1 ile 30 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Hybrid View

Quote Originally Posted by Flammable View Post
    Bu tip maçlar en çok puan kaybettiren maçlar.Dikkat edin rakibin de atak oynadığı gol düellosu şeklinde geçen maçlarda genelde kazanan siz olursunuz bir şekilde ama rakip gömülü oynuyor ve sizi bekliyorsa topun devamlı sizde olması,kızılderililer gibi saldırmak hiç birşey ifade etmiyor.

Naçizane tavsiyem;rakip ceza sahası ve önü kalabalık şekilde savunma yapıyorsa(Çanakkale Geçilmez) tempoyu en düşük seviyede tutup oyun şeklini de Standart olarak belirlemek işe yarıyor.Hatta oyun felsefesini de katı (rigid) olarak tutuyorum.
    Bu şekilde rakibi gömüldükleri alandan çıkmaya zorlamış oluyorum.Bu tip maçlarda kendi defansımı da öne çıkarmak yerine daha geride tutuyorum.

Rakip ölümüne savunuyor ve siz de fazla atak oyunu oynuyor ,savunmayı da öne çıkarıyorsanız oyun mantığında illa ki ceza kesilecek(ki bu da mantıksız değil bence) ;bunun için de rakipteki Kemalletin Şentürk ,Pirlo oluyor ve milimetrik pası araya bırakıyor.Topa koşan rakip oyuncu da Saviola oluyor.

Bu tip maçlarda maç 0-0 dahi gitse 75-80.dklara kadar atak oyunu oynamıyorum.Eğer takımınızın morali yerinde ve taktiği öğrenmişlerse "ulan dakikalar boşa geçiyo en iyisi saldırayım" moduna hiç girmemek lazım bence.
    Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim öncelikle.

Ya sırf taktikleri çözmek için adetim olmayarak büyük takım aldım tutorial mantığıyla oynayayım diye. Pişman oldum.

Kalesinde De Gea, defansında Vidic-Ferdinand ( defansı önde de kurmadım hızları yüksek değil diye ) forvetinde ise Rooney ve Van Persie olan takım ne gol atabiliyor ne de savunma yapabiliyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by marlo41 View Post
    Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim öncelikle.

Ya sırf taktikleri çözmek için adetim olmayarak büyük takım aldım tutorial mantığıyla oynayayım diye. Pişman oldum.

Kalesinde De Gea, defansında Vidic-Ferdinand ( defansı önde de kurmadım hızları yüksek değil diye ) forvetinde ise Rooney ve Van Persie olan takım ne gol atabiliyor ne de savunma yapabiliyor.
    Bir de dikkatimi çeken bir şey var.
    Eğer takım henüz taktiğe %80 ve üzeri uyum sağlamamışsa ; ne kadar az direktif verirseniz o kadar az sorun oluyor.
    Taktik ekranındaki direktif kısmında zilyon tane(Kısa/uzun pas yap,defansı önde/geride kur,rakibi rahatsız et/ayakta savun etc..) direktif var.
    Yeni takımla başlarken ya da yeni sezonda birkaç yeni transferle başlarken mümkün olduğu kadar az direktif verdiğimde daha başarılı olduğunu gördüm.Başlarda sadece en temel isteklerimin direktiflerini vermeye ve sayısını az tutmaya çalıştım daha iyi sonuç verdi.
    Oyuncular daha taktiğe tamamen alışmadıysa çok daha basit kabul etmek gerekiyor anladığım kadarıyla.

Yani Man Utd gibi oyuncu özellikleri süper olan bir takım bile olsa en başlarda ne kadar çok direktif ve çeşitlilik olursa o kadar bocalıyor.

Aynı senin gibi bu tip durumlardan ligin ilk haftalarında taktik oturana kadar çok puan kaybettiğim ve sonradan farkı kapatamadan ligden koptuğum sezonlar olmuştu.

Zamanla herşey oturunca daha çok direktif veriyorum ben.

Mesaj Yetkileri