Quote Originally Posted by perpetua View Post
Arizasi var mi ki taktigin Cengiz? Yoksa ben ne ekleyebilirim ki?

Bakiyorum simdi.
- 1. santrafordan pas istasyonu anlamında yeterince verim alamıyorum. İlla bir özelliğinden feragat etmek gerekiyor komple forvet yapmazsam. Çok yönlü oyuncular bunlar. Çalışkan fovet yaptım sırf pres yapsın diye. Oyunu ileri taşıdığım için gol vuruşu olarak sorun yok ama o bölgede Sow ve Kuyt'ın ekstra çabaları olmasa top saklamak zor olabiliyor nispeten zor maçlarda.

Çok hücum oynadığım için çoğu zaman sıkıntı olmuyor ama kademe anlayışında oyunu dengeleyen takımlara karşı sıkıntı oluyor.

- Takım çok önde yakalanmadığı pozisyonlarda da defansım önde yakalanabiliyor, araya adam kaçırabiliyor. Neden olabilir acaba? Buradaki bir çok oyuncudan çok daha az eminim, o ayrı ama göstere göstere iki stoperin arasından rakip oyuncu yürüye yürüye kaçıyor topla. Özellikle beklerin boşaltığı alanlardan değil, hatta onlar çok çok az. Aksine önlibero desteğine rağmen 2 stoperin arasından oyuncu kaçırmam deli ediyor beni.

- Orta sahalarım sıkışan oyunda ileri gitmeyi tercih etmiyorlar. Daha çok sabit kalıyorlar. Sorumluluk almıyorlar. Geriden top taşıma ve topu çevirme konusunda sıkıntı yaratmasa da 3. bölgede yaratıcılığı sınırlıyor. Çok gol pozisyonu yakaladığım için sıkıntı yaratmıyor ama orta sahalar hücum içine girmiyor, rakip defansın arkasına top atarak pek pozisyon bulamıyorum. Sow ve Kuyt'ın boşalttığı alanlara Caner ve Gökhan girerek orta yapıyor ve klabalık ceza sahasının avantajı ile karambol yaratarak gol buluyorum. Stoperler bu yüzden oyun çok sıkıştı ise orta sahaya kadar çıkmış olmalarına rağmen gereksiz uzun oynayabiliyor bazen. Kritik maçlarda gereksiz top kaybı demek bu. Kanatları iyice tıkayan takımlara karşı ortada olan oyuna döndürüyor bu durum maçın gidişatını.

- Sow ve Kuyt yeterince geri gelmiyorlar, getiremiyorum. 2 MC'den biri sürekli beklerin ( ya da stoper desteği) kademesine yardıma gidiyor. İki kanadın da kendi yarı sahamın gerisine gelmesini istiyorum ama gelmiyorlar. Yapay zeka ile mi alakalı hâlâ? Çünkü rakibe 3. bölgede pas açısı veriyor bu açık.

- Kornerlerde arka direk seçiliydi. (Attığım taktikte seçili şu an) Onu kaldırdım, çünkü sürekli aynı yere attıkça orayı kapatıyorlardı. Koşu dizilimini iyi yaptığımı sanıyorum ama kaldırdıktan sonra da korner varyasyonlarından çok verim alamıyorum. 1 oyuncu daha mı sokup yalancı koşu yaptırmalıyım?

Bunlar basit şeyler gibi gelecek ama önemli maçlarda sıkıntı yaratabiliyor.