Beşiktaş ve Fenerbahçe değil de Galatasaray'ı çok merak ediyorum![]()
Beşiktaş ve Fenerbahçe değil de Galatasaray'ı çok merak ediyorum![]()
FM Gazetesi
Ahahaha. Ya bu Galatasaraylı arkadaşlara kim verdi bu kafayı acaba ? Heryerde "Biz koskoca CL çeyrek finalistiyiz" diye övünüyorlar. Tamam övünmekte haklısınız ama bu "çeyrek finalistlik" ünvanı ebediyen kalan birşey mi ? CL'de öyle takımlar çeyrek final oynadı ki şimdiye kadar inanın bizde büyütüldüğü kadar bir olay değil Avrupada çeyrek yapmak. Lyon bunu yıllarca üst üste yaptı üstelik Madrid'i onu bunu eleyerek. Bu organizasyonlarda ertesi yıl final oynayan takım bile çok zor hatırlanır. Sadece şampiyonlar kalır unutmayın asla. Sanki GS 4 yıldır yarı finale kadar gelip de şans eseri eleniyor da kupayı alacak seviyede olmazsa araştırmacılar başarısız sayılırmış.
Yahu hala 3.torbadan katılıyorsun şampiyonlar ligine , bu ne demek , avrupada başarısız bir kulüpsün demek geçmiş yıllarda. Yani sadece anlık bir başarı yakalamışsın. Hangi 3.torba takımı Cl şampiyonu olmuş Allah aşkına farkında olun söylediğinizin sizin için diyorum![]()
GS'li arkadaşlar ise bir defa çeyrek final oynayınca ertesi yıl CL şampiyonluğunun favorisi olundugunu sanıyor heralde. GS kupayı alacak düzeyde olmazsa başarısız sayarmış arkadaş. Yahu senin kadrondaki adamlar Türkiye için top class olabilir ki öyle de. Ama şöyle realist bir çerçeveden baktıgınızda hepsi o CL kulüplerinin kapı dışarı ettiği , ihtiyaç duymadıgı sattıgı adamlar. Yada Drogba gibi artık o seviyede oynayamayacagı için misyonunu tamamlamış oyuncular.
Örnek ; Eboue , Felipe Melo , Drogba , Sneijder , Riera. Bu adamların hangisi eski takımında vazgeçilmez , 11 oyunusuyken Gs'yi tercih etti ? Cevap hiçbiri.
Peki bu durumda senin elinde Juventus'un istemediği Melo varken , Chelsea'nin 2 sene önce gönderdiği Drogba en önemli oyuncunken , İnter'in yok pahasına yarı yarıya zararla sattığı Sneijder varken , hala nasıl sanki PSG gibi tüm oyuncuları hala üst seviyedeyken transfer etmiş gibi CL şampiyonluğu bekliyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Yahu bugün PSG , Arsenal , Juventus falan CL şampiyonlğu beklentisi içinde değil , inanın aşırı saçma oluyorsunuz dışardan.
Yazdıklarım tüm Türk takımları için geçerlidir. Kendimizi en ufak başarıda göklere çıkarıp adeta "doyum noktası"na ulaşmış hissetmemiz bugünkü futbolumuzun çökmesinin en büyük sebebi bence.
saçmaladığınız yazıyı baştan sona okudum demişsiniz ki gs 3.torbadan katılıyor kaçıncı torbadan girdiği son 5 seneki avrupa başarısına göre belli olur bu oyunda her sene çıktığına göre mantıksızlığınızı görmek zor olmasa gerek eğer oyunu fm 2010-2015 diye 5 senede bir çıkarsalardı haklıydınız ama bu söylediğimin komik olduğu gibi sizin düşüncelerinizde çok komik oyunun adı FM 2014 ve Galatasaray son sene şampiyonlar liginde çeyrek final oynadığına göre tabiki oyunda ilk sezon bizler gs ye menajer olduğumuzda şl de final oynayacak güçte bir galatasaray görmek çok doğal ve kaçınılmazdır sonuçta kullanıcı desteğiyle o seviyeye getiriyoruz takımı...
özellikle drogba ve sneijderin eski takımları için vazgeçilmez futbolcular olmadığını söylemeniz bu mesajınızı sadece yazmış olmak için yazdığınızı bir kere daha kanıtlar nitelikte drogbada sneijderde takımlarını şampiyonlar ligi şampiyonu yaparken birinci adam konumundaydı yani başroldeydi bunu futbol izleyipte bilmeyen yoktur gene sizin mantığınızdan yola çıkınca ronaldinhonun bile barcelonada yaptıklarını inkar etmek mümkün ama gerçekler böyle değil sizin adınıza üzgünüm
son olarak reel hayata bakarsak Galatasarayda kendini şl nin favorisi olarak görmüyor ve şl şampiyonluğunu hedeflemiyor tıpkı sizin verdiğiniz örnekte olduğu gibi yani PSG,Arsenalden bahsediyorum ama inan psg taraftarıda arsenal taraftarıda gs taraftarı gibi şl şampiyonluğunu istiyor takımının o seviyede olduğuna inanıyor futbol bu yüzden güzel...
Oyunun her sene çıkmadıgını gayet iyi biliyorum. Son sene çeyrek final oynayan her takım daha ilk sezondan CL alabilecek gibi yapılması mantıksızlık. Ha o arakdaş ironi yapmıştır onu bilemem ben ironi oldugunu düşünmediğim için yazdım lakin zaten böyle düşünen çok kişi varmış o yüzden yazıyorum.
2012 yılında APOEL çeyrek final oynamış yahu bu ligde. Yapmayın mantıksızlık kimde bir düşünün. Apoel bu yıl neden CL'de finale oynayacak bir takım yapılmadı ? Bana lig farkı demeyin çünkü bahsettiğiniz şey "Çeyrek final oynayan takım ertesi yıl kupayı alacak kalitede yapılmalı".
Oyun yıllık performanslara göre değerlendirme yapıyor , evet. Ama bu değerlendirme gerçekçi şekilde yapılıyor. Galatasaray çeyrek final oynadı diye daha ne yapılmasını bekliyorsunuz ? Sabri - Burak yılmaz - Dany -Amrabat falan en az 150 CA ile mi başlamalı oyuna geçen yıl ç.final oynandı diye ? Kafaya oynaması için dediğiniz gibi , bu şekilde değerler almaları gerek. Yani bir arttırım olmalı ki GS FM2014'te kupayı alabilecek seviyede olsun.
Yada mesela Selçuk İnan iyi performans gösterdi diye 170 CA ile mi başlamalı ? Peki eğer oyun böyle değerlendiriliyorsa gerçekçilik neresinde kalacak bu oyunun ? Bence değerler yakalanan başarıya değil gösterilen bireysel performansa göre verilmeli. Çünkü başarı sadece oyuncu kalitesi ile yakalnmıyor o sezon iyi bir hava yakalanmıştır , iyi bir birlktelik olmuştur bu başarı kazanılmıştır gibi. Ya da hoca faktörü vardır.
Ama kalkıp da her çeyrek final oynayana her yarı final yapana CA-PA basılırsa sırf "Geçen sene çeyrek oynadı bu yıl finale gitmesi lazım" mantığı ile gerçekçiliğin G'si kalmayacaktır. Bu tamamen düz mantık , 1000 galatasaraylı 10.000 fenerliyi yok eder" tarzı bir sav bu.
Ayrıca yine yukardaki gibi klasik "Drogba Sneijder dünyanın en iyi oyuncuları"cı bir arkadaş Drogba ve Sneijder adını okudugu gibi saldırmış. Yahu iyi okuyun , vazgeçilmez değillerdi satıldıklarında , GS gidip çatır çatır parasını basıp kilit oyuncuyken mi aldı bu adamları ?özellikle drogba ve sneijderin eski takımları için vazgeçilmez futbolcular olmadığını söylemeniz bu mesajınızı sadece yazmış olmak için yazdığınızı bir kere daha kanıtlar nitelikte drogbada sneijderde takımlarını şampiyonlar ligi şampiyonu yaparken birinci adam konumundaydı yani başroldeydi bunu futbol izleyipte bilmeyen yoktur gene sizin mantığınızdan yola çıkınca ronaldinhonun bile barcelonada yaptıklarını inkar etmek mümkün ama gerçekler böyle değil sizin adınıza üzgünüm
Hani hepimiz takım tutuyoruz da mantık da olmalı biraz. Açın araştırın ya bu kadar takıntılıysanız bu adamlara , Sneijder top oynamıyordu aylardır , Drogba'yı da Chelsea bıraktı ve GS'ye Çin'den geldi. Kötü oyuncu demiyoruz ki , geldiklerinde vazgeçilmez değillerdi diyoruz neden anlamıyorsunuz ?
Gidip Fellaini'yi Manu yerine GS almış olsa o zaman eyvallah , ya da Milan'dan Montolivo'yu alsa tamam gittiler banko oyuncuyu çatır çatır aldılar derim , ama bu adamlar gözden çıkmış adamlardı kabul edin artık bunu. Yoksa Sneijder İnter için çok önemliydi ama Moratti'nin babası GS'li oldugu için mi 15e aldığı adamı 7 milyona bıraktı GS'ye ? Neyse ne kadar bilgi dahilinde açıklarsam açıklayayım fayda etmez.
Son bir not: Galatasaray düşmanı falan değilim , aksine GS'nin şuan çok açık farkla Türkiye'nin en iyi kadrosunu barındırdgını düşünüyorum ve önümüzdeki 2-3 sezon daha lige ambargo koyacağını düşünüyorum. Bahsettiğim şeyler sadece gerçekçilikle alakalı.Saygılar.
@sentugo Hocam ben Turksportal'da hata var demiyorum yanlış anlaşılmasınBen şuan ki GS'nin tam gerçek hayattaki GS'yi yansıttıgını düşünüyorum kalite olarak. Daha fazla bir arttırımın gerçekçilik dışında kalacagını söylüyorum sadece.
Last edited by Ahmet Göktaş : 08.Eylül.2013 at 02:40
araştırmacılara gönderme yapmış. Keşke araştırmacılar da görse.
Last edited by LaigLeNoiR : 09.Eylül.2013 at 10:43
Last edited by LaigLeNoiR : 09.Eylül.2013 at 10:44