Originally Posted by
Matthaus
Beşiktaş'ın sezon başından beri oynadığı sistem ilerideki forvete (Almeida) uzun oynamak. Almeida'nın indirdiği topları arkasında oynayan oyuncular ne kadar takip ederse o kadar pozisyona giriyor takım. İş bir tek mücadele etmek ile kalmıyor. Bu sezon ligde Eses, ilk yarının Bursaspor'u ve ikinci yarının Fenerbahçesi dışında hangi takım göze hitap ederek oynuyor ? Şampiyonlar liginde son üç maç dışında lig liderinin bile ne oynadığı belli değil. Duran toplarda takımın iyi olması Fenerbahçe'nin Alex dönemindeki Alex - Luciano , Alex - Lugano gibi. Hatta aştık bile bu sezon bulduğumuz gollerin yüzde 45'i duran toplardan gelmiştir. Süper ligde bu konuda en iyisi olman seni hedefe götürür. Malum bir kaç takım dışında bütün takımlar savunmaya gömülüyor. Kapanan takımları bu sezon hep duran toplardan açtık. Sonuç olarak Beşiktaş'ın oyun yapısında bir çok özellik var. Öyle mücadele etmek değil iş. En basitinden ben bu sezon hiç bir maçta Beşiktaş'ı savunmada kalım gol yemeyelim bulduğumuz şansları değerlendirirsek kazanırız mantığında izlemedim. Seninde demek istediğin bu gibi geldi bana. Gayet takımın saha içinde kompak bir halde oynadığı maçlarda çok.