Quote Originally Posted by davidvilla View Post
Abi ben de bunu anlamıyorum bizde de bu olay var.
Avrupa karşılaşması bu. Adı Bate olmuş Plzen olmuş Cluj olmuş farketmez. Bu adamlar Akhisar değil Konya değil. Avrupa maçı bu. Bu adamlar dünyanın zirve klüplerine bile kafa tutuyorlar zaman zaman. Bırakalım da stres olalım biraz. Avrupa maçı rakip kim olursa olsun lig maçına benzemez. Rahat rahat maç seyretme günleri Real Madrid için bile geride kaldı. Her rakip zorlu herkes canını dişine takarak oynuyor. Biraz stres olsun artık. Önceki gün Gs bir "avrupa takımı" gibi oynamadı fakat skoru zar zor da alsa FB dün tam bir "Avrupa takımı" gibi oynadı. Alan savunması vardı. Herkesin görevi vardı, sahada ne yapıldığı belliydi. İsabetli paslar yapıldı top kanatlara açıldı. Kontra atak yapıldı. Bence Fb çok ışık veriyor. Ama Plizen de ışık veriyor. Yani bu takımları küçümseyip sonra zorlanınca da strese girdik diye şikayet etmenin anlamı yok bence. Bu seviyede takımların adı ne olursa olsun iyi takımlar. İşte Schalke'nin oynadıgı futbolu gördük. O seviyede kim olursa olsun kaliteli bir futbol oynayarak oraya gelmiş oluyor ve bu oyununu devam ettiriyor.
Ben de onu diyorum işte, stres anında kızıyoruz ama sakinleşince durumun mantıklı olduğu gayet açık oluyor. Dün FB'nin orta sahasında en önemli oyuncuları yoktu ve son yarım saatte baskı yemesi normaldi. Takım gerçekten mental anlamda rahatlamış değil, eğer Kasımpaşa ve BJK maçlarından iyi sonuçlar alarak çıkarsak zaten içerde o gazla Bursa'yı da büyük ihtimalle yeneriz. Ondan sonra artık kafası rahatlayan takımı teknik açıdan eleştiririz.

FB devre arasından sonra gerçekten bir karakter kazandı, mücadele ediyor ve takım savunmasında gelişme var üstelik en iyi savunmacımız dediğimiz Yobo bu kadar formsuzken. Bu arada Plezen'i hiçbir FB'linin küçümseyeceğini zannetmiyorum, Bate'yi bile aşırı ciddiye aldık Napoli'ye iki maçta 5 atan takımı mı küçümseyecekler? hatta FB'nin asıl sorunu da bu herkesi fazla büyüttüğü için kendi oyununu oynayamıyor ve bu yüzden hep korkak diyoruz ya!