evet o profil gerçekten saçma. dün de yazmıştım bi başlıkta ama tam ben yazarken başlık taşındığı için yazdıklarımın hepsi güme gitmiş. kaydetmemiştim de. şimdi zaman buldum yine yazayım..öncelikle burak'ı gerçekten çok beğendiğimi, beşiktaş'ta oynadığı dönemden beri izlediğimi, gönderildiğinde üzüldüğümü belirteyim ki yorumlarımın düşmanca olduğu sanılmasın.
birincisi burak'ın o profili gerçekten inanılarak yapıldıysa neden değiştiriliyor ki? sonuçta oyuncuların iniş çıkışları olablir. messi 1 ay gol atamazsa hemen inecek mi profili? demek ki burak'ın o profilinin özelliklerini değil istatistiklerini yansıttığı kabul ediliyor.
gerçekten tüm faktörlerden bağımsız olarak burak'ın bitiricilik özelliği 18/20 olabilir mi? isterse geçen sene her 2 şutundan biri gol olmuş olsun.
o zaman ömer şişmanoğlu'na da öyle bi profil yapılsın ki maç başına 1 gol bulsun. geçen sezon 630 dakika süre alıp 8 gol atmış bi adamdan bahsediyoruz sonuçta..
özet olarak istatistik kriter değil. çok kaliteli bi oyuncu 1 sezon çok kötü oynayabileceği gibi sıradan bi adam da ekstra performans gösterebilir belirli bi zaman diliminde.
burak yılmaz'ın trabzon'daki istatistikleri tamamen şenol güneş'in kendisini çok doğru kullanması ve oyunu tamamen burak'a göre yapılandırmasındandır. galatasaray'daki performansı ise orta halli her forvetin yakalayacağı türdendir. umut'u koysaydınız o takıma geçen sene o da atardı o kadar gol. o zaman umut'a da benzer bi profil yapılsın. hatta iddia ediyorum bizim kazma pektemek bile o takımın içinde 20 gol bulurdu. holosko da bulurdu.
profiller oyuncunun gerçek hayatta yakaladıkları istatistikleri oyunda yansıtmaları amacıyla düzenlenmemeli. siz burak'ı oyunda bu profille avrupa'da hangi takıma koysanız 20 tane gol atar.
bunun yanında bence düşük tutulan özellikleri de var. konsantrasyon ve teknik ilk gözüme çarpanlar.