Spor için yatkın bir vücudun var. Her ne kadar iyi hissetsende hareket yaparken değilde daha sonraları çıkıyor ağrısı yinede çok fazla yüklenmemeye çalış derim. Bel fıtığı başlangıcı fitness için sıkıntılı bir durum. Bel bölgende gördüğüm kadarıyla yağda yok zaten o bölgedeki kas geliştirmek zordur ve zaten karında çalışıyorsan karnındaki kasların yeterli olacaktır bel için. Beldeki kasların geliştirilmesinin sebebide sırt ve arka omuz gibi zor gelişen kaslarnıın daha iyi geliştirmek için. Fakat profesyonel derecede fitness amaçlamıyorsan (yarışmaya katılmak gibi) zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum. Çoğumuz bu sporu hem sağlıklı olmak için hemde güzel görünmek için yaptığımızı düşünerek sağlığımız birinci planda olmalı çalışırken.

Bir arkadaşımın bu tür bir sorunu vardı, deadlift yaparken sürekli beline ağrı giriyordu doktora gittiğinde bel fıtığı başlangıcı olduğu ortaya çıktı. Yani onun ağır ve yanlış deadlift hareketini yaptığından dolayı oluşmuştu mesela. Yapılması ince detay isteyen ve temel olan hareketleri yaparken ben mümkün olduğunca hafif çalışırım, birde hareketi tam olarak kavrayamadıysam pek ağıra girmem. Fakat hareketi tam olarak kavradığımda yavaş yavaş ağırlığı arttırıyorum, youtubedeki hareketlerin yapılış videoları çok yardımcı oluyor. Çalışma programındaki hareketleri youtubeden izlemek ekstra kazanç sağlıyor.

Ocak'tan sonra sanıyorum ki 4-5 ay lık bir süre geçecek spora başlangıcınla ilgili. Zaten o süreye kadar vücudun temel hareketlere alışmış olacak ve başlangıç için Whey Protein alabilirsin, toz şeklinde satılıyor ve sporcuların başlangıç için en çok kullandığı ek takviyelerden bir tanesidir. Spordan önce ve sonra tüketiliyor 30 dakika ara ile. Hem vücudun spordan sonra basit şeker ihtiyacını hemde protein ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor.