1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Rehber zamanla gelişritilmeye devam edecektir.

İyi okumalar ve eğelenceler.

Merhaba Sayın Perpetua,
    Öncelikle hazırladığınız rehber için teşekkür ederim. Biraz rehberden faydalanarak, biraz da kendimden birşeyler katarak bir taktik oluşturdum. Bu taktikle öyle veya böyle sonuca ulaşıyorum. Sürekli galip geliyorum. Fakat kesinlikle iyi oynamıyorum. Bana da yardımcı olur musunuz?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by poetika View Post
    Merhaba Sayın Perpetua,
    Öncelikle hazırladığınız rehber için teşekkür ederim. Biraz rehberden faydalanarak, biraz da kendimden birşeyler katarak bir taktik oluşturdum. Bu taktikle öyle veya böyle sonuca ulaşıyorum. Sürekli galip geliyorum. Fakat kesinlikle iyi oynamıyorum. Bana da yardımcı olur musunuz?

Iyi oynamiyorum derken?

Zaten oyun anlayisin ve dizilisin topu hizli bir sekilde ilerideki yaratici oyunculara aktarip rakibi gafil avlayarak gol bulma uzerine kurulu. Bunu guzel bulmuyorsan, o zaman daha akici ve daha cok paslasarak oynanan bir oyunu mu gormek istiyorsun?

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Iyi oynamiyorum derken?

Zaten oyun anlayisin ve dizilisin topu hizli bir sekilde ilerideki yaratici oyunculara aktarip rakibi gafil avlayarak gol bulma uzerine kurulu. Bunu guzel bulmuyorsan, o zaman daha akici ve daha cok paslasarak oynanan bir oyunu mu gormek istiyorsun?
    Evet paslaşarak oynamak istiyorum. O yüzden oyun anlayışını "kontol" yaptım. Oyunculara verdiğim roller, oyuncuların en performanslı olması gereken roller. Rehberinizde de bu kadar çok rol için oyun felsefesinin "çok katı olması gerektiği yazılı. Taktikte beş özel rol olduğu için böyle yaptım. Daha çok pas yapmak ve ara paslarla gole gitmek istiyorum. Örneğin ortasaha da göbekteki oyuncularım çok şut çekmek yerine ara pas denesinler. Forvetteki oyuncularım yer değiştirsinler. Boşluklara kaçsınlar. Full back oyuncularım da ileri çıksınlar ama, orta kesmesinler. Araya dikine pas vermeye çalışsınlar ya da merkeze kısa oynasınlar. Böyle birşey olur mu bilmiyorum tabi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by poetika View Post
    Evet paslaşarak oynamak istiyorum. O yüzden oyun anlayışını "kontol" yaptım. Oyunculara verdiğim roller, oyuncuların en performanslı olması gereken roller. Rehberinizde de bu kadar çok rol için oyun felsefesinin "çok katı olması gerektiği yazılı. Taktikte beş özel rol olduğu için böyle yaptım. Daha çok pas yapmak ve ara paslarla gole gitmek istiyorum. Örneğin ortasaha da göbekteki oyuncularım çok şut çekmek yerine ara pas denesinler. Forvetteki oyuncularım yer değiştirsinler. Boşluklara kaçsınlar. Full back oyuncularım da ileri çıksınlar ama, orta kesmesinler. Araya dikine pas vermeye çalışsınlar ya da merkeze kısa oynasınlar. Böyle birşey olur mu bilmiyorum tabi
    Bir kac ariza var:

1. Oyun anlayisini kontrol yapmak otomatik olarak paslasmayi fazlalastirmaz. Aksine oldukca ofansif ve direkt bir oyun anlayisi kontrol.

Gunluk konusmada veya medyada kontrollu oyun olarak kullanilan oyun anlayisi esasinda oyundaki defansif veya kontra.

Oyundaki kontrol ise oyuna hakim olma, rakibin yari sahasina yerlesme anlamina geliyor.

Tabii 41212 dizilisi iyi bir defansif dizilis degil cunku savunmayi geride kurdugunda rakip beklerin cok fazla ileriye cikmasina izin veriyorsun.

2. Oyuncularin en iyi rollerini verdigin zaman bu taktigin bir butunlugu olacak diye bir kaide yok. Birincil hedef taktigin kendi icinde butunlugu olmasi.

3. Cok kati felsefe secmissin. Rehbere biraz daha goz atarsan bu felsefenin sahaya dizdigin oyuncularin oyun anlayisini nasil etkiledigini gorursun. Kisacasi orta saha'nin ilerisindeki AMC ve 2 ST'nin brincil amaci gol atmak haline gelmis. Yani pas yapmaya niyetleri yok.

4. Kullandigin rollere gore felsefe secmek gerekli diye bir dusunce yok rehberin icinde. Aksine kullanmak istedigin felsefeye gore uygun rol dagilimi bu olabilir yazilmis.

Bence iyi fizikli oyuncularla oynanabilecek iyi bir direkt taktik yaratmissin.

Topa hakim olmak istiyorsan ilk once topa sahip olmaya daha yatkin bir dizilis (orta sahanin hem kalabalik, hem de genis oldugu), daha yatkin bir oyun anlayisi (defans/kontra) ve daha yatkin bir felsefe (dengeli/akici/cok akici) secmek daha dogru olur. Ama sen tam tersini tercih etmis, direkt hizli oyuna cok uygun tercihler yapmissin.
    Last edited by perpetua : 08.Aralık.2013 at 23:57

Mesaj Yetkileri