Originally Posted by
Flammable
Bu tip maçlar en çok puan kaybettiren maçlar.Dikkat edin rakibin de atak oynadığı gol düellosu şeklinde geçen maçlarda genelde kazanan siz olursunuz bir şekilde ama rakip gömülü oynuyor ve sizi bekliyorsa topun devamlı sizde olması,kızılderililer gibi saldırmak hiç birşey ifade etmiyor.
Naçizane tavsiyem;rakip ceza sahası ve önü kalabalık şekilde savunma yapıyorsa(Çanakkale Geçilmez) tempoyu en düşük seviyede tutup oyun şeklini de Standart olarak belirlemek işe yarıyor.Hatta oyun felsefesini de katı (rigid) olarak tutuyorum.
Bu şekilde rakibi gömüldükleri alandan çıkmaya zorlamış oluyorum.Bu tip maçlarda kendi defansımı da öne çıkarmak yerine daha geride tutuyorum.
Rakip ölümüne savunuyor ve siz de fazla atak oyunu oynuyor ,savunmayı da öne çıkarıyorsanız oyun mantığında illa ki ceza kesilecek(ki bu da mantıksız değil bence) ;bunun için de rakipteki Kemalletin Şentürk ,Pirlo oluyor ve milimetrik pası araya bırakıyor.Topa koşan rakip oyuncu da Saviola oluyor.
Bu tip maçlarda maç 0-0 dahi gitse 75-80.dklara kadar atak oyunu oynamıyorum.Eğer takımınızın morali yerinde ve taktiği öğrenmişlerse "ulan dakikalar boşa geçiyo en iyisi saldırayım" moduna hiç girmemek lazım bence.