Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
Her sene antrenman sistemi değişiyor ve haliyle mevcut taktik sistemimizide etkiliyor bu durum. Mesela 2011'den bu yana kullandığım ve her sene oyunun yeni versiyonuna göre güncellediğim bir taktiğim var. İlk 10 hafta bilemedin 15 hafta gayet iyi bir şekilde devam ederken takım birden bire tökezliyor. Maçları 3D izliyorum ki nerede hata var, oyuncular nerde doğru nerde yanlış hamleler yapıyor diye. Benim oyuncularda gözlemlediğim genel anlamda ruhsuz futbol ve isteksizlik. Yani o hızlı oyun ve istekli gole aç futbol gitmiş, yerine skoru kabullenen çabalamayan üretemeyen bir takıma bürünmüş.

İşte bu durumu açmada zorluklar yaşıyorum. Çünkü sürekli yenilenen antrenman sisteminde artık ne kadar eski FM oyuncusuda olsam, tecrübelerimi sahayada yansıtsam bir türlü şunun önüne geçemiyorum. Sizin bu konulardaki tecrübelerinizi ve işe yarayan tüyolarınızı duymak isterim.
Oyunda asagi yukari her 10 hafta takimlar tekrar degerlendiriliyor ve buna gore olmasi gerektiginden daha basarili olanlara karsi yapay zeka daha defansif bir oyun oynamaya basliyor.

Ornegin takimin teknik direktorunun normal oyun stili ofansif bir oyun stili ise ama o hafta hem daha guclu, hem de istim ustunde bir takim ile karsilasiyorsa ofansif oyun stilini birakip geride daha saglam duran, daha defansif bir oyun anlayisini tercih etmeye basliyor. Eger teknik direktorun normal oyun stili defansif ise, cok daha defansif bir oyun anlayisi tercih etmeye basliyor.

Taktik bu tip bir oyun anlayisina karsi yeterli degilse de kotu sonuclar gelmeye basliyor.