Bir de dikkatimi çeken bir şey var.
Eğer takım henüz taktiğe %80 ve üzeri uyum sağlamamışsa ; ne kadar az direktif verirseniz o kadar az sorun oluyor.
Taktik ekranındaki direktif kısmında zilyon tane(Kısa/uzun pas yap,defansı önde/geride kur,rakibi rahatsız et/ayakta savun etc..) direktif var.
Yeni takımla başlarken ya da yeni sezonda birkaç yeni transferle başlarken mümkün olduğu kadar az direktif verdiğimde daha başarılı olduğunu gördüm.Başlarda sadece en temel isteklerimin direktiflerini vermeye ve sayısını az tutmaya çalıştım daha iyi sonuç verdi.
Oyuncular daha taktiğe tamamen alışmadıysa çok daha basit kabul etmek gerekiyor anladığım kadarıyla.
Yani Man Utd gibi oyuncu özellikleri süper olan bir takım bile olsa en başlarda ne kadar çok direktif ve çeşitlilik olursa o kadar bocalıyor.
Aynı senin gibi bu tip durumlardan ligin ilk haftalarında taktik oturana kadar çok puan kaybettiğim ve sonradan farkı kapatamadan ligden koptuğum sezonlar olmuştu.
Zamanla herşey oturunca daha çok direktif veriyorum ben.


Alıntılı Yanıtla