1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Threaded View

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Zaten hucum oyun anlayisinin amaci top saklamak degil en kisa yoldan rakip kaleye gitmek. O maclar icin farkli oyun anlayislari daha dogru olabilir.

Bence Topal'i stoperlerin arasina sok Halfback kullanarak. Su anda 2 kisi geride ve cok hucum oynadigin icin Topal da kendisini ileride bulacaktir. Bekler de cok ileride oldugu icin esasinda savunman 2 kisi.
    Defans çok öndeydi. Onu kapadım.
    Topal'ı DMC'de Halfback ile defansın ortasına soktum.
    Ofsayt taktiği kaldırdım.

Katı oynayınca pas hızı çok düşüyor, çünkü akıcı oyun gibi düşünmeden pas vermek yerine garanti pas aradıkları için çok bekliyorlar. Zaten benim Very fluid + komutlar üzerinden sınırladığım mantaliteler ile oyun formatını bireysellikten men ediyor.

Çözdüm

ML/MR oynatmaya gerek kalmadı, çünkü o kadar açık vermiyorum artık. Topal defansın içine girdikçe stoperler açılıyorlar, kayıyorlar bek kademesine. Kuyt/Sow biraz geri geliyor, bir MC de çaprazında kalan 45° açıdaki boşluğa girince rakip spacing yapamıyor, alan bulamıyor, daraltıyorum mesafeyi. Eskisi kadar tek sahaya yıkmıyorum ama yine de rakip sahadan pek çıkmıyorum. Bizim defans rakibi orta sahada gördüğü an geri gelmeye çalışırken Topal da ortalarına girince boşluk vermiyor, oyalarken bekler de dönüyor o arada. Yaldır yaldır kontra yapan takım görmedim. Olursa bireysel hata. Topu kazanıp oyuna sokup yarı sahayı geçince rakip sahada tekrar baskılı hücuma devam ediyor benim taktik. Savunma yerleşikken zaten hiç deneyemiyorlar araya pas atmayı, Çünkü rakip santrafor 3 kişinin arasında kalıyor, önden kesecek şekilde pozisyon alıyor Topal. Tam istediğim şey oldu bu ama savunma önde/ofsayt taktiği ile tam tersi daha fazla gol yediriyordu. Çünkü savunma önde ve çizgide kaldıkça, savunma arkasından kaleye kadar olan açık alanın boyu çok uzuyordu. Havadan uzun top atıldığında hızlı rakip santrafor uzun mesafede herkesi geçip (o mesafe de bol bol var) kaleci ile karşı karşıya kalıyordu.

Korner hücum/savunma, frikik hücum/savunma, taç hücum/savunma ayarlarını düzelttim.
    Kornerde ön direkten, arka direkten goller atıyorum. Sektirirlerse altı pas dışındaki oyuncunun şutu ile golü buluyorum. Ceza sahasına dışına sekerse dışardaki oyuncunun şutu ile golü buluyorum ya da pas ile topu hücuma sokuyor. Gol şova döndü iyice. Halletim sonunda

Bir de taktikte santrafor (Webo) pasör kimliğine sahip olursa, dribbling yatırmadığım, şut attırmadığım için, hatta fazla derin pas denettirdiğim için, topa basıp bekleyip Sow ve Kuyt'ın savunma arkası çapraz koşularının önüne pas atıyor. Kaleci ile karşı karşıya kalıyor Sow ya da Kuyt. 3 kupa aldım (Süper Kupa, Türkiye Kupası, Süper Lig). Dirk Kuyt hem kupada, hem ligde gol kralı oldu.

Halfback zihnimi açtı, teşekkür ederim Ömer Abi.

Oyunun en verimli taktiğini yapmış olabilirm belki de. Zayıf takımlarda test ettikçe ortaya çıkacak bakalım.
    Last edited by Cengo : 12.Aralık.2013 at 03:56
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri