Sayfa 7 / 20 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Bu rehber gerçekten çok faydalı oldu daha öncede yazmıştım.Peki rakip takım talimatları ile ilgilide bir rehber hazırlamayı düşünüyor musunuz?Ne gibi tüyolar verebilirsiniz.Çünkü aklım çok karışıyor o sayfaya gelince.

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Fırsat bulabilirsem aklıma Rakip takım talimatları konusunda rehbet hazırlamak var ayrıca yine oyun içi tercihleri rehberide yapabilirim ancak çalışırken pek vaktim olmuyor :F

herşeyden öte rehber için teşekkür ederim abi

şimdi benim bir türlü kafamda oturtamadıgım sey su. aml amr yı destek oynatırsam ne yapıyorlar hucum oynatırsam ne yapıyorlar?

wınger yada ınsıde forvet farkını az cok algılayabılyıorum ama wınger destek ıle ınsıde hucum yada destek arasında ne fark var kısmında takılıyorum.

ınsıde hucummu daha cok ıcerıye gırıyor? ınsıde destek yapınca amc yemı yaklasıyor?

wınger hucum yapıncamı daha ilerde konumlanıyor kanat oyuncum ınsıde hucum yapıncamı?
    bu ıkı rolden hangısı dahacok geırye yardıma gelıyor

bıde su oyun felsefelrde ne tercıh etmelıyım belırtebılırsenız daha net olcak aklımda bazı seyler

kontra akıcı dıkıne pas
    kontra katı dıkıne pas

hucum akıcı
    hucum katı

karısık oldu bıraz bılıyorum ama aklım o kadar karısıkkı bu konuda anca bu kadar anlatabıldım .
    sımdıden tesekkur ederım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

AM mevkiindeki oyuncular oyunun atak yonuyle ilgilendikleri icin geri gelmeleri cok az acaktir. Defensive Winger farkli galiba ama onu hic kullanmadim. Yani mentalite ve felsefe ile alakali olarak hucum dusunmeleri biraz degisir ama defansif olarak cok sey beklemek hata olur.

Atak gorevi verilen oyuncu isin daha cok gol atma yonuyle ilgilenir. Daha ileride oynar. Daha cok bos kosu yapar ve arkadaslarindan gelecek paslarla kendine gol pozisyonu olusturmaya calisir.

Support gorevi ise adi ustunde destek. Kendini biraz daha geridr konuslandirip atak kadar ileri kosmaz. Boylece kendini takimdan soyutlamayarak oyuna paslasmaya dahil olur. Sonrasinda da pas orta dribbling yetenegi ile kendine veya arkadaslarina pozisyon hazirlamaya calisir.

Bu su demek degil. Support adam gol atmaya calismaz. Atak olan da gol hazirlamaya. Ama verilen gorev hangisini yapmaya yogunlasacagini belli eder. Ayrica support ile atak arasinda balanced felsefede +3 mentalite farki var.

GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    AM mevkiindeki oyuncular oyunun atak yonuyle ilgilendikleri icin geri gelmeleri cok az acaktir. Defensive Winger farkli galiba ama onu hic kullanmadim. Yani mentalite ve felsefe ile alakali olarak hucum dusunmeleri biraz degisir ama defansif olarak cok sey beklemek hata olur.

Atak gorevi verilen oyuncu isin daha cok gol atma yonuyle ilgilenir. Daha ileride oynar. Daha cok bos kosu yapar ve arkadaslarindan gelecek paslarla kendine gol pozisyonu olusturmaya calisir.

Support gorevi ise adi ustunde destek. Kendini biraz daha geridr konuslandirip atak kadar ileri kosmaz. Boylece kendini takimdan soyutlamayarak oyuna paslasmaya dahil olur. Sonrasinda da pas orta dribbling yetenegi ile kendine veya arkadaslarina pozisyon hazirlamaya calisir.

Bu su demek degil. Support adam gol atmaya calismaz. Atak olan da gol hazirlamaya. Ama verilen gorev hangisini yapmaya yogunlasacagini belli eder. Ayrica support ile atak arasinda balanced felsefede +3 mentalite farki var.

GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
    onları bılıyorum hocam dogru dıyorsun zaten oyun ıcındede mevkı acıklamalarında yazdıkalrın yazıyor 3 assagı 5 yukarı.onu sormuyorum ama .tesekkur ederım acıklama ıcın .

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by steave View Post
    şimdi benim bir türlü kafamda oturtamadıgım sey su. aml amr yı destek oynatırsam ne yapıyorlar hucum oynatırsam ne yapıyorlar?
    Destek oynatirsan topla dripling daha az yapiyorlar, ileri kosu daha az yapiyorlar. Yani kisacasi hucum gorevi verirsen kanat forveti oluyorlar, destek gorevi verirsen ofansif orta saha oluyorlar.

wınger yada ınsıde forvet farkını az cok algılayabılyıorum ama wınger destek ıle ınsıde hucum yada destek arasında ne fark var kısmında takılıyorum.

ınsıde hucummu daha cok ıcerıye gırıyor? ınsıde destek yapınca amc yemı yaklasıyor?

wınger hucum yapıncamı daha ilerde konumlanıyor kanat oyuncum ınsıde hucum yapıncamı?
    bu ıkı rolden hangısı dahacok geırye yardıma gelıyor
    Winger kanattan inip orta yapar.
    Inside forward cizgiden daha uzakta iceride oynar.

Winger (Attack) cizgiye iner orta yapar
    Winger (Support) cizgiye inmeden orta yapar ve kanattan pas trafigine destek verir.

Inside Forward (Attack) ice kat edip sut ceker
    Inside Forward (Support) ice girip pas trafigine destek verir firsat geldiginde sut ceker

Hic birisi geriye pek yardim etmez. En fazla onlerindeki bek oyuncusu ile beraber geriye gelirler.

Oyunda oyunculari sahaya dizdigin dizilis takimin savunma yaparken nerede duracaklarini gosteriyor. Eger kanat oyuncularinin savunmaya yardim etmelerini bekliyorsan MR/ML kullanan dizilisleri tercih etmen daha dogru.

bıde su oyun felsefelrde ne tercıh etmelıyım belırtebılırsenız daha net olcak aklımda bazı seyler

kontra akıcı dıkıne pas
    kontra katı dıkıne pas

hucum akıcı
    hucum katı

karısık oldu bıraz bılıyorum ama aklım o kadar karısıkkı bu konuda anca bu kadar anlatabıldım .
    sımdıden tesekkur ederım.
    Ne oynamak istedigine bagli. Eger oyuncularina, cikin bildiginiz gibi oynayin demek istiyorsan akici.
    Eger oyuncularinin belli bir oyun stratejisi ile oynayip belirli isleri yapmasini istiyorsan kati.

Merhabalar. Benim de oyunla ilgili bir kaç sıkıntım var. Sistem 4-2-3-1. Bekler ve kanat oyunucularım destek amc destek ve mc ler de savunma rolünde. yalnızca forvet hücum. kanat oyuncunlarım kanat oyuncusu rolündeler ve takım komutlarından geniş alanda oyna seçili. Fakat maç raporlarında ortalama pozisyona baktığımda takım komple ortasaha da birikmiş durumda hep.Kanat oyuncularım dahi orta alana daha yakın. Her maç top en az %60 ben de ama gol pozisyonuna girmekte sıkıntı yaşıyor takım özellikle kendimden güçlü takımlara karşı. Savunma anlamında çok büyük sıkıntılarım olmasa da rakip takımlar her maç hemen hemen göl bulabiliyor. Topu geniş alana yayamammın sebebi nedir acaba yardım edebilir misiniz? Kusura bakmayın ekran görüntüsü alamadım.

Quote Originally Posted by perpetua View Post

kontra akıcı dıkıne pas
    kontra katı dıkıne pas

hucum akıcı
    hucum katı

Ne oynamak istedigine bagli. Eger oyuncularina, cikin bildiginiz gibi oynayin demek istiyorsan akici.
    Eger oyuncularinin belli bir oyun stratejisi ile oynayip belirli isleri yapmasini istiyorsan kati.
    cok tesekkur ederım ustad bılgılendırmeler ıcın.fakat su kısımda sormak ıstedıgımı tam anlamtamamısım.demek ıstedıgım 4231 varyasyonlarını yukarıdakı felsefelerle oynattıgımda kanat oyuncularımı ne secmelıyım?

diyelimki 4-3-2-1 (dm mc mc aml amr) kontra akıcı/katı felsefeyle oynuyorum
    sanırım ınsıde forvet hucum secmem daha mantıklı olur aldıkları uzun toplarla drıplıng yapıp yada ıce kat edıp bır an once kontrayı sonuclandırmakları ıcın? yada ınsıde forvet destek secerek strıker ıma ara paslar atmalarınımı beklemelıyım? oyuncu karakterıstıgı, kullandıgı ayagı vs de onemlı tabı onları tamam sayalım.

anladıgım kadarıyla wınger hucum/support daha toplu hucum taktıklerınde kullanmalıyım ceza alanında yada cevresınde kalabalık olmalıyımkı ortalarım daha efektıf olsun.

cunku wınger kullandıgımda cızgıye kadar ılerlemek zaman kaybına ve defansın yerlesmesıne strıker ımın savunma arasında kaybolmasına neden olacak..kontra taktıgım aksıycak.

pekı kontra taktıgı yaparken ml mr kullandım dıyelım bu seferde wınger support/atack oynatıp takım komutlarından cızgıye ınmeden orta yapmı demelıyım? yada farklı bır rollemı oynatmalıyım.

acıkcası bu serıde kısapas/toplu hucum/topa sahıp olan taktıklerın daha kolay sonuc verdıgını goruyorum.

fakat ben takım halınde topun gerısınde bekleyen (strıker harıc) fızık gucu yuksek topu alır almaz bır kac ara pası yada uzun pasla hucumda etkınlık gostermek ısteyen bır anlayısla oynatmak ıstıyorum.yaptıgım taktıklerdede oyunun defansıf anlayısını oturtmus gıbıyım.rakıp takım sadece kanatlarına arapası atarak bek oyuncumun rakıp kanatı kacırmasıyla pozısyon buluyorlar.bunu nasıl engellıycem ona ugrasıyorum.ama kanat oyuncularımdan (ml mr yada aml amr) defans ve hucum (ozellıkle kontra hucumlarda) alanlarında hıc efektıf yararlanamıyorum napcagım konusundada kafam cok karısık.

taktık konusuna cok meraklıyım burda yazılanlar ve bıkac farklı baslıkta yazan degerlı bılgılerın hepsını okudum cok onemlı seyler ogrendım fakat bu konuda ısın ıcınden cıkamadım .

Nesil
    2003

cok tesekkur ederım ustad bılgılendırmeler ıcın.fakat su kısımda sormak ıstedıgımı tam anlamtamamısım.demek ıstedıgım 4231 varyasyonlarını yukarıdakı felsefelerle oynattıgımda kanat oyuncularımı ne secmelıyım?

diyelimki 4-3-2-1 (dm mc mc aml amr) kontra akıcı/katı felsefeyle oynuyorum
    sanırım ınsıde forvet hucum secmem daha mantıklı olur aldıkları uzun toplarla drıplıng yapıp yada ıce kat edıp bır an once kontrayı sonuclandırmakları ıcın? yada ınsıde forvet destek secerek strıker ıma ara paslar atmalarınımı beklemelıyım? oyuncu karakterıstıgı, kullandıgı ayagı vs de onemlı tabı onları tamam sayalım.

anladıgım kadarıyla wınger hucum/support daha toplu hucum taktıklerınde kullanmalıyım ceza alanında yada cevresınde kalabalık olmalıyımkı ortalarım daha efektıf olsun.

cunku wınger kullandıgımda cızgıye kadar ılerlemek zaman kaybına ve defansın yerlesmesıne strıker ımın savunma arasında kaybolmasına neden olacak..kontra taktıgım aksıycak.
    Yazdiklarin cok mantikli. Ama rakibin de ilk amaci seni kanatlara dogru gitmeye zorlamak, kaleye duz yoldan gitmeni engellemek olacaktir. Her ikisini de yapabilen oyuncularin varsa, rakip beklerle olan eslesmelere dikkat etmek faydali olur. Mesela bir bek ozellikle agirsa ama iyi pozisyon aliyorsa, onu disaridan gecmek ve sonra iceriye girmek (kanat) daha dogru olabilir. Veya rakip bek hizliysa ama pozisyon almasi vasatsa iceriye kat ederek rakip bekin kosu yolunu kapatma beceriksizliginden faydalanabilirsin.

Veya bir oyuncunun iceriye kat edip, diger oyuncunun hucumda genislik saglamasini da isteyebilirsin. Kontra taktigi sadece kontra ataklarla hucum edecek diye bir kaide de yok. Rakip senin kontralarini engelleyecek bir oyun anlayisini benimsemisse (yani hucum oynamiyorsa) oyun sete doner. Oyun sete dondugunde de IF set oyunda ihtiyacin olan genisligi sana saglamayabilir. IF kullanip kanatlardan hucum et veya bekleri cikart direktifleriyle beklerinin daha fazla oyuna katilmasini da saglaman dogru olabilir bu durumda.

pekı kontra taktıgı yaparken ml mr kullandım dıyelım bu seferde wınger support/atack oynatıp takım komutlarından cızgıye ınmeden orta yapmı demelıyım? yada farklı bır rollemı oynatmalıyım.
    Winger da olur, wide midfielder da olur. Ikisi arasindaki fark pas egilimleri. Winger daha cok driplingci, Wide Midfielder ise pas vermeyi daha fazla dusunen bir oyun anlayisina sahip.

Bunlarin da ice kat ederek oynamasini saglayabilirsin. Ama burada dikkat etmek gerekli. MR ve ML ice kat ediyorsa ileriye cikan MC'lerle carpisacaktir. Yani eger bu oyunculari ice dogru yolluyorsan MC'lerin daha cok geride kalmasini ve savunmayi korumasini saglamak daha dogru olur.

acıkcası bu serıde kısapas/toplu hucum/topa sahıp olan taktıklerın daha kolay sonuc verdıgını goruyorum.

fakat ben takım halınde topun gerısınde bekleyen (strıker harıc) fızık gucu yuksek topu alır almaz bır kac ara pası yada uzun pasla hucumda etkınlık gostermek ısteyen bır anlayısla oynatmak ıstıyorum.yaptıgım taktıklerdede oyunun defansıf anlayısını oturtmus gıbıyım.rakıp takım sadece kanatlarına arapası atarak bek oyuncumun rakıp kanatı kacırmasıyla pozısyon buluyorlar.bunu nasıl engellıycem ona ugrasıyorum.ama kanat oyuncularımdan (ml mr yada aml amr) defans ve hucum (ozellıkle kontra hucumlarda) alanlarında hıc efektıf yararlanamıyorum napcagım konusundada kafam cok karısık.

taktık konusuna cok meraklıyım burda yazılanlar ve bıkac farklı baslıkta yazan degerlı bılgılerın hepsını okudum cok onemlı seyler ogrendım fakat bu konuda ısın ıcınden cıkamadım .
    Iyi kontra yapmak rakibe bagli. Rakip fazla yukleniyorsa kontra firsatlari cikiyor. Temkinli oynuyorsa bu kontra firsatlari pek olmuyor. Bence en guzel kontra ataklar santrafora atilan direkt paslarin daha sonra kanatlarin kosu yollarina yollanmasi ile gerceklesiyor. Bunun icin de santraforun iyi teknik becerisinin olmasi gerekiyor. Yoksa topu tutup bir seyler yapana kadar rakip yerlesebiliyor.

Bol hucum gorevi kullanmak hizli cikmana yardimci olur. Ama rakip daha defansif oynuyor ve geride cok adamla bekliyorsa, kontra atak firsatlari bulmakta zorlanmanin disinda hucum gorevi verdigin oyuncular ile savunmada topu oyuna sokan oyuncularin arasindaki mesafenin yukselmesi ile rakibin isini de kolaylastirabilirsin (hucum gorevi verilen oyuncular ileriye kosu yapar ve mesafe acilir - bu da rakip defansif oynuyorsa pas yapmani zorlastirir).

Yani kisacasi tek bir cozum yok. Rakibin oyununa gore rotuslar yaparak oynamak en dogrusu. Mac icinde tek bir oyun anlayisi ile oynamayi cok da dogru bulmuyorum ben cunku her taktigin kuvvetli ve zayif yonleri var. Bu nedenle de rakibin taktiginin kuvvetli yonlerini etkisiz hale getiren, zayif yonlerinden de faydalanmak isteyen taktiklere dogru zamanlarda gecis yaparak oynamak bence en mantiklisi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by 0xjasaitis View Post
    Merhabalar. Benim de oyunla ilgili bir kaç sıkıntım var. Sistem 4-2-3-1. Bekler ve kanat oyunucularım destek amc destek ve mc ler de savunma rolünde. yalnızca forvet hücum. kanat oyuncunlarım kanat oyuncusu rolündeler ve takım komutlarından geniş alanda oyna seçili. Fakat maç raporlarında ortalama pozisyona baktığımda takım komple ortasaha da birikmiş durumda hep.Kanat oyuncularım dahi orta alana daha yakın. Her maç top en az %60 ben de ama gol pozisyonuna girmekte sıkıntı yaşıyor takım özellikle kendimden güçlü takımlara karşı. Savunma anlamında çok büyük sıkıntılarım olmasa da rakip takımlar her maç hemen hemen göl bulabiliyor. Topu geniş alana yayamammın sebebi nedir acaba yardım edebilir misiniz? Kusura bakmayın ekran görüntüsü alamadım.
    Santraforuna hucum gorevi vermenin en buyuk dezavantaji onu pas trafiginden cikartiyor olman. Yani kisacasi o arkadas ceza alani icinde iceriye yuvarlayacak pas bekliyor daha cok.

Hem AMC, hem de kanatlara destek rolu verdigin icin de bu 3 oyuncu ceza alanina top yollamayi dusunuyor daha cok. Yani santraforun ileride savunma oyuncularinin arasinda tek basina, yanina ikinci bir oyuncu sokmuyorsun.

Faydali bir secenek bekleri cok daha fazla ileri cikartip, kanatta pas trafigini onlara yuklemen olacaktir. Kanat forvetlerine hucum gorevi vererek (en azindan birisine) santraforunun yanina oyuncu eklemene yardimci olur.

Topu genis alana yaymanin zarari da burada. Hem kanat oyuncularina ileriye gitme diyorsun, hem de cizgiye yapistiriyorsun. Bu da kaleden uzaklasmalarina, gol bolgesine girmemelerine neden oluyor.

Oyundaki 4231'i bir 424 dizilisi olarak dusunmek bence daha dogru. Yaptigin tercihler savunmada cok fazla zaaf vermeni engelliyor cunku ceza alanina girmiyorsun. Ceza alanina girmeye basladiginda cok daha riskli bir oyun ve cok daha fazla acik vermeye baslaman muhtemel.

Halbuki 4411 oynayip kanatlarina hucum gorevi vererek oynasan bu kanatlar ceza alanina da girecek, kanatta top da tasiyacak. Hatta MR ve ML kullandigin icin AMC'ye hucum gorevi vererek ceza alanina daha fazla girmesini de saglayabilirsin. Boylece hucumda 4231 olan, savunmada ise daha dengeli bir 4411 ile rakibin ustune gelmesini engelleyebilirsin.

Zaten genelde 4231 olarak yazilan dizilis ya 4411, ya 42211 veya 451DM (yani DM DM MC AMR AML). Ust seviye futbolda hic bir takim sadece 2 tane orta saha oyuncusuyla oynamiyor. Ya on taraftaki orta saha geri gelip savunmaya yardim ediyor (yani 451 DM oynuyor) veya kanatlar savunmada orta saha ile bir blok olusturuyor (4411) veya birazcik onlerinde konumlaniyorlar (42211).

Zaten 4231 ile 424'un arasindaki tek far ST'lerden birisinin AMC pozisyonundan hucuma destek vermesi.

Kadromda Mr Ml oynayacak oyuncular olmadığından taktiği ona göre yapmıştım transfer de yapmadım oralara dolayısıyla. Fakat şu var ki kanat oyuncularıma destek görevi vererek aslında bir nevi top rakipteyken 4411 e dönmesini amaçlamıştım takımın. Seslenmelerden de aslında topa sahip ol ya da kısa pas seçili değil fakat takım çok fazla topla oynayıp ileriye pas atmadığı için pozisyona girmekte çok sıkıntı yaşıyorum. 2 yıldır Fm oynamıyordum sadece takım seslenmelerini ayarlayarak taktik yapmaya çok da alışamadım açıkçası. alışmışız klasik taktiklere.

Peki kanat oyuncularıma hücum görevi verdiğim taktirde bu kez de beklerimle araları çok açılmaz mı?Durum böyle olunca da pas trafiği hepten kesilir. Beklerime de hücum rolü versem bu defa da her top savunmamın sağına ve soluna ara pası olarak geçecektir. yanlış mu düşünüyorum acaba.

Nesil
    2003

MR/ML oynama bilgileri yoksa da cok fark etmez. Orada oynatabilirsin. Onemli olan o mevkide oynayacak ozelliklere sahip olup olmadiklari, o mevkiyi oynamayi bilmeleri degil.

Kanat oyuncularina hucum gorevi verip, ayni zamanda bekleri de ileriye cikartman gerekli. Zaten bunu yapinca da arkada alan birakmaya baslayacaksin. Bu nedenle 4231 biraz zor bir dizilis. Bu dizilisle cok ofansif oynayip (pas yaparak degil direkt oyun) ve ileride basarsan cok etkili olabiliyor. Ama oyunun temposunu kontrol edemiyorsun.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

MR/ML oynama bilgileri yoksa da cok fark etmez. Orada oynatabilirsin. Onemli olan o mevkide oynayacak ozelliklere sahip olup olmadiklari, o mevkiyi oynamayi bilmeleri degil.

Kanat oyuncularina hucum gorevi verip, ayni zamanda bekleri de ileriye cikartman gerekli. Zaten bunu yapinca da arkada alan birakmaya baslayacaksin. Bu nedenle 4231 biraz zor bir dizilis. Bu dizilisle cok ofansif oynayip (pas yaparak degil direkt oyun) ve ileride basarsan cok etkili olabiliyor. Ama oyunun temposunu kontrol edemiyorsun.

ömer abi lucas romero çok uygun diye sol bek falan oynatıyordum ama felaket hatalı oynuyordu paso penaltı yapıyordu falan . emin misin böyle olduguna

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    ömer abi lucas romero çok uygun diye sol bek falan oynatıyordum ama felaket hatalı oynuyordu paso penaltı yapıyordu falan . emin misin böyle olduguna
    Defansta biraz daha sakat ama orta sahada cok sorun olmaz. Oyuncunun ozellikleri su anda onumde hazir degil ama nedeni ozellikleri de olabilir.

4411 dizilişi ve aynı komutlarla 4231 denedim.Aradaki tek fark kanat oyuncumun savunma katkısı. Hücum anlamında Mr Ml zaten hücum oynadığından sıkııntı yaşamadım. 4231
    daha ofansif oluyo fakat arada uçurum olmadı. İki farklı dizilişi komutlarlı değiştirip kullanıcam. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

cok faydalı oldu tesekkurler bu rehber sayesınde taktık yapmayı anlamıs bulunmaktayım oyun acayip zevkli hale geldi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben özellikleri uygun olduğu müddetçe AM mevkisi tam yeşil olanları M mevkilerinde oynattım. Çok iyi de verim aldım. Ama mevkiyi çok önemsiyorsanız yeni mevki çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Sürekli orada da oynatınca kısa sürede yeni mevkide oynamaya alışacaktır.

Abi oyuncular sürekli ceza sahası içine girdiklerinde şut atmaya çalışıyorlar ama içeride bomboş adamlar oluyor, bek oyuncuları dahi kaleye vurmaya çalışıyor, topu içeriye kesmelerini nasıl sağlarız bir fikrin varmı ?

Not: Daha az şut çek ve daha fazla orta yap komutları aktif
    Last edited by Sheriff : 22.Aralık.2013 at 22:02
    Burak

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Abi oyuncular sürekli ceza sahası içine girdiklerinde şut atmaya çalışıyorlar ama içeride bomboş adamlar oluyor, bek oyuncuları dahi kaleye vurmaya çalışıyor, topu içeriye kesmelerini nasıl sağlarız bir fikrin varmı ?

Not: Daha az şut çek ve daha fazla orta yap komutları aktif
    Orada artik oyuncularinin yaraticiligi ve takim oyununa yatkinliklarina mahkumsun.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Oyuncuya mevki çalıştırmasanız da çok uzun süre (gerçekten çok uzun, en az sezonluk ve kesintisiz) oynattığınızda mevkinin gerektirdiklerine uygun özellikleri varsa zamanla o mevkiye uyum sağlayacaktır. Taktiklerinizde rollerin gerektirdiklerini kontrol etmenizde fayda var o yüzden. Mevkiye uyum sağlayana kadar acemiliklerine de göz yumacaksınız, başka yolu yok.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Oyuncuya mevki çalıştırmasanız da çok uzun süre (gerçekten çok uzun, en az sezonluk ve kesintisiz) oynattığınızda mevkinin gerektirdiklerine uygun özellikleri varsa zamanla o mevkiye uyum sağlayacaktır. Taktiklerinizde rollerin gerektirdiklerini kontrol etmenizde fayda var o yüzden. Mevkiye uyum sağlayana kadar acemiliklerine de göz yumacaksınız, başka yolu yok.

özelliklerin mevkiye uygun olmasıyla alış sürecinin hızlı ilerlemesi hiç alakalı değil bence. versatilty etkili bence bunun için.

Nesil
    2007
    Yer
    Hatay

Ben de bir şey soracağım 4-2-3-1 (çift MC'li) sisteminde AMC ve SC'ye hücum verdim..Kanattaki oyuncular destek verdim..(AML-IF) ve savunmayı geride kurdum, bekleri de ileri çıkarmadım..Çok da kötü oynamadı takım.Bu şekilde oynayabilir mi takım. Kadromda MR_ML olmadığından mecburen bu sistemle oynamak zorunda kaldım da. ..(Control-rigid mantalite, kısa pas, defanstan pasla çık, defansın üstüne git, derin defans, yakın markaj,yerine göre erken orta yap ve ayakta kal ile rakibi rahatsız et)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    özelliklerin mevkiye uygun olmasıyla alış sürecinin hızlı ilerlemesi hiç alakalı değil bence. versatilty etkili bence bunun için.
    Versality etkili etkili olmasına ama düzenli oynadığında mevkinin gerektirdiklerine uygun olduğundan iyi performans verdikçe alışması da bayağı kolaylaşıyor.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Her sene antrenman sistemi değişiyor ve haliyle mevcut taktik sistemimizide etkiliyor bu durum. Mesela 2011'den bu yana kullandığım ve her sene oyunun yeni versiyonuna göre güncellediğim bir taktiğim var. İlk 10 hafta bilemedin 15 hafta gayet iyi bir şekilde devam ederken takım birden bire tökezliyor. Maçları 3D izliyorum ki nerede hata var, oyuncular nerde doğru nerde yanlış hamleler yapıyor diye. Benim oyuncularda gözlemlediğim genel anlamda ruhsuz futbol ve isteksizlik. Yani o hızlı oyun ve istekli gole aç futbol gitmiş, yerine skoru kabullenen çabalamayan üretemeyen bir takıma bürünmüş.

İşte bu durumu açmada zorluklar yaşıyorum. Çünkü sürekli yenilenen antrenman sisteminde artık ne kadar eski FM oyuncusuda olsam, tecrübelerimi sahayada yansıtsam bir türlü şunun önüne geçemiyorum. Sizin bu konulardaki tecrübelerinizi ve işe yarayan tüyolarınızı duymak isterim.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Her sene antrenman sistemi değişiyor ve haliyle mevcut taktik sistemimizide etkiliyor bu durum. Mesela 2011'den bu yana kullandığım ve her sene oyunun yeni versiyonuna göre güncellediğim bir taktiğim var. İlk 10 hafta bilemedin 15 hafta gayet iyi bir şekilde devam ederken takım birden bire tökezliyor. Maçları 3D izliyorum ki nerede hata var, oyuncular nerde doğru nerde yanlış hamleler yapıyor diye. Benim oyuncularda gözlemlediğim genel anlamda ruhsuz futbol ve isteksizlik. Yani o hızlı oyun ve istekli gole aç futbol gitmiş, yerine skoru kabullenen çabalamayan üretemeyen bir takıma bürünmüş.

İşte bu durumu açmada zorluklar yaşıyorum. Çünkü sürekli yenilenen antrenman sisteminde artık ne kadar eski FM oyuncusuda olsam, tecrübelerimi sahayada yansıtsam bir türlü şunun önüne geçemiyorum. Sizin bu konulardaki tecrübelerinizi ve işe yarayan tüyolarınızı duymak isterim.
    Oyunda asagi yukari her 10 hafta takimlar tekrar degerlendiriliyor ve buna gore olmasi gerektiginden daha basarili olanlara karsi yapay zeka daha defansif bir oyun oynamaya basliyor.

Ornegin takimin teknik direktorunun normal oyun stili ofansif bir oyun stili ise ama o hafta hem daha guclu, hem de istim ustunde bir takim ile karsilasiyorsa ofansif oyun stilini birakip geride daha saglam duran, daha defansif bir oyun anlayisini tercih etmeye basliyor. Eger teknik direktorun normal oyun stili defansif ise, cok daha defansif bir oyun anlayisi tercih etmeye basliyor.

Taktik bu tip bir oyun anlayisina karsi yeterli degilse de kotu sonuclar gelmeye basliyor.

Oyunda asagi yukari her 10 hafta takimlar tekrar degerlendiriliyor ve buna gore olmasi gerektiginden daha basarili olanlara karsi yapay zeka daha defansif bir oyun oynamaya basliyor.

Ornegin takimin teknik direktorunun normal oyun stili ofansif bir oyun stili ise ama o hafta hem daha guclu, hem de istim ustunde bir takim ile karsilasiyorsa ofansif oyun stilini birakip geride daha saglam duran, daha defansif bir oyun anlayisini tercih etmeye basliyor. Eger teknik direktorun normal oyun stili defansif ise, cok daha defansif bir oyun anlayisi tercih etmeye basliyor.

Taktik bu tip bir oyun anlayisina karsi yeterli degilse de kotu sonuclar gelmeye basliyor.
    Bu durum geçen sene benim de çok dikkatimi çekiyordu.Bunu yazmanız çok iyi oldu.Teşekkür ederim.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Sanıyorum ki yeterli gelmiyor. Çünkü ben hem 3D maç motorunda hemde yavaşlatılarak izliyorum maçları. Oyuncularımı yakından tanımak ve takımdaki oyunu iyi analiz etmek için. Fakat dediğim gibi iyi oynadığım maçlarda gole aç, takım ruhlu bir futbol oynarken, kötü oynadığımda ruhsuz bir futbol ortaya konuluyor. Herkesin başına az çok gelmiştir bu durum.

Böyle bir durumda ne gibi değişiklikler yapılabilir mesela? Kenar talimatları buna etki eder mi, yoksa antrenman yoğunluğu ile ilgili mi değişiklik yapmak gerekir?
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Sanıyorum ki yeterli gelmiyor. Çünkü ben hem 3D maç motorunda hemde yavaşlatılarak izliyorum maçları. Oyuncularımı yakından tanımak ve takımdaki oyunu iyi analiz etmek için. Fakat dediğim gibi iyi oynadığım maçlarda gole aç, takım ruhlu bir futbol oynarken, kötü oynadığımda ruhsuz bir futbol ortaya konuluyor. Herkesin başına az çok gelmiştir bu durum.

Böyle bir durumda ne gibi değişiklikler yapılabilir mesela? Kenar talimatları buna etki eder mi, yoksa antrenman yoğunluğu ile ilgili mi değişiklik yapmak gerekir?
    Aynısını ben de yaşıyorum bu seneki oyunda. Tempoyu artırıp küçük taktiksel değişiklikler yaptım, az da olsa işe yarıyor şuan için. Ayrıca kadro görüşmesi de yapabilirsin. Futbolcuları sert bir şekilde uyarmak bazen çok faydalı oluyor.

Nesil
    2012
    Yer
    İzmir

Taktik yapmakta zorlanıyordum , işime yarayacak baya teşekkürler

Hocam tekrardan merhaba , bir sorum daha olacak. Daha direkt fazla pas yapmadan dikine oynamak istiyorum topu pressle kaptığım gibi ileri gitmek istiyorum, bunun için sanırım katı oyun felsefesi daha uygun, diziliş olarak ne önerirsin ? kanatlı bir dizilişle bu mümkünmüdür çok teşekkür ederim

Sayfa 7 / 20 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon

Mesaj Yetkileri