Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
Şimdi dün Fatih Terim Sneijder-Amrabat değişikliğini ne için yaptı ? Riera rahatlatmak için.Amrabatın ona destek vermesini istedi.Destek aldımı Riera Ofansif olarak ilk 10 dakika defansif olarak yine alamadı.4-4-2 oyuncusu olmadığı cok acık Amrabatın çünkü yetiştirildiği ülke Hollanda.4-3-3 sistemini benimsemiş ve altyapıdan itibaren bu oyunu oynuyorlar.Peki Amarabat'ı kim getirdi Türkiye'ye Şota.Şota kiminle calışmış Louis van Gaal birlikte Ajaxta.Kayseri de ve kasımapaşa da oynattığı sistem böyle.Hollanda sistemi.Bu Amrabat transferinin kötü olduğunun bir başka boyutu.4-3-3 oyuncusunu 4-4-2 kullanmak.Hiç gözlemcileri yok mu takımların bu oyuncu hangi sistemle gider.Yada bu oyuncu nerde yetişmiş altyapısını inceleyim bakalım nedir neyin nesidir ? Sonuçta kasasından cok para cıktı.Galatasarayın

Şimdi dünkü maça bakıyorum.Fatih Terim kanatların calışkan olmasını istiyor.İki yönlü çalışkan kanat oyuncusu.Tuncay tam aradığı kanat oyuncusu.Sol bek atağa kalktımı geride duruyor onun açığını kapatıyor.Yani defansif özellikleri'de ofansif özellikleride mevcut.

Karabük-Bursa maçındaki Basser-Tuncay uyumunu görebilirsiniz Golde.

Hurşut gelicek olursak bence iyi bir kanat oyuncusu çalışkan defansa geliyor yardım ediyor pres yapıyor.Buda Fatih Terim aradığı özellikler arasında.Huşut bocalıyacağını hiç zannetmiyorum.

Hurşut için 8 Milyon Euro gibi bir ücret istemezdi.Gençlerbirliği.

http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=46353

http://www.sabah.com.tr/Marmara/2013...-sicak-bakiyor
İlk paragrafta yazdığın herşeye katılıyorum, GS'ın yaptığı transferler taktiği ile hiç uyumlu değil. Ama Tuncay- Basser uyumu falan çok gereksiz kıyaslamalar. Tuncay'ın en iyi olduğu dönemde harika uyum sağladığı Ümit Özat'la ne hallere geldiğini hepimiz biliyoruz. Manchester ve Lyon bizi özellikle sol kanattan perişan ermişti. Türkiye'deki takıma Riera-Amrabat ikilisi de harika uyum göstererek gol atar. Tuncay ölmüş durumda Basser iyi oyuncu olabilir ama bu şampiyonlar ligi, rakiplerinin de en sıradanı Schalke senin dediğin oyuncuları perişan ederler.

Zaten Türk takımlarının başarısız olmasının temelinde bu var, Türkiye'de atınca harika oluyor ama Avrupa'ya gidince herşey gün yüzüne çıkıyor. Türkiye'de başarılı olan takımlar (istisnalar hariç) çok iyi oldukları için değil, diğer takımlar çok kötü olduğu için. Sen Hurşut'ta inanılmaz yetenek görüyor olabilirsin ama ben tam aksine bir cacık olmaz diyorum. Ciddi anlamda yoğurt'a doğrasam ***** niyetine cacık olmaz. Böyle futbolcuların dünya futbolunda yeri yok. Sırf hızlı diye oynatılmaz kimse. Ve GB büyük ihtimalle 2 milyon edecek futbolcuya 6-7 ister ve israf olur, aynı Amrabat gibi.