Quote Originally Posted by perpetua View Post
Burak'in konsantrasyonunu ve teknigini dusuk olarak gormene acikcasi sasirdim.

Acikcasi bana bu iki ozellik, bitiricilik'ten cok daha once dusebilir gibi gozukuyor. Ozellikle topu kaybettikten sonra kendi halinde hayiflanmasi ve pozisyonu takip etmemesi Burak'in oyuna ne kadar kotu konsantre oldugunun guzel bir gostergesi. Burak bunu yaptigi icin Trabzonspor'da ve Galatsaray'da gol krali oldu. Her top kaybettikten sonra bulutlara baktigi icin degil.

Teknige gelince. Burak topu ayagina isteyen bir oyuncu mu yoksa onune isteyen bir oyuncu mu? Ayagina isteyen bir oyuncu degilse, zaten kafadan tekniginin iyi olmadigini soyleyebiliriz. Cunku topu ayagina alip, o top ile bir sey yapacak duruma gelene kadar zaten pozisyon bitiyor. Topu kontrol etmek zorunda oldugu zamanlarda vucudu birdenbire hantallasiyor. Topu ayaginda tutamiyor.

Boyle bir oyuncu icin konsantrasyonu ve teknigi dusuk kalmis demek bana acikcasi cok ters geliyor. En azindan benim izledigim Burak boyle bir oyuncu. Gol vurusu isin en en son noktasi. Zaten bu sezon rakip kaleye cektigi sut sayisinin gecen seneye gore azalmasi da golu daha az aradiginin bir gostergesi bence.
açıkçası ben de tekniği sadece topu ayağına isteme ya da istememe olarak görmenize şaşırdım. burak oynadığı pozisyon gereği topu önüne istiyor. topu ayağına aldığında hantallaşması teknikle alakalı bir durum değil. burak ne yapacağını şaşırıyor topu ayağına alınca. topa hakim aslında ama kararsız. heyecanlı.adamın tekniği 10. sabri'nin 10 gökhan zan'ın 9.
bunları gs'den örnek olsun diye verdim.
dönüp beşiktaş'a bakıyorum serdar kurtuluş, eneramo, veli falan 12-13..

konsantrasyona gelince kaçırdığı her pozisyondan, yaptığı her hatadan sonra kendine kızması motivasyonunun ve konsantrasyonunun yüksek olmasından bence.