Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
Hocanız kendisi söyledi 19. kez galiba maçı çevirmeye çalışmış bu sene, 18. defada bir sıkıntı olduğunu anlayamamış mı ? Galatasaray ile Fenerbahçe'yi kıyasla eyvallah da, oyun formasyonu üzerinden bunu yapmak elma & armut olayına dönüyor. İlk devreyi geçelim, devre arası kupa maçlarını yaptınız, futbolsuzluktan takip ettim, Semih resmen futbola aç, üstelik bu kadroda bir Alex yaratma çabası varsa bu Baroni'den değil, Semih'ten olur. Adam yine sonradan giriyor oyuna. Neden ilk 11 çıkamıyor ? Geriye düştükten sonra hiç hamle yapmasın zaten karşısındaki çoğu takım geri basacak bu takımın adı var sonuçta.
Oyuncular bireysel olarak formsuz olursa yapacak bir şey yok. Kafasındaki sistemi oynatmak istiyor ama oyuncuların bazıları sistemin oyuncusu değil.

Yukarıda da yazdım. 442nin uzun periyotta geleceği olamaz. Bir süre sonra rakip benzer yaptıklarınız akınların açıklarını kapayıp göbeğe yoğunlaşacak. Ortaya gömülüp uzaklaştıracak. Duvarı döver gibi sürekli geri gelir top.

Dünyada en son 442nin işlediği yer Manchester United.

--------------------------------- Paul Scholes ------------------------------
--------------- Ryan Giggs - Roy Keane - David Beckham ---------

Giggs ve Beckham hem kanata, hem ortaya, hem de geriye gelen ve doğru pozisyon alan oyuncular. İki ciğer ile oynuyorlar. Roy Keane ise her deliği kapatıyor, çok agresif. Sadece bu işletir.41212 oynuyorlardı. Forvetlerin her ikisi de orta sahaya kadara gelip top alıp pas alışverişine katılıyorlardı (Andy Cole - Dwight Yorke).

Bu maç için evet oynaması gerekirdi ama her maç böyle oynanamaz. Ya 443 formatına dönüp Stoch ve Krasic'i fiziğini toparlamasını bekleyecek ya da 4231'e dönmek zorunda. Zaten eldeki Semih'in yetersiz olduğu net. Kuyt'ın mücadelesinden, disiplininden, profesyonelliğinden yararlanıyor. Semih'in forvet arkası oynaması zor o fizik ile. Kuyt oynarsa iki forvetin pasör olmayşı sorunu bizde de nüksedecek (FMde düzenledim onu yeni yama için). Cristian orada basit oynadığı için problem oluyor ama tüm sorun bu değil. 442 bu takımları ilerletmez, bu kadar farklı oyuncuların olduğu takımları dümdüz hale getirir.