-
sevgili perpetua ,
aslında acele edip dunyaları sormak istiyorum ama ayıp ve kendim yapabilmem daha yararlı. çok dar vaktime az biraz sığdırıp uğraşmaya çalışıyorum. yine de tez elden olsun diye bir iki sorumu yanıtlarsan sevinirim.
tabi ki galatasarayım ve misal şuanda ilk sezonda avrupa ligine geçtim devam ediyorum. dişli rakipler geliyor bayern, tottenham. ben taktikleri öğrenmek adına aynı maçı başarılı bir oyun ortaya koyana kadar tekrarlıyorum. tamamen bir öğrenme süreci lafın kısası.
özellikle tottenham hızlı tempoyla oynuyor. her ikisi de çok geniş alanda ve fazla adamla hücum yapıyor. herşeyi deniyorum defansı ileriye çıkartıyorum(bu arada mantalite değerleri defansın nerede duracağını defans çizgisi ayarından daha çok belirliyor sanırım. aynı defans çizgisi ayarında farklı mantalitelerde çok farklı yerlerde duruyor defans) presi fulluyorum presi azaltıyorum ama çok zaman rakibin hegemonyasını kıramıyorum. tek forvet amr-aml rakibin bek ve stoperlerini kilitliyor onlar geride kalıyor ama rakip zaten çat diye kendi amr-aml indeki canavarlara yolluyor. bale dir, robben dir alıp yarı sahamda güle oynaya top getirip en kötü sahama yerleşmelerini kolaylaştırıyorlar. hele bale robben gibi adamlar 5 kişi bastırsa da ne hikmetse bir kaptırmıyorlar topu üstat bir oyuncu maçta iki-üç defa 50-60 metre top sürebilir mi? hayır boş alan değil yahu 7-8 kişiyle kapanıyorum ama bi etrafını çevirip kaptırtamıyorlar topu lanet olsun. bana bu pek gerçekçi gelmiyor. geriye yaslanayım diyorum top daha az gelsin kalitelilere en azından diyorum , yok hayvan gibi genişleyip yine illa ki kaleme iniyorlar illa ki pozisyon buluyorlar. tottenham ın temposu yüksek ve karşı koyamıyorum.çok adamla geliyorlar aklıma kendi tempomu yükseltip az adamla yakalayıp vurma fikri geliyor ama zaten topa az sahip oluyorum yüksek tempoda bu daha da düşerse zaten bir anlamı kalmıyor. böyle maçlarda zaten iki takım da 125 kilometreden aşağı koşmuyor ne saçma sapanlıksa artık niye bunun üstesinden bir türlü gelemiyorlar onu da bilmiyorum.
kafamdakileri yazmaya çalıştım sen çıkarabildiğin kadarından yola çıkarak aklına gelen bilgilerini yaz her türlü işe yarar abi saygılar....
Mesaj Yetkileri