Anket Sonuçlarını Görüntüle: Hangi durum oyunda karşılaştıklarınızı yansıtıyor?

Voters
120. You may not vote on this poll
  • Savunmada sorun yaşamıyorum. Dizilişim 4231 (MC MC AMR AMC AML)

15 12.50%
  • Savunmada sorun yaşıyorum. Dizilişim 4231 (MC MC AMR AMC AML)

25 20.83%
  • Savunmada sorun yaşamıyorum. Dizilişim 433 (DM MC MC AMR AML)

28 23.33%
  • Savunmada sorun yaşıyorum. Dizilişim 433 (DM MC MC AMR AML)

13 10.83%
  • Savunmada sorun yaşamıyorum. Dizilişim 442/4411/42211

8 6.67%
  • Savunmada sorun yaşıyorum. Dizilişim 442/4411/42211

9 7.50%
  • Savunmada sorun yaşamıyorum. Dizilişim diğer (lütfen belirtiniz)

16 13.33%
  • Savunmada sorun yaşıyorum. Dizilişim diğer (lütfen belirtiniz)

6 5.00%
1 ile 30 arası toplam 91 sonuç

Konu: Savunma sorunları ve Diziliş

Hybrid View

Inter ile oynuyorum. Üç adet stoperim ve önlerinde bir adet defensive midfielder'ım var. Savunma çizgisi geride. Sıkı markaj da var ama rakip kim olursa olsun defans arasına bir sürü top sarkıtıyor. Acaba neyi yanlış yapıyorum Perpetua ?

Yorumlarını merak ediyorum. Taktiksel açıdan bir oturtamadım savunma anlayışını. Ofansta sıkıntı yok ama deli gibi atak bulup gol atıyoruz rahatça ve tam istediğim tarzda.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by marlo41 View Post
    Inter ile oynuyorum. Üç adet stoperim ve önlerinde bir adet defensive midfielder'ım var. Savunma çizgisi geride. Sıkı markaj da var ama rakip kim olursa olsun defans arasına bir sürü top sarkıtıyor. Acaba neyi yanlış yapıyorum Perpetua ?

Yorumlarını merak ediyorum. Taktiksel açıdan bir oturtamadım savunma anlayışını. Ofansta sıkıntı yok ama deli gibi atak bulup gol atıyoruz rahatça ve tam istediğim tarzda.
    Tam olarak nasil savunmanin arkasina siziyor rakipler?

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Tam olarak nasil savunmanin arkasina siziyor rakipler?
    Çok spektaküler ara paslar ile üç stoperimin arasından top geçiriyor rakip orta sahalar ve o top hep forvetle buluşuyor abi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by marlo41 View Post
    Çok spektaküler ara paslar ile üç stoperimin arasından top geçiriyor rakip orta sahalar ve o top hep forvetle buluşuyor abi.
    Bundan cikartabildigim onde yaptigin baski yeterli degil (belki oyuncularin yapamiyor) ve rakip yuzunu senin kalene dogru donup pas atabiliyor. Bunun cozumu ya ondeki baskiyi arttirmak ve rakibe pas verecek zaman tanimamak (daha fazla pres ile veya daha caliskan ve hizli oyuncularla). Veya daha geride bekleyip ve rakibe yakin markaj yapip hem bos alan vermemek, hem de rakibin yuzunu kaleye dondurmesini zorlastirmak.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bundan cikartabildigim onde yaptigin baski yeterli degil (belki oyuncularin yapamiyor) ve rakip yuzunu senin kalene dogru donup pas atabiliyor. Bunun cozumu ya ondeki baskiyi arttirmak ve rakibe pas verecek zaman tanimamak (daha fazla pres ile veya daha caliskan ve hizli oyuncularla). Veya daha geride bekleyip ve rakibe yakin markaj yapip hem bos alan vermemek, hem de rakibin yuzunu kaleye dondurmesini zorlastirmak.
    Bence anahtar oyuncuya katı adam markajı yapan önlibero ideal çözümdür bu durumda. 2 MC'li sistemde olursa kademeli savunma anlayışı birinin adam markajı yüzünden nasıl olur bilemiyorum. Burada o kritik pasları veren mutlaka bir kilit oyuncu vardır. Bütün orta saha oyuncuları veriyorsa o zaman da world class takım olmalı cidden. Bambaşka mesele olur.

Dahası orta sahalar, hatta belki hücumcular alanı yeterli parsellemiyor olabilirler. Bu da rakibin çok fazla hücumda yerleşmesine ve rahat rahat çok pasla hücum edecek olmasından ötürü savunmada topu kovalamaktan yorulmalarına/konsantrasyon hatalarına sebebiyet verecektir.

Belki de savunmaya fazla yapışmak çözüm olabilir. Böylece ara pasları engellenir, çünkü pas açısı hiç bırakılmaz ama bu sefer de ceza sahası önüne yığılma olacağından hücuma dengeli çıkışlar gerçekleşmez ve rakibin dominasyonunu kabul etmek zorunda kalırsınız.

Stoperlerin yüksek pozisyon bilgisine sahip olanları tercih edip (ağır bile olabilirler) çok geride kalmalarını sağlamak da mümkün olabilir. Orta sahanın, rakibin hücumcuların rahat rahat stoperlerin üzerine kolay gidemememesi için alanı yüksek efor ile doldurması gerekir. Bu yüzden insan azmanı (work rate + determination + teamwork + stamina + tackling + positioning ya da pace/acceleration özellikleri world class) önliberolar gerekecektir.

Aslında en kolayı pres yapan hücumcular. Böylece top kaptırdıkça tehlike yaşamadan yeniden kazanırsınız. Onlara katılan hücumcu bekler ile sürekli oyunu domine edip hücum etmek rakibin hiç topla oynayamaması, dolayısı ile savunmada adam kaçıracak pozisyon yaşamamayı garanti etmeyi ve rakibin sürekli savunmada topun etrafında koşup yorulup debelenmesini sağlar. Temelde kolay gibi görünse de işte insan azmanı futbolcular gerekiriyor ki rakibi ezebilesin.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Stoperlerim hızlı değil. Defansı geride gurup " Stand of Opponents, Tighter Marking ve Stay on Feet" talimatlarını verdim. Umarım işe yarar. İdmanda da defans çalıştırıyorum.

Mesaj Yetkileri