Dün emin olmadan yazmıştım, bugün birkaç yerde daha gördüm, Galatasaray'ın puan kaybından sonra çıktığı 7. maçı da kazanamamış Fenerbahçe. Bu fırsatlardan 3'ünü değerlendirse kafa kafaya olabilirdi iki takım. Tabii varsayımlar pek sağlıklı değil, bu veri yani kazanamama durumu dünkü maçta 1-0'dan sonra 180 derece değişen oyun anlayışını gösteriyor bence. Elbette derbide öne geçtikten sonra temkinli olmak mantıklıdır ama Fenerbahçe tek taraflı maç yapıyordu resmen, 2'yi bulsalar tarihi fark gelebilirdi, Volkan kurtarış yapmamıştı, 1-0'dan sonra tam tersi maç oldu. Oyuncular baskıyı kaldıramıyor, mental olarak sıkıntıları var gibi. Aykut Kocaman'a bağlayanlar var onun bu şekilde çekilelim diyeceğini pek sanmıyorum, maç sonu açıklamaları da bu düşüncemi destekliyor. Fenerbahçe'de Sow muazzamdı, Gökhan Gönül de çok iyi bir maç çıkarttı bence. Emre'nin beklentilerin altında kaldığını düşünüyorum, Webo da şanssızdı biraz, doğru yerdeydi çoğu zaman çizgiden çıkarılan topunda falan yapabileceği en iyi işi yapmış.

Beşiktaş çok enteresan takım, ne oynuyorlar çözemedim henüz, ligin en çok gol takımı Beşiktaş ne ara attı bu kadar golü, kim attı valla enteresan geliyor. Dün golü yiyene kadar gerçekten çok kötü bir Beşiktaş vardı sahada, ilerde yalandan bir pres vardı, savunma fazla geriye yaslanmıştı. Gökhan'ların karşılaşmasında her pozisyonda G. Gönül ezdi geçti resmen. G. Süzen her maçta böyle kötü mü, yoksa düne özel miydi bilmiyorum ama dünkü görüntüsü Çağlar Birinci'den halliceydi. Çıkarken atar yaptı bir de iyi oynamış gibi, çözemedim. Fernandes takımın kalbi, beyni, gerçekten çok tehlikeli adam. İlk yarıda çok iyi değildi ama ikinci yarı ciddi sorumluluk aldı. Duran topları kullanış stilini kesinlikle çok orjinal, topu ayağında çok fazla tutuyor, aha şimdi kaptıracak diyorsun ama bir yolunu buluyor çoğu zaman. Niang da eski halinden pek eser kalmasa da iyi işler yaptı, attığı güzel golden sonra abartılı sevinmemesi de eski takımına saygısını gösteriyor.

Son dönemde futbol olarak en iyi maçlar Beşiktaş - Fenerbahçe maçları oluyor, izlemesi keyifli oluyor. Tabii Galatasaray'lı olduğun için sana öyle geliyor diyenler olabilir, saygı duyarım.