Quote Originally Posted by atmaca97 View Post
@Walter Sakana

Verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldun. 3. sorumu pek anlatamadım, pres yaptıklarını biliyorum, yani bir kanat oyuncusu oynattığımda "Top Kapma" özelliğinin üstü koyu olmuyor, yani bu rol için "Top Kapma" özelliğinin bir önemi yok. Fakat ben kanat oyuncusu oynatmama rağmen top kapma rolünün pres üzerinde bir etkisi varmıdır demek istemiştim.

Ek olarak eğer cevaplama şansınız varsa şu soruları sormak istiyorum:

1-) Ben oyunda topu rakibe veren, kendi sahasında çok adamla bekleyen, güçlü - kararlı, kontraatak takımı oluşturmak istiyorum. Örneklemek gerekirse; bu dönemin Chelsea-Atletico Madrid ve Borussia Dortmund'u gibi. Buna uygun bir diziliş nasıl olmalı, felsefemiz - akıcılığımız ne olmalı, takım ve oyuncu direktiflerimizde neleri seçmeliyiz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

2-) Gagenpressing yani şok presi oyuna nasıl uyarlarım?

Teşekkürler
Aslında anladım ve cevabını da verdim; top kapma özelliğinin -bildiğim kadarıyla- pres üzerinde bir etkisi yoktur (daha iyi pres yapmayı sağlamaz yani). Ben bir oyuncuya pres yaptırmayı düşündüğüm zaman ilk olarak Saldırganlık/agresiflik, Çalışkanlık ve Dayanıklılık özelliklerine bakarım. Saldırganlık topu kazanana yani rakibi yıldırana kadar peşini bırakmamasını, Çalışkanlık daha fazla koşmasını yani pres yapmasını, Dayanıklılık ise erken yorulmamasını sağlıyor. Hızlanma da daha iyi pres açısından fayda sağlayabilir.

rica ederim, iyi oyunlar.