1 ile 30 arası toplam 54 sonuç

Konu: Beşiktaş ve Fenerbahçe nasıl yansıtılacak?

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Besiktas ve Fenerbahce'nin cezalari yansiyacak. Turkiye Avrupa kupalarina 3 takim ile katilacak. UEFA puanlarinin nasil olacagi hala muzakere konusu.

Parasi olanin dudugu calmasi konusuna katiliyorum. Umarim 2014'te iyi bir sekilde yansir.

Lig itibari meselesi henuz net degil. Eger gecen sezonkisistem devam ederse ligdeki butun takimlarin itibarinin daha dusuk seviyede baslamasi cok muhtemel.

Transfer butceleri kulupler transferi tamamladiktan sonra kalan butce olarak yansitiliyor. Bu rakamlarin dusuk olmasinin nedeni kuluplerin biz basa gecmeden once transferlerini tamamlamis ve butcesini harcamis olmasi. Eger bu degerleri fazla yuksek tutarsak oyunun ikinci sezonunda kuluplerin transfere harcayabilecegi para kisitlanir.

Zaten eger kulup beklentinin ustunde bir performans gosteriyorsa ve beklenmedik bir gelir kazaniyorsa Ocak ayinda transfer butcesine zaten takviye yapiliyor. Bu nedenle kuluplerin oyunda yuksek butce ile baslamasini beklemeyin.

Sezon başı transfer bütçelerine söyleyecek söz yok . Açıklama çok basit. Ama şunu merak ediyorum . Türkiye'de hiçbir klüp sezon öncesi transfer bütçelerini açıklamıyorlar. Örnek vermek gerekirse bu sene Galatasaray yabancı kısıtlaması olmasa Bruma haricinde başka yabancı transferleri daha yapacaktı ve bununla paralel transfer harcamaları artacaktı. Bunu sene başında nasıl ayarlıyorsunuz ? Bu sene Galatasaray 'ın yaptığı transferler aşağıda ,
    Tutarlar KAP ' tan alınmıştır.

Bruma 10.000.000 €
    Melo 3.750.000 €
    Umut 2.700.000 €
    Chedjou 6.300.000 €
    olmak üzere toplam 22.750.000 € luk transfer harcaması yaptı. Dediğim gibi yabancı kuralı olmasa en azından Carlinhos'u da renklerine bağlayacaktı. Bu durumda Galatasaray'ın kalan bütçesini nasıl belirliyorsunuz ?

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Quote Originally Posted by zazanas View Post
    Sezon başı transfer bütçelerine söyleyecek söz yok . Açıklama çok basit. Ama şunu merak ediyorum . Türkiye'de hiçbir klüp sezon öncesi transfer bütçelerini açıklamıyorlar. Örnek vermek gerekirse bu sene Galatasaray yabancı kısıtlaması olmasa Bruma haricinde başka yabancı transferleri daha yapacaktı ve bununla paralel transfer harcamaları artacaktı. Bunu sene başında nasıl ayarlıyorsunuz ? Bu sene Galatasaray 'ın yaptığı transferler aşağıda ,

Bruma 10.000.000 €
    Melo 3.750.000 €
    Umut 2.700.000 €
    Chedjou 6.300.000 €
    olmak üzere toplam 22.750.000 € luk transfer harcaması yaptı. Dediğim gibi yabancı kuralı olmasa en azından Carlinhos'u da renklerine bağlayacaktı. Bu durumda Galatasaray'ın kalan bütçesini nasıl belirliyorsunuz ?
    İyi güzel de kardeşim Galatasaray bu 22 milyon 750 bin euroluk transfer harcamasının hepsini peşin mi ödedi ? Oyunda gözüken kalan transfer bütçesi ellerinde bulunan nakit para anlamına geliyor ki çoğu takımda nakit para sıkıntısı var. Ama taksitlendirerek aynı oyunda olduğu gibi gerçekte de transfer yapabilir birçok takım.

Dostum benim demek istediğim o değil sezon başı bütçesini nasıl belirliyor araştırmacılar o . Yoksa ben de biliyorum peşin yapmadıklarını . Ama şu da var ki Galatasaray Ünal Aysal dönemiyle birlikte transferde ciddi anlamda harcama yapıyor ve bu 3. transfer sezonuydu yani artık taksitler de birikiyor . 3 taksitle bonservis ödese bu sene ilk senenin bedellerini ödüyor. yani transfer bütçesini oyun 2. senesinde gelir gider hesabına göre belirliyor ama ilk sene yapımcılar nasıl belirliyor onu merak ediyorum .

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by zazanas View Post

Bruma 10.000.000 €
    Melo 3.750.000 €
    Umut 2.700.000 €
    Chedjou 6.300.000 €
    Ornegin bir idari nedenden veya son dakikada oyuncunun caymasindan dolayi Bruma transferi geceklesmeseydi, Galatasaray'in 10 m Euro'nun biraz ustunde bir transfer butcesi oldugunu varsayabilirdik. Ama transfer tamamlandigina gore transfere ayirilan paradan 10m Euro harcanmis demektir.

Bu durumda baslangic icin en fazla 2-2,5 milyon Euro gibi bir transfer butcesi + haftalik 40 bin Euro gibi bir ek maas butcesi verilir (yani toplam 2,5 + (40.000 x 52) = 4,58 m Euro). Eger kulup devre arasina kadar ek deger yaratirsa, oyun otomatik olarak transfer butcesini arttirir zaten.

Eger kulup Man City, PSG, Chelsea ve benzerleri gibi degilse zaten transfer butcesinin hemen hemen tamamini harcamistir diye varsaymak en dogrusu. En dogrusu da, sezon basinda hic bir transferin gerceklesmemesi olur zaten. Bunu farkli bir sekilde yasamak isteyenler icin bu degerleri degistirmek icin bir cok editor vs. var.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ornegin bir idari nedenden veya son dakikada oyuncunun caymasindan dolayi Bruma transferi geceklesmeseydi, Galatasaray'in 10 m Euro'nun biraz ustunde bir transfer butcesi oldugunu varsayabilirdik. Ama transfer tamamlandigina gore transfere ayirilan paradan 10m Euro harcanmis demektir.

Bu durumda baslangic icin en fazla 2-2,5 milyon Euro gibi bir transfer butcesi + haftalik 40 bin Euro gibi bir ek maas butcesi verilir (yani toplam 2,5 + (40.000 x 52) = 4,58 m Euro). Eger kulup devre arasina kadar ek deger yaratirsa, oyun otomatik olarak transfer butcesini arttirir zaten.

Eger kulup Man City, PSG, Chelsea ve benzerleri gibi degilse zaten transfer butcesinin hemen hemen tamamini harcamistir diye varsaymak en dogrusu. En dogrusu da, sezon basinda hic bir transferin gerceklesmemesi olur zaten. Bunu farkli bir sekilde yasamak isteyenler icin bu degerleri degistirmek icin bir cok editor vs. var.
    mantığı anladım açıklama için teşekkürler. Türkiye'de sezon başlangıç bütçeleri açıklanmadığından bu olayı merak ediyordum .

Mesaj Yetkileri