@barahir

O yanlış hem de fazlasıyla yanlış. Ben hocayı hocalığı konusunda eleştiririm karakteri konusunda değil. Bunu yapanda ayıp eder. Takıma yansıttığı önemlidir, Yoksa takım gol atınca sevinmiş sevinmemiş, gülmemiş, maçlara eşofmanla çıkmış, çok somurtkan veya çok lakayık vs bunlar kimseyi ilgilendirmez, bunlar kişisel eleştiridir -ki hoş değil.

Benim en çok dert yandığım konu şu aslında, hocanın gitmesini isteyen biri olsam zaten "İstifa" diye bir sözün arkasına bir şeyler serpiştirir, cümleleri öyle süsler geçerim. Ama hep kendini bulacak diye bekliyorum, bir insanın hatası neden sunulur ? Doğrusunu yapsın diye değil mi ? Hep derim, Eğer Aykut Hoca daha önce yaptığı bir hatayı tekrar ediyorsa, bu kesinlikle yanındaki insanların, yöneticilerin veya kendi heyetinin suçudur. Keşke yakınındaki insanlar bu konuda daha iyi analiz yapsa, daha etkili olsa. (Kıgili gibi çıkıp üzerimizde nazar var ondan böyleyiz veya bazı basın mensupları gibi "Fener'e oyunlar oynanıyor" dünyasında olmadan)

Hepimiz Fenerbahçeliyiz hocanın da gayesi bizim de gayemiz takımımızın başarılı olması. Aykut Hoca bu yolda ilerlerken hata elbet olacaktır, bu doğaldır, hatayı eleştirenler de olacaktır bu da doğaldır. Eleştiriliyorsan yol aliyorsun demektir. Şuan Fenerbahçe'de oluşan 2 kutbun keskin bir şekilde ayrılmasının sebebi de bu. Aşırı sahiplenme ve ayrıştırma doğal olandan koparıyor.

Hocanın 3 senedir başardıkları takdir-e şayan ama unutulmamalı ki Daum da aynı başarı içinde gönderildi, Zico da. 3 Senedir, her sezon takımımızın ligi geriden takip etmesi, oynanan maçların genelinde kötü bir oyun ortaya koyması ve maç sonlarının kriz içinde geçmesi bu renge gönül veren ve takip eden insanları bunaltmış durumda. Aynı senaryoların tekrar tekrar sunulması sıkıyor ve bir noktadan sonra bu bağ kopuyor. Aykut Kocaman'nın ilk senesinde galibiyet serisi başlamadan önce oynattığı futbolda böyleydi, geçen sene oynattığı da ama bu kadar büyük bir tepkinin bu sene gelmesi bu birikimden kaynaklanıyor.