Anket Sonuçlarını Görüntüle: Hangi durum oyunda karşılaştıklarınızı yansıtıyor?

Voters
120. You may not vote on this poll
  • Savunmada sorun yaşamıyorum. Dizilişim 4231 (MC MC AMR AMC AML)

15 12.50%
  • Savunmada sorun yaşıyorum. Dizilişim 4231 (MC MC AMR AMC AML)

25 20.83%
  • Savunmada sorun yaşamıyorum. Dizilişim 433 (DM MC MC AMR AML)

28 23.33%
  • Savunmada sorun yaşıyorum. Dizilişim 433 (DM MC MC AMR AML)

13 10.83%
  • Savunmada sorun yaşamıyorum. Dizilişim 442/4411/42211

8 6.67%
  • Savunmada sorun yaşıyorum. Dizilişim 442/4411/42211

9 7.50%
  • Savunmada sorun yaşamıyorum. Dizilişim diğer (lütfen belirtiniz)

16 13.33%
  • Savunmada sorun yaşıyorum. Dizilişim diğer (lütfen belirtiniz)

6 5.00%
1 ile 30 arası toplam 91 sonuç

Konu: Savunma sorunları ve Diziliş

Hybrid View

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

@perpetua

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.. Ben o zaman biraz da oyundaki rol açıklamalarının kurbanı oldum sanırım.. Çünkü sizin dediğinize göre MC mevkisinde oynayan oyuncular takım savunma halindeyken savunmanın hemen önünde top kesmek için pozisyon almıyorlar. Fakat oyundaki MC mevkisinde DLP(D) ve CM(D) rollerinin açıklamasında "Savunmanın hemen önünde yer tutar ve ara paslarına müdahale eder" diyor.. Ben bu açıklamaya dayanarak hep bu oyuncuların pres yapmasından ziyade araya atılan topları kesmesini bekliyorum..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Artul View Post
    @perpetua

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.. Ben o zaman biraz da oyundaki rol açıklamalarının kurbanı oldum sanırım.. Çünkü sizin dediğinize göre MC mevkisinde oynayan oyuncular takım savunma halindeyken savunmanın hemen önünde top kesmek için pozisyon almıyorlar. Fakat oyundaki MC mevkisinde DLP(D) ve CM(D) rollerinin açıklamasında "Savunmanın hemen önünde yer tutar ve ara paslarına müdahale eder" diyor.. Ben bu açıklamaya dayanarak hep bu oyuncuların pres yapmasından ziyade araya atılan topları kesmesini bekliyorum..
    Oyunun icindeki aciklama bu oyuncularin savun gorevi verildiginde mevkisini korudugunu soyluyor (en azindan Ingilizcesinde boyle). Yani MC hattinda kalir diyor. Mevkisinden daha geride konumlanir demiyor.

Maalesef oyun icindeki bu aciklamalar bazen yaniltici oluyor. Bu yuzden taktik rehberleri yaziliyor haril haril.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Oyunun icindeki aciklama bu oyuncularin savun gorevi verildiginde mevkisini korudugunu soyluyor (en azindan Ingilizcesinde boyle). Yani MC hattinda kalir diyor. Mevkisinden daha geride konumlanir demiyor.

Maalesef oyun icindeki bu aciklamalar bazen yaniltici oluyor. Bu yuzden taktik rehberleri yaziliyor haril haril.
    İngilizce oynamadım oyunu o yüzden tam olarak ne yazıyor bilemiyorum ancak Türkçe olarak benim dediğim gibi yazıyor o yüzden yanıldım sanırım.. Dil sorununun olduğunu basın toplantılarında farketmiştim zaten ama oyuncu rollerinin yanlış yazılabileceğini tahmin etmemiştim.. Birazdan tekrar oyunu açıp görüntü alıp paylaşayım da benim gibi bu konudan dolayı muzdarip olanlara bir faydam olsun.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Benim bu açıklamadan anladığım savunma yaparken bu oyuncuların defans hattının hemen önünde yani DM mevkiinde konumlanacağı ve rakibin hücumcu orta sahalarının atacağı ara toplarını kesecekleri yönünde.. Eğer bu oyuncular benim anladığım şeyi yapmıyorlarsa o zaman oyuncu açıklamalarında bir yanlışlık var..

Nesil
    2003

Benim bu açıklamadan anladığım savunma yaparken bu oyuncuların defans hattının hemen önünde yani DM mevkiinde konumlanacağı ve rakibin hücumcu orta sahalarının atacağı ara toplarını kesecekleri yönünde.. Eğer bu oyuncular benim anladığım şeyi yapmıyorlarsa o zaman oyuncu açıklamalarında bir yanlışlık var..
    Ingilizcesinden çevirirsek:

Central Midfielder (Defend)
    Savun görevi verilmiş orta saha oyuncusu savunmanın önünde kalır ve sahanın daha ilerisinde olan oyuncuları basit paslarla destekler.

Deep Lying Playmaker (Defend)
    Savun görevi verilmiş defansif oyun kurucu savunmanın önünde sahadaki pozisyonunu koruyarak fazladan savunma görevleri üstlenir ve nadiren hücuma destek olmak için ileriye çıkar.

Defensive Midfielder (Support)
    Destek görevi verilmiş defansif orta saha oyuncusu ileriye çıkarak hücum aksiyonlarına destek verir.

CM(D) ve DLP(D) için önemli kısımlar "savunmanın önünde kalır" ve "pozisyonunu koruyarak". Yani esasında bu iki oyuncu sahadaki pozisyonundan daha geriye gelir demiyor, her ne kadar bu anlamı çıkartmak mümkün olsa da. Hatta bu açıklamalar oyuncunun top kendi takımındayken ne yapacağını anlatıyor. Savunmada oyuncunun ne yapacağı konusunda ise bir açıklama yok.

Fakat DM(S) için oyuncunun ileriye çıkarak hücuma destek verdiği açık bir şekilde yazılmış. Savunmada ise mevkisi zaten belli.

Yani esasında İngilizcesi de yanıltıcı. Sanki oyuncular kendi mevkilerinde değil, daha geride konumlanacakmış gibi bir izlenim veriyor.

Halbuki savun görevindeki oyuncu mevkisini koruyan, destek görevindeki oyuncu biraz ileriye çıkan, hücum görevindeki oyuncu ise çok ileriye çıkan oyuncu.

Savunmada da savun görevi verilen oyuncu mevkisini korumaya devam ediyor, destek görevindeki biraz daha fazla pres yapıyor, hücum görevindeki ise çok daha fazla pres yapıyor.

Hocam oyuncu rollerindeki açıklama zaafiyetlerini geçtim, bu sistemle heleki bu talimatlarla oyunda başarılı olmak çok zor. yıllardır 4231 kullanıp keyifle oynayan ve futbol oynatan birisi olarak özellikle update den sonra illallah ettim artık. topa sahip olmaktan tutun rakip sahada çoğalmaya kadar savunma arkasına messi vari koşular yapan rakip oyuncularını tutamamadan tutun barça gibi pas yapan konyaspor a kadar bir türlü başa çıkamadım. uzun bir süre ara vermeyi düşünüyorum oyuna...

Mesaj Yetkileri