yoo baktım otomatik güncellemede acık nedense 14.1.2
Bro ,
14.1.2 olmuş 14.1.3 olmuş sıkıntı değil, zaten yeni versiyonla da sinir hastası olcan,bir önceki sürümle de olabilirsin ,sorun olmaz...
Şaka bi yana oyuna AB yaması falan gibi bir müdahalede bulunduysan güncelleme yansımıyor olabilir bir ihtimal.
Steam'deki otomatik update açık olmasına rağmen update olmadıysa oyunu uninstall edip,cache klasörünü de temizleyip baştan kurmak belki bir ihtimal çözüm olabilir senin için.
bi deneyeyim o zaman silip kurmayı..
Yeni güncelleme ne zaman gelecekmiş arkadaşlar? Bilen var mı?
Belli bugları hataları zaten kabul ediyorlar ,sanırım gelen patchle şuana kadar yapılan en iyi fm oyununa sahip olacağız.Zaten şu anki maç motorunun potansiyeli çok yüksek, bekliyoruz bakalım..
Skoru koruyabilen var mı ? (: 2-0 öne geçtiğim her maç rakip Barcelona oluyor evrim geçiriyor (:
Maçlarda goller hep kanat varyasyonlarıyla oluyordu,bunu engellemek için kanatlardaki oyuncuların orta yapmak yerine geriye dönmesini sağlamışlarBakıyorum ceza alanında 4 tane adam bomboş,ya dışarı çıkartıyor ya da kaybediyor topu.Bir an önce gelse şu patch inşallah bu gibi hataları göz ardı etmezler.
ya tamam gerçek hayatta olmuyor mu oluyor elbette ama neredeyse hemen her maç oluyor ama ilginç tarafı şu ki diğer takımlar arasında değil sadece sana karşı yapılıyor buhadi skoru korduk diyelimde kontra oyunuda yok defans yaptırmaya calisinca kesin gol yiyorum yemediğim mac yok neredeyse tek felsefem var oda atak (: gol mü yedik daha da atak öne mi geçtik en iyi savunma önde basmak el hücum
![]()
Sanırım oyunda güçsüz takımların korunması gibi bir düzenek var. Şekerspor'la oynarken yemediğim basitlikte golleri, Fenerbahçe'yi yönetirken yiyorum. Üstelik aynı rakip bu bahsettiğim. 2 şut çekip 2 gol atıyor rakip. Ben ceza alanı içinden 17 şut çekip 1 gol atıyorum.
çünkü bu olayın taktikle, komutla alakası olamaz. 17 şut çekmişim ceza alanı içinden. yay çizgisi üzerinden bahsetmiyorum bile. hatta şu anda da Balıkesirspor'la maç yapıyorum adamların çektiği şut sayısı 3, yediğim gol 3. benim 16 şutum var ceza alanı içinden, gol sayım 0. 1 maç 2 maç değil her maç böyle oluyor. Bucaspor'u ucu ucuna yendim, Rapid Wien'e 2-1 yenildim, rövanşını 1-0 aldım, şimdi Balıkesir'den üç yiyorum. Her maç aynı istatistik, her maç aynı görüntü.,
şunu da belirteyim direkten dönen top sayım 3.
Arkadaş yazmayayım yazmayayım diyorum da sizin oynadığınız Fm 14 ise bizimki nedir ?
Hep aynı kişiler çıkıp oyuna sallıyorlar. Neden hatayı kendinizde aramıyorsunuz ki ?
Taktik yapamıyorsunuz belki de ben paşalar gibi kendimden güçsüzleri yeniyorum. Skoru koruyorum ve 0-0 berabere kaldığım maçlarda oluyor.
Taktiğin en iyi yansıtıldığı serilerden birinde bile biz maç motoruna bu kadar yüklenirsek işimiz var.
Taktiksel sıkıntı yaşıyorsanız bir sürü taktik paylaşılıyor sitemizde olsun, yabancı sitelerde olsun. Ben şahsen skoru koruyamıyorum, oyuncularım direğe vuruyor falan bunları samimi bulmuyorum.
Direk gerçektede oluyor. Bir pozisyonda 4 kere direkten dönen top dahi olabiliyorken oyunda bir maçta 3-4 tane direkten dönen top var diye şikayet etmek bence çok saçma.
Rakip canlandığı zamanlarda izin vermezseniz pekâlâ üstünlüğünüzü koruyabiliyorsunuz. Benim kadar bir maç içinde 2-0, 3-0 öne geçen adam yoktur isteyen olursa SS'de atabilirim bir kere bile rakibin Barcelona olmasına izin vermedim.
Azıcık uğraşınca oluyor yani.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Bende yazmayım yazmayım diyorum ama yazdırılıyor işte...Hep aynı kişiler yakınıyor hakatten 28 sayfanın zaten hepsinde 10 numara oyun olduğu söyleniyor (: Hatayı kendimizde arıyoruz elbette. Güçsüz takımları yenince taktik yapılmış olmuyor işte..Türkiye ligini de zerre baz almam bu hususta..Herşeyden öte skora göre de yorum yapmıyorum motor bariz çok saçma ve ısrarla bunu savunanları da ben anlamıyorum. bir maçta 4 direk olduğu doğrudur ama her maçta 4 direk ? her maçta rakibi slalom yapması ? 2-0dan 3-0dan verilen milyon tane maç gösteririm haa bu gerçek hayatta yokmu elbette var ama kaç tane böyle geri dönüş var aynı sezonda..Forumdaki hazır taktikleri kullanacaksam neden oynayım bu oyunu kendimi bişiler yapmayacaksam ? ve herşeyden öte onca kişi yönetici araştırmacı oyunda kusur bulurken(motorda) yapılan eleştiriyi bilmişlik edesıyla cevap vermekte pek bi hoş olmuş hani...
Spoiler:
Eskişehir maçı aslında çok önemli bir örnek orada.
44'de kadar kalecinin çıkarmadığı top kalmadı, 2 tane direkten dönen top vardı. Sonrasında yapılan penaltıda Kuyt penaltıyı kaçırdı ve ben kesin yeniliriz artık demedim.
Taktiksel değişiklik ve oyuncu değişiklikleri yaptım. Skor ortada eğer güçsüz takımları koruma durumu olsaydı eminim ki o maçtaki penaltı sonrası bu devreye çok net bir şekilde girerdi.
2-1'lik Antep maçı bakıyoruz 1-1'den, 2-1 yapmışım ve ardından penaltı kaçırmışım. Yılmadım topu ayağımda tuttum ve koca bir 45 dakika gol yemeden bitirdim.
Trabzonspor maçında 2-0 öne geçmişim. 45 dakika ben bu skoru korudum ve rakibimin sizin deyiminizle Barcelona kesilmesini önledim.
Yine bir Beşiktaş maçı 6'da 2-0'ı bulmuşum. Tempo düşmüş ve 63'de gol yedim.
Eyvah kesin 2-2 yaparlar demek yerine taktiksel bir şeyler yaptım ve 3 puanı aldım.
Rize örneği bence yeterli olacaktır. 1-0 yenik gidiyoruz ve ben 80'de forveti 4'ledim. Rize zaten aşırı kapanmıştı ve skoru yarattık 90'da 2 gol bulduk ve kazandık.
Oyun bizden güçsüzleri koruyor falan diyemeyiz yani. Her şey ortada 90'da benden güçsüz takımı 2 gol atıp yendim var mıdır ötesi ?
Bir koruma olayı olsa bu emin olun etki ederdi.
Ben çok şut çekiyorum ama rakibe şut şansı tanımıyorum.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Bilmişlik edası falan yok yahu.
Sen nasıl hatalı bu motor diyorsan bende hatası az diyorum. Sen nasıl motorun hatalarını sayıyorsan ben de iyi yanlarını söylüyorum.
Taktik yapabilen elbet yapsın ama yapamayan indirsin sıkıntı yok bence. Bende bazen indirip deniyorum nasıl taktik falan diye sonuçta ayıp değil ya.
Şut sayıları hariç benim açımdan pek problem yok.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Maç başına 40 şut reel hayatta oluyor dimi (: Biz güçlüsünde güçsüzünde değiliz motor saçma diyoruz sende ısrarla savunuyosun kardeşim (: Barcelona kesiyor diyorum çünkü benim maçları ve rakibin geri dönüşünü görmüyosun görmedin yaptığım taktiksel hamleleri ve önüne geçilemediğini görmüyosun simdi yine demek ki yapamıyosun diyeceksin ama motorda kesinlikle sıkıntı yok...bitiriciliği ilk kontrolü tekniği soğukkanlılığı topsuz alanı dengesiz creatifligi 14 + olan bir adam kaleci diğer direkte iken boş kale yerine kalecinin üzerine vurması yada auta atması da normal değil mi ? reel hayatta olmuyor mu diyeceksin evet oluyor ama aynı adam aynı 10 tane kaçırmaz ama yok motor normal onda da benim hatam var taktiksel beceriksizlik işte..
Şut sayıları zaten sıkıntı. Bazı maçlarda çok şut olurken diğer maçlarda çok az oluyor ama keşke tek sıkıntı bu olsa.
Eski serilerde bir korner sorunu falan vardı. Bunların skora etki etmesi daha kolay oluyordu. Benim başıma gelmediği için bir şey demiyorum.
Sadece benimde başıma şanssızlıklar geliyor ama düzeltmesi bence bizim elimizde. Sen motor kötü diyebilirsin ama bence değil. Bundan daha kötü olduğu zamanlarıda gördük maalesef.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Öyle bi deklare etmişsiki hep aynı kişiler falan diye şu forumda zerre mızmızlanmadım yeri geldi fin 2.liginden 3 sene çıkamadım gecen seride problem benden kaynaklı demekki motor falan laf etmedim niye çünkü normaldi herşey ancak bu seride inanılmaz hatalar var..yineliyorum skor bazlı konuşmuyorum dediğim gibi 40 şut normal mi ? yada her mac aynı senaryo oluyor rakip kaleyi bulduğu an gol atarken ben 6 pasta rakip etten duvar boş kaleye kaçırma direkler daha bi ton sayarım uzatmaya gerek yok sorun şu ki bu sürekli oluyor taktiksel alakası yok ben mi diyorum herife 2 metreden topu auto at diye yada kalecie koltuk altı sürekli kaçır diye bekler beyni alınmış gibi şuan orta aç desen açmaz calım deneme derim dener bomboş pozisyonda bekler vs vs yani görülen eksiklikleri yazıyorum sen motor normal diyorsun
Düzeltilmesi bizim elimizde olmayan bi ton sey var kaleci buğu mesela as kalecin kırmızı yiyor kalakalıyon normal mi bu ve bu tüm maça komple etki ediyor. Evet daha kötüleri vardı ama biz diyoruz ki en azından ben her sene sürekli saçma sapan bir motorla işe oyulup ocakta stabil hale getirmek yerine adam gibi yapsalar olmaz mı ?
İyi diyorsun, güzel diyorsun da. Bir önceki sezon birebir aynı taktikle 11'de 11 yaptım Fenerbahçe'yle. 23. haftada geldim takımın başına. Üstelik sadece 14 kişilik bir kadrom vardı elimde. Kulüp berbat yönetilmişti 14 kişiyle 11 maça çıkmak zorunda kalmıştım. Şimdi de takımın iskeletini bozmadım. Sadece alternatif oyuncular aldım. Hazırlık maçlarını geçtim 5 resmi maçın 5'inde de ceza alanı içinden en az 13-14 şut çekip 1 gol bulmak da neyin nesi? Şutlar uzaktan değil, gayet net pozisyonlar. Çarprazdan da olsa kaleciyle karşı karşıya birçoğu. Ben gelip "Ne yaparsam yapayım uzaktan şut çekiyorlar.", "Ne zaman öne geçsem gol yiyorum." demiyorum ki. Ben taktiğimi yediğimden çok atmak üzerine kuruyorum ve 3. bölgede geçiriyorum maçın çoğunluğunu. Tabii ki kontradan gol yiyebilirim ama bu kadar ceza alanı içinden şuta bu kadar az gol bulmak delirtiyor. Rakibin oyuncusu kaleciyle karşı karşıya kalınca affetmiyor, benim geçen sene 11 maçta 9 gol attırdığım Sow, aynı pozisyonda aynı taktikle oynarken kalecinin karnını delmeye çalışıyor 5 maçtır.
Traore'yi getirdim oyunu yığmak için, iyi yığıyor, güzel yığıyor ama altı pastan kafayla 2-3 tane gol kaçırdı 3 maç üst üste. Bu da mı normal?
Dipnot: Ben zaten ilk defa bu konuda eleştiri getirdim.
Geçen sene bu aylarda açılan kariyerlerdede muhtemelen bu tür hatalar olmuş olabilir güncelledikce düzeltiyorlar Ocak ayında sanırım tam anlamıyla oturmuş olur ama ciddi anlamda şuanda hatalar var yada biz tam anlamıyla taktiği yapamadık ama kesin birşey öğrendim FM 2014 kanatsız daha verimli oynanıcak
Ne diyim madem siz böyle söylüyorsunuz vardır diyelim.
Bundan sonra başınıza gelirse ki gelecektir illa ki sonuçta bir hata SS koyarsa başına gelenler iyi olur.
Ben şahsen merak ediyorum henüz burada okuduğum bir çok şeyler karşılaşmadığım için. Kimseye de yalancı falan demiyorum yanlış anlaşılmasın sadece gerçekten merak ediyorum.
Oyunu çok uzun saatler oynamadığımdan olabilir görmemiş olmam.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!