1 ile 30 arası toplam 384 sonuç

Konu: FM 2014 - Araştırma Hakkında Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by heartbreaker007 View Post
    Tamam o zman birde şu açıdan bakalım. Bir yanda 35 yaşına gelmiş fiziksel oranda artık düşüşte hatta sonlarında olan. Fakat kariyerinde İngiltere lig şampiyonluğu Ş.L şampiyonluğu yaşamış milli takımın yaşayan efsanesi bir Drogba. Diğer yanda 2 büyük takımda oynamış bir şey yapamamış Trabzon şehri sayesinde kendi meziyetlerinin farkına 25 yaşında varmış ve kendini o yaştan sonra geliştirmeye çalışan 2 lig şampiyojnluğu ve son Ş.L organizasyonunda 8 gol atan Milli takımdada 2010 da ki yakaladığı çıkışı devam ettiren bir Burak
    Biliyorsun. Drogba da 25 yasindan sonra dikkat ceken bir futbolcu oldu. Chelsea'ye 26 yasinda transfer oldu. Teknik becerisi ust duzey olmayan ama surekli basarma arzusu cok yuksek olan bir oyuncu oldugu icin oldu bunlar.

Şimdi bırakın geçen sene sahada gösterdikleri performansı her şeyi Burak Drogba ile aynı çalışkanlığa sahip olduğu için (çalışkanlılk 10) hızını kullanamıyor? yoksa Drogba ztn ağır bir oyuncu ama aynı zamanda Burak gibi bir forvetle eşit tutuluyor?
    Dikkat edersen futbolcular yaslandikca ve fizikleri dustukce bu fiziklerini daha idareli kullanmaya baslarlar. Bu da work rate'in dusmesi demektir. Drogba'nin agresifligi, kararliligi onu zaten mucadele ettirecektir. Ama rakibe basmak icin deli gibi depar atmayacaktir bu work rate sayesinde.

35 yaşında hayatınında futbolda ki en büyük finalleri yaşamış bir adam mı baskıyla mücadele edebilir. Yada 26 yaşında ve kariyerinin son 3 senesinde büyük maçlar oynayan Burak mı?
    Baski kaldirmak derken? Galiba soguk kanlilik ozelliginden bahsediyorsun.

Drogba'nin bir cok zaman ne kadar gereksiz sutlar cektigini sadece ben gormuyorum herhalde. Baski kaldirmak, yani pressure ozelligi baska. Soguk kanli kalmak baska.

Yukarıda kariyerini özet geçtiğim Drogba 35 ine geldiği için mi soğukkanlılığını ve bitiriciliğini kaybetti. Yoksa Burak gerçekten çok kendine güvenen soğukkanlı ve bunu bitiricilik özelliğine de çok iyi yansttığı??????? için her girdiği 5 pozisyonun 2 sini gole çeviremesine rağmen sadece 26 yaşında ve son dönem istatistiği baz alınarak mı Drogba'dan daha iyi yapıldı?
    Soguk kanliligi zaten 14 olarak gelmisti. Bu konuda bir degisiklik yapmadik. Benim hatirladigim kadariyla zaten Drogba'nin soguk kanliligi hic bir zaman yuksek olmadi. Chelsea'de oldugu donemde bile.

Bitiricilik ise Movement ile takas edilmis. Yani 12 olan movement yukselmis ve 16 olan bitiricilik dusmus.

Ben olaya bu şu açıdan bakıyorum elbetteki yaşla beraber fiziksel ölçü de düşer fakat mevcut potansiyel bir yetenek vardır ve bu yetenek deneyimle pekişerek pekala bazı özellikler düşüş gösterse de(hız çeviklik v.s) artık içgüdüsel olarak bir yer tutar ve rakibini ekarte etmek için topçu bunu da kullanır. Bu söylediğimi oyuna entegre etmek zor olabilir belki ama bir forvetin kilit özelliklerini de sadece yaşa ve son dönem performansına bağlayıp ta ona göre düzenlenmemeli hele ki bu isim Burak'a karşı DROGBA OLUNCA yada her ne kadar 1 yıldır futbol oynamasa da tüm otoritelerce kabul görecek bir durum olan emenike'nin Burak'tan hızlı olması gibi. Yani bazı özellikler vardır futbolcu da o özellik o topçu futbolu bıraksa bile onunla anılmaya devam eder. ama sadece istatistikçiler Burak Yılmaz'ı Trabzon'da yakaladığı başarı ve Ş.L liginnde attığı 8 golü hatırlar. Bu oyunda özellikler istatistiklere göre mi yoksa ismin hakettiği değere göre mi verildiği ile ilgili tartışma söz konusu olmuş zira herkes SoW ve Drogba'da hayal kırıklığı yaşarken kimse Burak'tab memnun değil.
    Burak oyunda Emenike'den hizli mi? Ya benim gozlerim yanlis goruyor. Veya Emenike'nin hizi, 18+17 = 35, Burak'in hizi ise 15+17 = 32 degil.

Hizdan bahsediyorsak ya hepsine bakacagiz. Veya daha dogrusu acceleration'a bakacagiz cunku oyuncularin ilk 15-20 metresi zaten hizlanma. Futbolda genelde 50-60 metre depar da pek yok zaten.

Tabii bir de isin icinde hizliyken yon degistirebilme var. Burak 13. Emenike 16.

Bunlari biliyorsan neden bu yorum? Bilmiyorsan da neden ahkam kesiyorsun?
    Last edited by perpetua : 20.Ekim.2013 at 23:43

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Biliyorsun. Drogba da 25 yasindan sonra dikkat ceken bir futbolcu oldu. Chelsea'ye 26 yasinda transfer oldu. Teknik becerisi ust duzey olmayan ama surekli basarma arzusu cok yuksek olan bir oyuncu oldugu icin oldu bunlar.

Dikkat edersen futbolcular yaslandikca ve fizikleri dustukce bu fiziklerini daha idareli kullanmaya baslarlar. Bu da work rate'in dusmesi demektir. Drogba'nin agresifligi, kararliligi onu zaten mucadele ettirecektir. Ama rakibe basmak icin deli gibi depar atmayacaktir bu work rate sayesinde.

Baski kaldirmak derken? Galiba soguk kanlilik ozelliginden bahsediyorsun.

Drogba'nin bir cok zaman ne kadar gereksiz sutlar cektigini sadece ben gormuyorum herhalde. Baski kaldirmak, yani pressure ozelligi basla. Soguk kanli kalmak baska.

Soguk kanliligi zaten 14 olarak gelmisti. Bu konuda bir degisiklik yapmadik. Benim hatirladigim kadariyla zaten Drogba'nin soguk kanliligi hic bir zaman yuksek olmadi. Chelsea'de oldugu donemde bile.

Bitiricilik ise Movement ile takas edilmis. Yani 12 olan movement yukselmis ve 16 olan bitiricilik dusmus.

Burak oyunda Emenike'den hizli mi? Ya benim gozlerim yanlis goruyor. Veya Emenike'nin hizi, 18+17 = 35, Burak'in hizi ise 15+17 = 32 degil.

Hizdan bahsediyorsak ya hepsine bakacagiz. Veya daha dogrusu acceleration'a bakacagiz cunku oyuncularin ilk 15-20 metresi zaten hizlanma. Futbolda genelde 50-60 metre depar da pek yok zaten.

Tabii bir de isin icinde hizliyken yon degistirebilme var. Burak 13. Emenike 16.

Bunlari biliyorsan neden bu yorum? Bilmiyorsan da neden ahkam kesiyorsun?
    Amacım ahkam kesmek değil tabiki ama eğer senin yaptığın gibi işi basite indirgemek durumunda (kaldıki bnmde dikkat çekmek isterdiğim konu bu) Burak'ın hız hızlanma 17-15 Emenike'nin 17-18 yani Burak ile emenike aynı hızda neden emenike 1 sene futboldan uzak kaldığı Burak'ın da çok iyi performans gösterdiği içinmi? bi yorum okumustum bununla ilgili 2 sinin arasında hızlanma konusunda pek bi fark yok die ama bariz olmalı belki emenike için bile 17 ler fazla dır ama Burak için abartı olduğu aşikar bence yani olayı şu şekilde görmek daha mantıklı olabilir senin gibi bu puanlamakların CA larıın neticesinde: her futbolcunun bir özelliği diğeriyle reaksiyona göre etkilişim içinde yani Burak hızla ama başka özelliklerinin düşük olmasında n dolayı hızını tam yansıtamıyor şeklinde mesela senin yaptığın açıklamalardan bnm anladığım (anlışım varsa düzel lütfen) Benim belirmek istediğim ama senin ahkam kesmekle yaftaladığın ana fikir de şu Emenike Burak tan hız hızlanma ve dayanıklılık konusunda daha üstün v bu üstünlük 1-2 değer ile değil bariz bir üstünlükl söz konusu (kaldıki Burak''ın dayanıklılığı Emenike'den +1 üstün) işte bu ztn sadece beni değil herkesi rahatsız eden nokta.

Yoksa senin yorumlarından yola çıkarsak o zmn şöyle bir durum ortaya çıkıyor bilmem izledinmi? Cristiano Ronaldo ile Bolt antreman sonrası yarısıolar. İlk mesefe sahanın boylamasından 2 korner direği arası sonra mesafeyi kısaltarak devam ediolar. Bolt hep 1. ama 30 metre mesafede Ronaldo galip. Şimdi o zmn Bolt'u futbolcu yapsak FM ye eklesek Ronaldo ile bolt'un hız hızlanma dayanıklık verileri nası olurdıu? işte Drogba Burak arasında yapılan kıyaslama sonucu verilen puanlamanın sonucu itibariyle değerlerine yapılan puanlamalara bakıldığında her halde +1 -1 yakın olacak birbirlerine....

Son olarak x maçta şu pozisyonda şu vuruş die tek bir hadiseye indirgemek gibi bir basitliğe gitmeyeceğim sadece şunu açıklamaya çalısacağım Geçen sene TT arenadaki REal Madrid maçında Drogba'nın attığı gol. Vuruş becerisi teknik bitiricilik soğukkanlılık vs her şeyin üzerinde olan bir durum vardı o golde TECRÜBE kaleye sırtını dönüp topukla vurmak. İşte Burak'ta olmayıp ve asla olmayacak özellik tecrübe ve 1. sınıf forvet özelliği kastetiğim bu. İşte böyle bir oyuncu varken Burak gibi Tüm Türk futbol kamuoyunun ayrıca da Avrupa'nın da (zira bu adamın son 2 senedir transferde ismi hep Lazio ile geçior bir ara chelsea devreye girdi) ortak bir fikirde birleştiği ve o fikrinde pek olumlu olmadığı bir adamı. Dünyanın kabul görmüş 1 numaralı menejerlik oyununda şişirilmesi ve kaldı ki Burak'ın oynadığı ligde Emenike Sow Drogba gibi aynı mevkiinin adamlarının bile ÜSTÜNDE olması pek adil durmuyor.

Mesaj Yetkileri