Öncellikle geçmiş olsun. Ayağın kırıldığı için Calf ve Leg Press gibi ayakla yapılan hareketlerden kaçınırsan şimdilik kırıkla ilgili bir sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. Ayağının tam olarak neresinin kırıldığını bilmediğim için detaylı bir yorum yapamıyorum burada paylaşırsan yardımcı olmaya çalışırım.
Mesaj atış tarihine bakılırsa toplam 2 ay gitmişsin sanırım spor salonuna. İki aylık bir çalışma için vücudun gayet iyi durumda çünkü ilk ay spora alışma ikinci ayda ısınma evresi olarak görülürse bu dönemi iyi değerlendirmişsin, göğüsler belirgin şekilde çıkmaya başlamış.
İleride daha profesyonel bir spor salonuna geçtiğinde biceps ve omuzlara biraz yüklenmen gerektiğini düşünüyorum. Omuz bölgesinde sırt ve göğüs kaslarıyla birlikte paralel çalışan kaslar olduğundan dolayı gelişimine yardımcı oluyor. Ve biceps bölgesini geliştirdiğin taktirde göğüs kasların daha belirginleşir ve daha fazla ağır çalışmaya başlarsın. Çünkü göğüs çalıştığın hareketlerde gücünü bir yerden alman gerekiyor. Kimisi omuzundan kimisi ise biceps bölgesinden alır. Ben şahsen omuzumdan alıyorum gücü göğüs çalışırken, zamanında her erkeğin geniş omuz sevdası için omuzlara yüklenmiştim fazlasıyla bicepslerim zayıf kalmıştı. Şimdi ise tam tersi biceps ve arka kol çalışıyorum yoğunluk olarak.
Bu arada boy ve kilon kaç onuda yazarsan daha detaylı yorum yapabilirim.![]()