Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Tek farklı kazanırız.
Nedense rahat bir galibiyet bekliyorum takımımızdan
bizim takım kazanacaktır ama umarım Sow 18'de olur. Webo kalbur üstü takımlara karşı dökülüyor,puan kaybına sebep olabilir kendisi.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Sow bu maçta oynamazsa art niyet ararım. Zor bir maç olacaktır. Kasımpaşa'nın etkili adamları var. İnşallah 1-0'da olsa kazanabiliriz.
Ligin Formda Takımlarından ikisinin kapışması olacak Gene İddaa Oynarsam Var Geçecek Bir Maç
Zaten Fenerbahçe teknik direktörlerinde art niyet aramak moda oldu.
Sow geçen sezon olduğu gibi bu sezona da formsuz başladı,kendine geldiğinde tekrar 11'e dönecektir. sonuçta en önemli 2-3 oyuncumuzdan birisi. Önemli olan o formunu yakalayana kadar kazanarak gidebilmek.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Çıkışımızı devam ettiririz, zor bir maç olacak ama 2-1 alırız diye düşünüyorum. Bu arada maça gitmeyi düşünüyordum ama Kasımpaşa Spor Kulübü sağ olsun deplasman tribünü biletlerini 100 TL yapmış, bu resmen soygun!
Geçen haftaya kadar bir tane Sow mu formsuzdu? alternatifi olmasına rağmen kayıtsız şartsız oynatılan Baroni'nin yerine Holmen bir oynatıldı takım şahlandı. Baroni oynarken herkes hocaları eleştiriyordu. Sow'u yedek bıraktı bir anda adam haklı zaten formsuzdu felan. Formsuz olabilir, oynatılmayabilir ancak bizim kulüpte iletişim sorunu var. Usul bozukluğu var. Direk her şey oyuncuların üzerine yıkılıyor. Aynı şeyler Alex'e de yapıldı ve Aykut Kocaman haklı, twitırdan eleştirmemeliydi, saygısızdı, yaşlıydı gibi yorumlarla linç edildi. Adam hala diri ve her maç gol atıyor. Sow formsuzda olsa ilk 18'de olması gereken bir oyuncu. O kadar lüks bir durumumuz yok bizim. Bu oyuncuları bir çırpıda harcayamazsınız.
Aksine formsuz adamın 11'de bulunması gibi bir lüksümüz yok. Webo'yu sevmem, beğenmem ama şuanki oyunlarıyla Webo'yu , Kuyt'ı ya da Emenike'yi kesip Sow'u 11'e koyarsan bu 3 adama haksızlık yapmış olursun. üçü de Sow'dan daha diri ve isteklilerdi milli takım arasından önce. Ersun hoca görüyordur, kim hak ediyorsa ona verir formayı. bile bile lades diyecek değil ya. Webo-Kuyt-Emenike-Meireles-Holmen-Alves 6 etti. burada kesilebilecek sadece Meireles var. ben olsam onu da Sow'u kulübeye koymak için kesmem.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Yahu Alex'de Alex. Alex'in yaptığıyla Sow'un ki bir değil,birbirine yakın şeyler ama değil. Alex gönderilmeyi hak etmişti,sadece çok sevildiği için haklı bulunuyor şu alex-aykut kocaman tartışmasında Alex. Ayrıca gol attığı ligde oyun temposu,sertliği diye bişey mi var? O ligde Alex 50 yaşında da gol atar. Alex'in zaaflarını zorlayıcı bir futbol yok çünkü. Kaldı ki öyle olmasa ne olur? Yaptığı hareket yanlıştı,sonrasında öyle veya böyle ayrıldı takımdan.
Sow'da böyle bir durum yok,gereksiz bir tepki vermişti Sow ama yakında çıkar oynar Alex gibi takımdan ayrılmayı gerektirecek bir şey yaptığını düşünmüyorum.En azından basına yansımadı.. Baroni'nin sürekli oynaması diye bir durumda yok ersun hoca döneminde 1-2 maç dahi olsa kenarda kalmıştı. Zaten düşünülen kadroda hiç yer bulamayacağı açıktı. Sakatlıklar,cezalar ona kısa süreliğine yer açtı. 6. tercif falandır o orta sahada.
Alex'in haksız olduğunu düşünenlere sadece acıyorum başka birşey değil.
Kasımpaşa'ya 2-3 farkla yenileceğiz gibi hissediyorum.
Benim anlatmak istediğim bu tür şeylerin yapılış tarzı. Formda ya da formsuz oluşu 2. planda kalıyor... Ancak formsuzluk, terbiyesizlik gibi şeyler bana göre sadece bir bahane...
Birde şu Brezilya ligini küçümsememize anlam veremiyorum. Alex bizde hem ligde hemde Avrupa'da gol atmıyor muydu? Üstelik Avrupa'da en çok gol atan oyuncumuzdu. Bazı şeyler farkedilmiyor... Neyse konuyu sohbet alanında tartışabiliriz. Maç konusuymuş burası![]()
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Bir Beşiktaşlı olarak ben bile Alex'e üzülüyorken bazı Fenerbahçeli arkadaşların haketti demesi ilginç ama kişisel düşünce tabi bir şey diyemeyiz. En azından şahsım adına saygı duyuyorum.
Maça gelecek olursak Kasımpaşa çok iştahlı oynayan bir takım. Fenerbahçe ise bir o kadar isteksiz. Sivas maçını ölçü almıyorum şahsen. Kasımpaşa en kötü 1 puan alacaktır.
yazdığımı iyi okumamışsın. Gitmesini gerektirecek kadar bir şey yaptığını düşünmüyorum en azından basına yansımadı. Bu cümle basına yansıyan kısma baktığımızda sow'un ayrılmasını gerektirecek bir durum yok demektir. Dünya'da nereye gidersen git böyledir.
Alex konusunda da Alex benim bakış açıma göre haksızdır evet. Misal aynını Ali,Veli,Webo,Edu vs bir isim yapsa tefe koyulup gönderilirdi. ama o Alex olunca iş değişiyor mu? Benim için değişmiyor. Bu Alex'i sevmediğim anlamına gelmez. Alex benim fenerbahçe tarihimde ilk 5'te yer alır.
ben olaya şuncu buncu diye yaklaşmam. Olaya bakıyorum isimleri silerek. tweet atan x,onun iş vereni konumunda ki kişi y. X ağır bir şekilde sosyal platformda hocasını eleştiriyor,hocası ona doğru adım attıkça yüzü gülmüyor,tepkisini göstermeye devam ediyor. Y'nin suçu ise iletişim konusunda eksik olması. Kaldı ki öyle söyleniyor,yani x'i savunanlar diyor ki y'nin kesin iletişim sorunu var o yüzden böyle oldu x haklı. Yoksa somut bir veri yok elimizde. Yani şimdi bunları görmeme rağmen Alex mi haklı diyeyim? Alex var diye Coritiba maçlarını izliyorum ben ama gözüm kör değil.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Sow konusunda bence oyuncunun bu hocaya güveni kayboldu. Ortada çok ciddi bir sorun olduğu gerçek. Söylendiği gibi ortada ciddiyetsiz bir durum yok aksine ciddi bir durum var.
Neyse bir kaç hafta geçince bu konu daha net ortaya çıkacaktır. Ancak Sow bu maçta kızağa çekilirse bence ipleri koparır.
Yahu ben zaten hastayım düşünce yapımıza.
31 yaşındaki Webo için 27 yaşındaki adamı siliyoruz. 2 sene sonra gidip Sow gibi bir oyuncuyu 15-16'ya isteyeceğiz..
Kafa yapısı budur. Halen şaşırdığım bir diğer konu da herkes'e gider yapılabiliyor ama Baroni'ye bir kişi bile bu giderli hareketleri yapamıyor adam kral![]()
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Sow Sivas maçının kadrosun alınmayınca binlerce taraftar Twitter üzerinden Sow'a hakaretler salladı. Herkes onun ayrılmak istediği için kadroya alınmadığını zannetti. Bir çok twit atıldı kendisine küfürlere varan.
Sow da bunun üzerinde ayrılmak gibi düşüncesi olmadığı ve Fenerbahçeyi sevdiğini söyledi. Neden alınmadığımı bilmiyorum diyerek hocayı eleştirmiş mi oldu?
Ortada bir sorun varsa bunun bir numaralı sebebi her konuda fevri davranmaya başlayan taraftardır. Herkes onun da gideceğini düşünerek bir şeyler yazdı bu bir.
İkinci suç ise bu tepkiyi neden verdiğini anlamayan ve iletişim kurmada problemi olduğunu hissettiğim Ersun Yanal. Ne olduğunu, neden yazdığını bilmeden medya önünde Sow'u eleştirdi. Şu anki durumda en masum kişi Sow'dur.
Basın da her an bunu sorun gibi gösteriyor ki çok normal, daha önce de yapıldı.
Sow fizik olarak çok kötü durumdaydı. 2 haftalık arada toparlamıştır düzgün çalıştı ise. Emre için de aynı konu. Bu Milli maç arası en çok Fenerbahçe'ye yarayacak.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
sow gibi adam harcanıyor bana göre keske bizde olsa leblebi gibi gol atardı..
alex i göndermek isteyebilirsin takımda görmek istemeyebilirsin bunlara birsey diyemeyiz ancak adamın yıllarca fenere verdigi emeklere göre bu sekilde kovulur gibi gönderilmemeliydi..
bu arada kasımpasanın macı kazanacagını düsünüyorum 4-3 yada 3-2 gibi bir skorla..
Last edited by Bulstrap87 : 13.Eylül.2013 at 10:24 Reason: eksik yorum
Bir gün Alex gelip bu takıma teknik direktör olursa ve Cristian gibi vurdumduymaz biri Alex, beni kıskanıyor diye twit atarsa eminim yine hocayı suçlu bulursunuz (!) Hangi oyuncu olursa olsun Fenerbahçe teknik direktörüne saygı duymak zorunda. İstediği kadar efsane olsun, bu değişmez. tabii bunların söyleyince Alex düşmanı oluyoruzSow da böyle sıkıntı yok. en azından şuanda yok. Adam formsuz. oynamaması kadar doğal bir şey yok. Toparlayınca zaten alacaktır formayı.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ölürüz değil mi, Bir günde şu takımı 4-4-2 oynadığını görürken ?
Kadromuz için en ideal sistem 4-4-2 iken biz Aykut Kocaman'ın Alex gittikten sonra adapte ettiği o köhne sistemde oynayıp, kanser futbolunu izlemeye devam ediyoruz. Onu geçtim Moussa Sow gibi bir adamı Sol kanada, Emenike gibi bir adamı sağ kanada koyup futbola ihanet ediyoruz. Açık ve Net, bu maçta klasik Aykut Kocaman berbat futbol sistemiyle oynamaya devam edelim, Kasımpaşa'ya banko galibiyet veriyorum hem de zorlanmadan alacağı bir galibiyet.
...
İbrahim; Caner sol bek, Holmen 11'de olmalı. Ben Kuyt'ı solda Emenike'yi sağda geçen maç çok beğendim.
Emenike sağda iyi ancak arkasındaki adamın Allah yardımcısı olsun, Keza Sow da solda oynadığı zaman sol bek için de geçerli. Bu adamlar kanat değil, savunma yapamıyorlar. Hayır anlamadığım madem Emenike'yi kanat oynatacaksın niye gidip kanat oyuncusu almazsın ? Yazık değil mi 13 milyon €'ya ? O paraya 2 kanada da muhteşem topçular getirirdin. Bu kadar plansızlık olur mu ?
Caner'i sol bek düşündüm ancak bir de baktım kadroda sol kanat yok. Koskoca Fenerbahçe kadrosunda sol kanatta oynayacak oyuncu yok. Şaka gibi.
...
Emenike yerine kanat almak daha mantıklı. Hatta emenikeyi kanat olarak almanın mantıklı açıklaması yok. Ama şuanda sağ kanatta gg-emenike mecbur bence. Caner'in savunması zayıf olduğu için kuytın solda olması daha iyi. Kanat oyuncumuz yokken 442 hayal bence.
Bir sistem kötü gidiyorsa bu sistemi eleştirmek için hakkın olmalı, hele de Fenerbahçe takımının kaptanı ve efsanesiysen biraz ayrıcalığın olmalı. Aykut Kocaman'ın kulübü çok amatör bir şekilde yönettiği açıktı ve Alex de Türkiye'den ayrılmadan önce yaptığı basın açıklamasında birçok kez kendisiyle kavga ettiğini söyledi zaten. Kötü giden sistem karşısında Volkan, Selçuk, Bekir, Caner gibi hoca, başkan yalakalığı mı yapsaydı? Çanakkale Savaşı'nda Atatürk, komutanından gelen emir yerine kendi doğru düşündüğü şeyi yapıyor ve savaşın kaderini değiştiriyor çünkü ondan daha bilgili, ondan daha kalifiye. Ayrıca ezeli rakibimiz Galatasaray'a bakalım. Lucescu başka bir oyuncuyu çıkarırken Hagi ona engel olup kendi oyundan çıktı, hiç Hagi'ye atıp tutan taraftar göremedik çünkü Lucescu Aykut Kocaman'ı her konuda 5'e katlardı, ''Yıldız oyuncuların böyle hakları olmalı'' dedi, konu kapandı. Daha 2 sezon önce, kiralık getirdikleri, takımla sadece 1 senelik bir ilişkisi olacak oyuncu takım arkadaşına yumruk attı, ama yaygara olmadı çünkü Terim de bu tarz konularda nasıl davranılacağını biliyordu. Ne işse Fenerbahçe'nin başına gelenler geçmişte 2. sınıf kulüpleri çalıştırmış olmasına rağmen bir anda padişah kesilip oyuncularda saygısızlık aramaya başlıyorlar. Ondan sonra da her maçtan önce ve sonra, bütün basın açıklamalarında FM'de yazılmış gibi aynı şeyleri dinleyip duruyoruz, birisi de çıkıp gururlu bir şekilde hoca beni kıskanıyor diyemiyor, birisi dediğinde de alışılmadık şeyi duyan taraftar çılgına dönüyor.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."