Biliyorsun. Drogba da 25 yasindan sonra dikkat ceken bir futbolcu oldu. Chelsea'ye 26 yasinda transfer oldu. Teknik becerisi ust duzey olmayan ama surekli basarma arzusu cok yuksek olan bir oyuncu oldugu icin oldu bunlar.
Dikkat edersen futbolcular yaslandikca ve fizikleri dustukce bu fiziklerini daha idareli kullanmaya baslarlar. Bu da work rate'in dusmesi demektir. Drogba'nin agresifligi, kararliligi onu zaten mucadele ettirecektir. Ama rakibe basmak icin deli gibi depar atmayacaktir bu work rate sayesinde.Şimdi bırakın geçen sene sahada gösterdikleri performansı her şeyi Burak Drogba ile aynı çalışkanlığa sahip olduğu için (çalışkanlılk 10) hızını kullanamıyor? yoksa Drogba ztn ağır bir oyuncu ama aynı zamanda Burak gibi bir forvetle eşit tutuluyor?
Baski kaldirmak derken? Galiba soguk kanlilik ozelliginden bahsediyorsun.35 yaşında hayatınında futbolda ki en büyük finalleri yaşamış bir adam mı baskıyla mücadele edebilir. Yada 26 yaşında ve kariyerinin son 3 senesinde büyük maçlar oynayan Burak mı?
Drogba'nin bir cok zaman ne kadar gereksiz sutlar cektigini sadece ben gormuyorum herhalde. Baski kaldirmak, yani pressure ozelligi baska. Soguk kanli kalmak baska.
Soguk kanliligi zaten 14 olarak gelmisti. Bu konuda bir degisiklik yapmadik. Benim hatirladigim kadariyla zaten Drogba'nin soguk kanliligi hic bir zaman yuksek olmadi. Chelsea'de oldugu donemde bile.Yukarıda kariyerini özet geçtiğim Drogba 35 ine geldiği için mi soğukkanlılığını ve bitiriciliğini kaybetti. Yoksa Burak gerçekten çok kendine güvenen soğukkanlı ve bunu bitiricilik özelliğine de çok iyi yansttığı??????? için her girdiği 5 pozisyonun 2 sini gole çeviremesine rağmen sadece 26 yaşında ve son dönem istatistiği baz alınarak mı Drogba'dan daha iyi yapıldı?
Bitiricilik ise Movement ile takas edilmis. Yani 12 olan movement yukselmis ve 16 olan bitiricilik dusmus.
Burak oyunda Emenike'den hizli mi? Ya benim gozlerim yanlis goruyor. Veya Emenike'nin hizi, 18+17 = 35, Burak'in hizi ise 15+17 = 32 degil.Ben olaya bu şu açıdan bakıyorum elbetteki yaşla beraber fiziksel ölçü de düşer fakat mevcut potansiyel bir yetenek vardır ve bu yetenek deneyimle pekişerek pekala bazı özellikler düşüş gösterse de(hız çeviklik v.s) artık içgüdüsel olarak bir yer tutar ve rakibini ekarte etmek için topçu bunu da kullanır. Bu söylediğimi oyuna entegre etmek zor olabilir belki ama bir forvetin kilit özelliklerini de sadece yaşa ve son dönem performansına bağlayıp ta ona göre düzenlenmemeli hele ki bu isim Burak'a karşı DROGBA OLUNCA yada her ne kadar 1 yıldır futbol oynamasa da tüm otoritelerce kabul görecek bir durum olan emenike'nin Burak'tan hızlı olması gibi. Yani bazı özellikler vardır futbolcu da o özellik o topçu futbolu bıraksa bile onunla anılmaya devam eder. ama sadece istatistikçiler Burak Yılmaz'ı Trabzon'da yakaladığı başarı ve Ş.L liginnde attığı 8 golü hatırlar. Bu oyunda özellikler istatistiklere göre mi yoksa ismin hakettiği değere göre mi verildiği ile ilgili tartışma söz konusu olmuş zira herkes SoW ve Drogba'da hayal kırıklığı yaşarken kimse Burak'tab memnun değil.
Hizdan bahsediyorsak ya hepsine bakacagiz. Veya daha dogrusu acceleration'a bakacagiz cunku oyuncularin ilk 15-20 metresi zaten hizlanma. Futbolda genelde 50-60 metre depar da pek yok zaten.
Tabii bir de isin icinde hizliyken yon degistirebilme var. Burak 13. Emenike 16.
Bunlari biliyorsan neden bu yorum? Bilmiyorsan da neden ahkam kesiyorsun?