Originally Posted by
Kaka Leite
Hey allahım yarabbim ya ben anlatamıyorum, ya da sen anlamak istemiyorsun.
Şuan ki Arsenal ile Fenerbahçe arasında çok büyük bir fark yok ; kadro olarak. Yoksa Arsenal tecrübe olarak zaten bizim çok üstümüzde olan bir takım.
Fenerbahçe'nin mevcut kadrosu her iki takımda da Wenger olduğunu düşünürsek bence sırıtmaz. En azından fark yiyecek kapasitede olmadığına çok ama çok eminim.
Kaç gündür duyduğum şey fark yiyeceğimiz ancak bunu neye göre söylediklerini belirtmiyorlar. Mevcut Fenerbahçe ve teknik ekip yönünden söyleniyorsa evet doğru olabilir ancak Fenerbahçe'nin kadrosunu aşağılamak amacıyla söyleniyorsa ben buna katılmam.
İzlemekten bahsettiğine göre sen de mevcut oynanışa bakarak yorum yapıyorsun, ama beni iyi anlamamışsın bence, Konya maçındaki Fenerbahçe ile Arsenal arasında dağ gibi fark var. Çünkü o maçtaki dizilim olsun, oyuna yapılan müdahaleler olsun teknik açıdan çok çok hatalıydı ve Fenerbahçe şuan gerçek oyununu oynamıyor maalesef.
Ayrıca bu kadar övülen bir takımın oynadığı ligde de esmesi gerekli, ben o açıdan söylemiştim onu. Arsenal iyi bir takım olabilir de abartmaya hiç gerek yok bence..
Altı çizili kısmı sizin sorgulama gibi bir hakkınız olduğunu da düşünmüyorum.
Bakın, Fenerbahçe de Arsenal da şu an aynı dertten muzdariptir. Taraftarları çileden çıkartan durum, sahada ruhsuz bir takım görmek ve bunun sorumlularının görevden alınması veya derhal durumu düzeltmelerini talep etmektir.
Sanıyorum şaibeli seneyi saymazsak son 2 senedir Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye oynattığı futbolu profesyonelce buluyordunuz. Fenerbahçe'nin kadrosunu tecrübe timsali, oynadığı futbolu da ''günümüz futbolu'' olarak değerlendiriyor olmalısınız ki; Fenerbahçe'nin maça favori çıkmasa bile Arsenal'a zor anlar yaşatacak bir takım olduğunu düşünüyorsunuz.
Arsenal ile Fenerbahçe'nin kadroları arasında çok fark olmadığını iddia ettiniz. Ancak sadece ismi olan bir futbolcu, kâğıtta size üstünlük sağlayacak bir futbolcu sahada hiçbir işinize yaramaz. Söylediğinizde haklısınız, ancak Arsene Wenger transfer yapmayı bilmese bile hangi oyuncuyu nerede oynatacağını ve sahada nasıl bir ilk 11'in olması gerektiğini Aziz Yıldırım'dan(ki ben Fenerbahçe'nin teknik direktörünü kendileri olarak görüyorum) daha iyi biliyor. Wenger'in sağ açığı sağ açıkta, santraforu santraforda, yani sahaya çıkan her oyuncuyu kendi mevkisinde oynatacağından eminim.
Fenerbahçe takımının oynadığı futbolu, takip etmeye çalıştığım liglerden hiçbir takım oynamıyor. Ben bugün 3. sınıf Avrupa liglerinde bile Fenerbahçe'nin oynadığı kadar şansa dayalı, allaha emanet bir oyun izlemiyorum. Fenerbahçe'nin yaptığı topu ileriye dikmek ve gerisini şansa bırakmaktır. Yarın da, sezonun kalanında da böyle yapacaktır. 2 senedir oynatılan Aykut Kocaman sisteminde şans her zaman Fenerbahçe'nin yanında olmuştur ve bunun sayesinde medyanın anlamsızca pohpohladığı ve bu pohpoha anlamsızca kanan, sanırım sizin de içerisinde olduğunuz taraftar kesimi hâlâ Fenerbahçe'nin kadrosuyla ve oynadığı futbolla en azından Arsenal gibi bir takımla oynanacak maçta umutlanacak kadar övünmektedir, takımına güvenmektedir.
Dediğiniz gibi, Arsenal fark atamaz. Bu Fenerbahçe zaten oynadığı futbolla taraftarlarının hayatından 90 dakika çalmaktadır, ve bu sistemle hiçbir takımdan fark yemez; ancak amatör küme takımıyla bile oynasa ''Fenerbahçe kazanır'' söylemlerini yüksek yüzdeyle haklı çıkaramaz. Bu sezonki Fenerbahçe'nin 1'i tescillenen(Süper Kupa), katılmış olduğu veya katılacağı 4 kulvarda da rekor seviyede başarısız olacağı, üzülerek söylüyorum ki taraftarları tarafından büyük bir umutsuzlukla izlenecektir.
Son olarak, skor tahminim Fenerbahçe:1-3:Arsenal. Burada ne kadar konuşsak da, yanlış olduğunu söylesek de Fenerbahçe yarın şu 11'le sahaya çıkacaktır: Kalede Mert, defans Bekir-Alves-Yobo-Kadlec(Hasan Ali olabilir), orta saha Emre-Meireles-Baroni(biri kesilip Topal olabilir), ileride Kuyt-Sow-Emenike. Yanlışlar devam ettirilecek ve sorunlar çözülemeyecektir Fenerbahçe'de, başkan koltuğunda oturdukça.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."