Kalu Uche, Kasımpaşa'dan ayrılmadı mı ?
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Bir yararı olur diye paylaşmak istedim, bugün ilk kez oyunla baş başa kaldık bir tatile atayım bakalım ne olacak dedim.
Galatasaray çok da şişirilmiş gibi değil. Tabii bir kez denedim bunu net bir bilgi veremem ancak her oyunda değiştiği aşikar.
Şansımıza bir kere coştu diye takımı şişirmişler sözü ile damgalamak yanlış olur.
Es-Es'in küme düşmekten zor kurtulmasına rağmen Türkiye kupasını alması çok iyi olmuş
Beşiktaş şampiyon olmuş ancak bilgisayar Fernandes ve Ersan gibi iki kritik ismi satmış. Ersan'ı geçtim, Fernandes gibi takım için önemi tartışılmayacak bir oyuncudan yoksun halde şampiyon olmak gayet etkileyici.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Fernandes'in 8 mm € gitmesi az değil mi? Öyle bir oyuncuyu biz almaya kalktığımızda 15-20den aşağı alamıyoruz?
Ömer abi konunun başına dataları yolladığımız tarihle ilgili bir not eklerseniz bence güzel olur. Gelen yorumların büyük kısmı bu düşünülmeden, ligin başındaki kısa dönemlik performanslara göre yapılmış. Ancak oyunun çıktığındaki datanın büyük kısmı ligler başlamadan önce teslim edildi. Malumunuz, bu durumdaki eldeki en büyük araştırma verisi geçtiğimiz sezon oluyor.
Örneğin çok eleştiri alan Burak Yılmaz için konuşalım. Burak geçen yıl kaç gol attı, girdiği pozisyon/gol oranları falan hepsi tüm ayrıntısıyla yukarılarda yazıldı. Bu yıl ki performansını hiç düşünmeyin, sizce o Burak profili saçma sapan mı?
Evet şu andaki oyunu o profilden çok uzakta. Ki böyle giderse de zaten ilk güncellemede CA azaltılmasına gidilecektir.
Salih'in top kapması 3,pas özelliği 13,çalışkanlık 10
Şaka mısınız ?
@Kaka Leite
Bu da bize gösteriyor ki Maç motorunda hızlı kanatlar ve Uzun forvet yine çok etkili, Beşiktaş'ta bu oyuncular mevcut.
...
evet o profil gerçekten saçma. dün de yazmıştım bi başlıkta ama tam ben yazarken başlık taşındığı için yazdıklarımın hepsi güme gitmiş. kaydetmemiştim de. şimdi zaman buldum yine yazayım..öncelikle burak'ı gerçekten çok beğendiğimi, beşiktaş'ta oynadığı dönemden beri izlediğimi, gönderildiğinde üzüldüğümü belirteyim ki yorumlarımın düşmanca olduğu sanılmasın.
birincisi burak'ın o profili gerçekten inanılarak yapıldıysa neden değiştiriliyor ki? sonuçta oyuncuların iniş çıkışları olablir. messi 1 ay gol atamazsa hemen inecek mi profili? demek ki burak'ın o profilinin özelliklerini değil istatistiklerini yansıttığı kabul ediliyor.
gerçekten tüm faktörlerden bağımsız olarak burak'ın bitiricilik özelliği 18/20 olabilir mi? isterse geçen sene her 2 şutundan biri gol olmuş olsun.
o zaman ömer şişmanoğlu'na da öyle bi profil yapılsın ki maç başına 1 gol bulsun. geçen sezon 630 dakika süre alıp 8 gol atmış bi adamdan bahsediyoruz sonuçta..
özet olarak istatistik kriter değil. çok kaliteli bi oyuncu 1 sezon çok kötü oynayabileceği gibi sıradan bi adam da ekstra performans gösterebilir belirli bi zaman diliminde.
burak yılmaz'ın trabzon'daki istatistikleri tamamen şenol güneş'in kendisini çok doğru kullanması ve oyunu tamamen burak'a göre yapılandırmasındandır. galatasaray'daki performansı ise orta halli her forvetin yakalayacağı türdendir. umut'u koysaydınız o takıma geçen sene o da atardı o kadar gol. o zaman umut'a da benzer bi profil yapılsın. hatta iddia ediyorum bizim kazma pektemek bile o takımın içinde 20 gol bulurdu. holosko da bulurdu.
profiller oyuncunun gerçek hayatta yakaladıkları istatistikleri oyunda yansıtmaları amacıyla düzenlenmemeli. siz burak'ı oyunda bu profille avrupa'da hangi takıma koysanız 20 tane gol atar.
bunun yanında bence düşük tutulan özellikleri de var. konsantrasyon ve teknik ilk gözüme çarpanlar.
Yazin U20 turnuvasini izlediysen herhalde o turnuvada yildiz olan Oliver'i ve Quintero'yu da izlemissindir biraz.
Birisinin caliskanligi 9, digerininki 11. Esasinda ikisi de Salih'ten cok daha caliskan, cok daha fazla pres yapan oyuncular.
Birisinin tackling degeri 6, digerininki 5. Ikisi de topa mudahaleleri Salih'ten daha iyi yapan, her 2 mudahalesinden bir tanesi faul olmayan oyuncular.
Birisinin paslari 15, digerinin 17 ve bu iki oyuncunun surekli oyunun yonunu degistiren uzun ve isabetli paslar attigini gormek mumkun. Salih'in hem pas uzunlugu, hem de pas isabeti bu ikisinin yaninda zayif kaliyor. Bu ikisi yan pas yapan, Salih sadece dikine oynayan bir oyuncu da degil ayrica.
Salih'i biraz oynatirsaniz cok guzel ara paslar attigini, cok yaratici oldugunu, bu paslarin isabetinin hic fena olmadigini ama ust duzey de olmadigini gozlemlersiniz.
Gercekteki Salih'i dikkatle izlerseniz de ayni sonuca varirsiniz.
Salih Uçan ve Mert Günok un CA ve Pa değerini ögrenme sansımız varmı acaba ?
Ömer abi, şimdi biz Fenerbahçe ile oynadığımızda Salih'i kiralık listesinden hemen çıkarıyoruz ama başka takımla oynadığımızda Salih kiralanıyor. Buna bir çare bulamaz mıyız ? Mesela, Cris'in ca'sını düşürsek , Salih'ten az olsa yedek takıma yollanan Salih değil Cris olur. Benim çok canımı sıktı bu![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Burak'in konsantrasyonunu ve teknigini dusuk olarak gormene acikcasi sasirdim.
Acikcasi bana bu iki ozellik, bitiricilik'ten cok daha once dusebilir gibi gozukuyor. Ozellikle topu kaybettikten sonra kendi halinde hayiflanmasi ve pozisyonu takip etmemesi Burak'in oyuna ne kadar kotu konsantre oldugunun guzel bir gostergesi. Burak bunu yaptigi icin Trabzonspor'da ve Galatsaray'da gol krali oldu. Her top kaybettikten sonra bulutlara baktigi icin degil.
Teknige gelince. Burak topu ayagina isteyen bir oyuncu mu yoksa onune isteyen bir oyuncu mu? Ayagina isteyen bir oyuncu degilse, zaten kafadan tekniginin iyi olmadigini soyleyebiliriz. Cunku topu ayagina alip, o top ile bir sey yapacak duruma gelene kadar zaten pozisyon bitiyor. Topu kontrol etmek zorunda oldugu zamanlarda vucudu birdenbire hantallasiyor. Topu ayaginda tutamiyor.
Boyle bir oyuncu icin konsantrasyonu ve teknigi dusuk kalmis demek bana acikcasi cok ters geliyor. En azindan benim izledigim Burak boyle bir oyuncu. Gol vurusu isin en en son noktasi. Zaten bu sezon rakip kaleye cektigi sut sayisinin gecen seneye gore azalmasi da golu daha az aradiginin bir gostergesi bence.
Ömer abi Gökhan Töre'nin özelliklerini siz mi yaptınız yoksa Rusya'da mı yapıldı? Soğukkanlılığının 9 olmasına pek ısınamadımda...
FM Gazetesi
Uzun zamandır bir şey soracaktım sana unutuyorum, aklıma gelmişken sorayım;
şimdi Gökhan'ın satın alma opsiyonu var bizde 7.5 civarı bir şeydir sanırım. Ancak kulüp borç batağında ve bırak transfer bütçesini, normal paramız bile pek yok. Ancak gerçek hayatta Beşiktaş Gökhan için girişimlerini başlattı sayılır. Büyük ihtimalle de alınacağını düşünüyorum ben. Bunu oyunda gerçekleştirmek imkansız gibi görünüyor. Buna bir çare bulunabilir mi? Çünkü sezon sonu muhtemelen daha yüksek fiyat isteyecekler opsiyonla almazsam.
FM Gazetesi
Benim gordugum testlerin bazilarinda Gokhan alindi, bazilarinda alinmadi. Ozellikle bu vodafone anlasmasi biraz daha rahat hale getirdi Besiktas'i. Tabii bir de Olimpiyat stainda oynamanin getirdigi gelir yukselmesi var. Acikcasi gectigimiz 1-2 oyundaki gibi cikilmasi zor bir girdap icinde olmamasi lazim Besiktas'in bu yil cunku cikis stratejisi asagi yukari belli oldu ve bunun Besiktas'in oyundaki finansal durumuna pozitif bir etkisinin olmasi lazim.
Ama bu finansal fair play'in oyunda takimlara etkisini tam olarak analiz edebilmis degilim cunku henuz bir kac sezon birden oynayamadim. O yuzden cok da net bir cevap vermem mumkun degil su anda.
Dany'nin oyuncu tercihleri bölümünde "Risksiz Oyunu Dener" yazması ?
+ olarak bir şey daha söylemek istiyorum. Atiba'nın profili bana biraz düşük geldi. Mesela; karar verme, konsantrasyon, pozisyon alma, soğukkanlılık, takım oyunu ve hatta pas özellikleri daha yüksek olabilir. Özellikle karar verme 12 bir hayli düşük geldi bana. Oyun içerisinde doğru zamanda doğru işler yapıyor genellikle.
FM Gazetesi