikkatli olunmazsa. Alex Ferguson ile görüştüğünü dünya alem biliyor. Nasıl biz Anelka'yı denk geldi şansa aldık isek, Galatasaray da Sneijder'i şansa aldı bu kadar net.

Fenerbahçe'nin sisteminde değil, sistemi işleten oyuncuların o sisteme uyumunda problem var. O yüzden 442 de uzun toplarla oynayan bir oyuna dönüyor. Galatasaray'ın oynadığı futbol istenen futbol anlayışı değil. Futbol pasa dayanır, basit oyuna dayanır. Temeli uzun pasa dayalı İngiliz futbolunun her takıma işlemesi ve uzun dönemde gitmesi zor. Pas hız ise pas futbolunda ayarlaması en zor olan şey. Tempo düştükçe pas futbolundan uzaklaşmak zorunda kalıyorsunuz.

Siz korkmayın, ben hâlâ umutluyum. Aykut Kocaman'ın sadece takıntılarından vazgeçmesi lazım. Ezberledi rakipler artık.
    İlk cümlede yazım hatası yapmıştım, düzelttim, kastettiğim şey futbol dışı konuşulanlardı.

Yıllık 6 milyon + bonus alan bir adama yıllık 5 milyon ütöpik değildir, finansal fair - play için sınır %70, bizim şu anda %68, elden çıkaracak isimler de olacak, sıkıntı olmaz. Sözleşmesi bitmeden elden çıkarabileceğimiz bir oyuncu ayrıca, toplam maliyete bakıldığında arada 4-5 milyon civarı farkı olan bir yaş büyük Meireles sıkıntı yaratmıyorsa Sneijder'ın da sıkıntı yaratmaması lazım mantıken. Ferguson görüştü, biz aldık işte, Mourinho ve Van Gaal'in de tavsiyeleriyle.

Bizim takımın analizine girmeyeceğim çünkü zaten iyi oynadığımızı iddia etmiyorum, eldekilerle 4-4-2 olmuyordu, sistem değişikliği için eksik vardı ve bu giderildi, bir tanesi daha giderilecek gibi.

Aykut Kocaman takıntılarından vazgeçmez işte pek çok kişinin anlatmaya çalıştığı bu, mecbur kalınca vazgeçiyor gibi oluyor ama yeni bir maç, sil baştan. Bu umudun sebebini çözemiyorum bir türlü.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Hocanız kendisi söyledi 19. kez galiba maçı çevirmeye çalışmış bu sene, 18. defada bir sıkıntı olduğunu anlayamamış mı ? Galatasaray ile Fenerbahçe'yi kıyasla eyvallah da, oyun formasyonu üzerinden bunu yapmak elma & armut olayına dönüyor. İlk devreyi geçelim, devre arası kupa maçlarını yaptınız, futbolsuzluktan takip ettim, Semih resmen futbola aç, üstelik bu kadroda bir Alex yaratma çabası varsa bu Baroni'den değil, Semih'ten olur. Adam yine sonradan giriyor oyuna. Neden ilk 11 çıkamıyor ? Geriye düştükten sonra hiç hamle yapmasın zaten karşısındaki çoğu takım geri basacak bu takımın adı var sonuçta.
    Oyuncular bireysel olarak formsuz olursa yapacak bir şey yok. Kafasındaki sistemi oynatmak istiyor ama oyuncuların bazıları sistemin oyuncusu değil.

Yukarıda da yazdım. 442nin uzun periyotta geleceği olamaz. Bir süre sonra rakip benzer yaptıklarınız akınların açıklarını kapayıp göbeğe yoğunlaşacak. Ortaya gömülüp uzaklaştıracak. Duvarı döver gibi sürekli geri gelir top.

Dünyada en son 442nin işlediği yer Manchester United.

--------------------------------- Paul Scholes ------------------------------
    --------------- Ryan Giggs - Roy Keane - David Beckham ---------

Giggs ve Beckham hem kanata, hem ortaya, hem de geriye gelen ve doğru pozisyon alan oyuncular. İki ciğer ile oynuyorlar. Roy Keane ise her deliği kapatıyor, çok agresif. Sadece bu işletir.41212 oynuyorlardı. Forvetlerin her ikisi de orta sahaya kadara gelip top alıp pas alışverişine katılıyorlardı (Andy Cole - Dwight Yorke).

Bu maç için evet oynaması gerekirdi ama her maç böyle oynanamaz. Ya 443 formatına dönüp Stoch ve Krasic'i fiziğini toparlamasını bekleyecek ya da 4231'e dönmek zorunda. Zaten eldeki Semih'in yetersiz olduğu net. Kuyt'ın mücadelesinden, disiplininden, profesyonelliğinden yararlanıyor. Semih'in forvet arkası oynaması zor o fizik ile. Kuyt oynarsa iki forvetin pasör olmayşı sorunu bizde de nüksedecek (FMde düzenledim onu yeni yama için). Cristian orada basit oynadığı için problem oluyor ama tüm sorun bu değil. 442 bu takımları ilerletmez, bu kadar farklı oyuncuların olduğu takımları dümdüz hale getirir.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

İlk cümlede yazım hatası yapmıştım, düzelttim, kastettiğim şey futbol dışı konuşulanlardı.

Yıllık 6 milyon + bonus alan bir adama yıllık 5 milyon ütöpik değildir, finansal fair - play için sınır %70, bizim şu anda %68, elden çıkaracak isimler de olacak, sıkıntı olmaz. Sözleşmesi bitmeden elden çıkarabileceğimiz bir oyuncu ayrıca, toplam maliyete bakıldığında arada 4-5 milyon civarı farkı olan bir yaş büyük Meireles sıkıntı yaratmıyorsa Sneijder'ın da sıkıntı yaratmaması lazım mantıken. Ferguson görüştü, biz aldık işte, Mourinho ve Van Gaal'in de tavsiyeleriyle.

Bizim takımın analizine girmeyeceğim çünkü zaten iyi oynadığımızı iddia etmiyorum, eldekilerle 4-4-2 olmuyordu, sistem değişikliği için eksik vardı ve bu giderildi, bir tanesi daha giderilecek gibi.

Aykut Kocaman takıntılarından vazgeçmez işte pek çok kişinin anlatmaya çalıştığı bu, mecbur kalınca vazgeçiyor gibi oluyor ama yeni bir maç, sil baştan. Bu umudun sebebini çözemiyorum bir türlü.
    Meireles 2.5 Milyon Euro yıllık + 10.000 Euro maç başı alıyor.

http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=235556

30 maç yapsa 300.000 euro yapar. 2.8 Milyon Euro yapar. Kim söylüyor bu rakamları anlamıyorum.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

@ABOOO

Bizim ligimizin seviyesi ve kalitesi ortada, 4-4-2'nin etkisi için çok uzaklara gitmemek lazım geçen sene maçlara nasıl domine ettiğimiz belli. Doğru oyuncu tipleriyle çok da güzel işledi. Ben Fenerbahçe için tek yol 4-4-2 demiyorum ayrıca, aynı taktik, aynı isimler sürekli, değişmiyor. Kurtaran, puanı getiren yapılan değişiklikler oluyor sistemde veya oyuncuda, ama bir sonraki maç bu sıfırlanıyor. Semih Alex kadar değil ama Baroni'den iyi oynar, 4-4-2 dümdüz eder diyorsun, bugün çıkan takımda düz olmayan kim vardı ? Sow - Kuyt. Biraz da Meireles. Neyse ben futbol konuşmayı sevdiğim için yazıyorum sonuçta Fenerbahçe'nin iyi ve başarılı olmasını istediğim yok, böyle devam ederse dediğim gibi şampiyon da yapsa ne kendi taraftarının tamamen güvenini kazanır, ne rakiplerine korku salar, tedirgin eder.

Meireles 4 sene toplam maliyet 21-22 milyon euro yapar, bonservis maç başı yıllık ücret, Sneijder 3.5 senelik 24-25 yapıyor. Çok mu fark var ? Rakamları kimse söylemiyor zaten ortada, abartıp niye yazayım, hesap basit. Üstelik Sneijder isim olarak Meireles'den daha öndedir ve yaşı küçük 1 yaş da olsa. Elden çıkarma konusunda da sıkıntı yaratmıyor yani.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

@ABOOO

Bizim ligimizin seviyesi ve kalitesi ortada, 4-4-2'nin etkisi için çok uzaklara gitmemek lazım geçen sene maçlara nasıl domine ettiğimiz belli. Doğru oyuncu tipleriyle çok da güzel işledi. Ben Fenerbahçe için tek yol 4-4-2 demiyorum ayrıca, aynı taktik, aynı isimler sürekli, değişmiyor. Kurtaran, puanı getiren yapılan değişiklikler oluyor sistemde veya oyuncuda, ama bir sonraki maç bu sıfırlanıyor. Semih Alex kadar değil ama Baroni'den iyi oynar, 4-4-2 dümdüz eder diyorsun, bugün çıkan takımda düz olmayan kim vardı ? Sow - Kuyt. Biraz da Meireles. Neyse ben futbol konuşmayı sevdiğim için yazıyorum sonuçta Fenerbahçe'nin iyi ve başarılı olmasını istediğim yok, böyle devam ederse dediğim gibi şampiyon da yapsa ne kendi taraftarının tamamen güvenini kazanır, ne rakiplerine korku salar, tedirgin eder.

Meireles 4 sene toplam maliyet 21-22 milyon euro yapar, bonservis maç başı yıllık ücret, Sneijder 3.5 senelik 24-25 yapıyor. Çok mu fark var ? Rakamları kimse söylemiyor zaten ortada, abartıp niye yazayım, hesap basit. Üstelik Sneijder isim olarak Meireles'den daha öndedir ve yaşı küçük 1 yaş da olsa. Elden çıkarma konusunda da sıkıntı yaratmıyor yani.
    Geçen sene bizim kadromuzun zayıflaması, şike iddiaları davasının yarattığı psikoloji ile Fenerbahçe ve Beşiktaş ciddi problem yaşadı. Trabzonspor da kadrosu dağıldı. Karşılaştırılması doğru değil. Adil bir lig yarışı olmadı.

Toplam maliyet nedir? Bir oyuncuya bonservis ödemiyorsun, diğerine ödüyorsun. Her sene transfer bütçesi ortalama benzer rakamlarda ayrılır. Mesele transfer yapmak değil, bütçeleri aşmamak. Transfer bedellerini katmayın. O bedelleri her sene aşağı yukarı ödüyorsun zaten.

Toplam maliyet diye bir mantıkla gidilirse sonu Beşiktaş olur. Maaşlara sınır koymak zorundasın. Zamanla her gelen yüksek maaş istemeye başlar. Yeni sözleşmelerin maaşları yükselir. Bundan sonra her takım yüksek bedeller ile gönderir oyuncusunu. İş pazara döndü, ittiren ittirine. Herkeste borç var.

Transfer gerekince bonservis vermeye gelince ne kadar zorlanacağın ortaya çıkacak. İleride yine para harcayacaksın. 4er, 5er Milyon Euro'ları sayarsan işin sonu vahim olur. Kimse iyi oyuncusunu bedava göndermez. Kenneth Anderson'ı 6-7 Milyon Dolar gibi bir para vermiştik yıllık. Oradan toparlaması çok uzun zaman aldı.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

ben de gsnin yaptigi yildiz transferlerini pek dogru bulmuyorum acikcasi, yeri burasi degil ama konu acilmisken soyleyim dedim. emre ve aydinin uzerinde durulsa daha verimli ve daha hesapli olurdu. drogba ismi de konusuluyor hatta toure ismi de. bunlarin maaliyeti de az buz olmaz. bjk gibi olumlu sonuclar alinamazsa bunlar baslarina dert olur. bu adamlari belki satacak klup bulursun ama kimse senin verdigin parayi vermez kolay kolay, tazminat olarak da bu sana geri doner. verilen paralar tamamen basariya endeksli, aksi halde toparlanamaz bir hale dusulur.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Sanki bizim geçen sene çok aman aman bir kadromuz vardı. Sezona başlarken en değerli ve alternatifli kadro yine Fenerbahçe'deydi, son yıllarda en çok parayı harcayan da sizsiniz.

Maliyet hesabın ntvspor gibi oldu biraz, işine gelince toplam işine gelince yıllık veya oyuncunın sözleşmesi bazlı. Toplam çıkacak paraya baktığın zaman aynı, 10 Meireles, 7 Krasic'e veriyorsun, şimdi 9-10 Belhanda'ya gidecek, arada fark nerede ben pek göremiyorum. Ayrıca yakın tarihde bir Guiza örneği de mevcut, kaça geldi neler aldı, kaça gitti bunlar biliniyor.

Sneijder'ın yıllığı 3.2 aslında, her oyuncuya imza parası verilecek diye de bir şart yok yani bundan sonraki sözleşmeleri çok fazla etkilemez. Galatasaray'ın mali durumu bitik söylemleri de eskidi artık, kulüp daha dün açıkladı raporu, gelirler artıyor. Beşiktaş'ın durumuna düşeceğimizi hiç sanmıyorum, çünkü onlar 2 sene önce yalan beyan vererek bu sene en ihtiyaçları olduğu dönemde Avrupa kupasından men edildiler ve seneye yine aynı durumla karşı karşıya kalma riskleri olduğu söyleniyor finansal fair - play'den ötürü.

@TeNaciOUS MidFieLdeR

Abi yapma Emre kim Aydın kim, ikisi de zaten maksimumda oynuyor şu anda neyine yatırım yapacağız ki. Adamların potansiyeli yok.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

2. yarı daha ofansif bir ileri 3'lümüz vardı ve bu galibyeti getirdi. Gelecek maçlarda Kuyt'ın yerine Stoch oynatılmalı ve Sow-Semih-Stoch gibi bir ileri 3'lü ile sahaya çıkmalıyız.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    ben de gsnin yaptigi yildiz transferlerini pek dogru bulmuyorum acikcasi, yeri burasi degil ama konu acilmisken soyleyim dedim. emre ve aydinin uzerinde durulsa daha verimli ve daha hesapli olurdu. drogba ismi de konusuluyor hatta toure ismi de. bunlarin maaliyeti de az buz olmaz. bjk gibi olumlu sonuclar alinamazsa bunlar baslarina dert olur. bu adamlari belki satacak klup bulursun ama kimse senin verdigin parayi vermez kolay kolay, tazminat olarak da bu sana geri doner. verilen paralar tamamen basariya endeksli, aksi halde toparlanamaz bir hale dusulur.
    beşiktaşın bir vizyonu yoktu bu bir
    ikincisi birinin başkanı Ünal Aysal 0dan şirket kurmuş dünyada alanında en iyisinden dikkat ederseniz moratti berlusconi olsun kraliyet ailesi olsun nasıl karşılıyorlar adamı diğeri de babası işlerle uğraşmasın diye beşiktaşa başkan yapılmı bir adam
    3 galatasarayın hocası fatih terim beşiktaşın kimdi veya o hocanın üstünde duruldu mu
    4-galatasaray bitmiş oyuncu almıyor alacğaı oyuncular oynamak için geliyor ve önceki kulüplerinden daha az para alıyorlar bjk bakalım en basitinden quaresma bu adam ne yaptı da alındı mourinhonun interinde bile oynamamış bir adam
    5-galatasaray üstüne koyarak gidiyor sil baştan yapmıyor beşiktaş gibi

Daha bir çok madde var bu konuyla ilgili bize sadce rahat olmak düşüyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post

Valla hiç medyayı falan şikayet etmeyin kendi taraftarımız hocanın laflarını çevirirken.

"İkinci yarı daha dağınık görünmemize rağmen rakibin üzerinde baskı yarattık. Futbolun kendi içerisinde adaleti bu şekilde. Her zaman doğru yaptığınız olmuyor. Bugün de öyle bir şey oldu"

Yani diye açıklamışsın bir de... Ben açıklayacaktım elim gitmedi valla.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Şu Sow gibi bir forvetimiz olur mu acaba ya? Ben bir beraberlik bekliyordum maçtan ama Antep hata yaptı.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Şu Sow gibi bir forvetimiz olur mu acaba ya? Ben bir beraberlik bekliyordum maçtan ama Antep hata yaptı.
    Türkiye'de en iyi santrofor Sow diyordum.Genclerbirliği öyle bir transfer yaptıki.Sow benim için ikinci sıraya düştü.

Gençlerin aldığı Forvet tam aradığımız forvet.Pres yapıyor top calıyor raakip savunmayı yoruyor.Paslaşıyor boşluklar sağlıyor.

Demmeki ucuz paraya daha iyi Forvetler bulanabiliyormuş..Gençler bunu bize gösterdi.

Sayfa 5 / 6 İlkİlk ... 3456 SonSon

Mesaj Yetkileri