Öncelikle merhaba,
Bu aralar biz futbolseverler olarak revaşta olan konratak stratejisini benim gibi oyuna uyarlayabilmek isteyenler eminim çoktur. Özellikle bu ve diğer fm forumlarından taktik rehberlerini ve tartışmaları okudum. Şahsen benim izlenilebilirlik açısından fakir, kapanan, savunmanın önüne "otobüs çeken" bir taktik oluşturmak istedim. Özellikle Atletico Madrid ve Chelsea'nin biraz analizlerini yaptım. Bunu oyuna da kısmen aktardım diyebilirim. Örnek vermek gerekirse; Marsilya ile oynuyorum Paris Saint Germain'i ligte 3-1 ile geçtim. CL'de ise Barcelona ile deplasmanda 1-1 berabere kalıp, evimde 2-1 yendim. Büyük takımlara karşı kontra futbolu çok etkili oluyor diyebilirim. Fakat öncelikle kapanmaya uygun bir kadrosu olması gerekir. Örnek vermek gerekirse ben ML pozisyonunda Andre Ayew'i kullanıyorum. Dribbling, Hız, Orta Yapma, Bitiricilik özelliklerinin yanı sıra defansif olarak Top Kapma v.s gibi özellikleride iyi. Sağ tarafa ise Simeone Pepe'yi kiraladım. Savunmacıların ise fizikselden daha çok zihinsel özelliklerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü savunmacılarımıza çok iş düşmeyecek, düştüğünde de doğru müdahale, topsuz oyundaki hareketleri en önemli noktalardan biri.
Bu bilgiler doğrultusunda, 4-2-2-1-1 oynuyorum:
Sağ Bekim maçın zorluğuna göre eğer zor ise Standart Bek - Hücum. Bunu yapmamın nedeni MR de Simeone Pepe'nin defansif özelliklerine güvenmem, çıktığında açığı kapatabiliyor.
Stoperler genellikle Standart Stoper - Savunma. Bazen sert stoperimi durdurucu olarak ayarlayıp, etkili rakip santrafora pres yaptırtabiliyorum.
Sol Bekim Standart Bek - Destek.
DM'lerden ilki Ön Libero diğeri zaman zaman Savaşçı Orta Saha - Savunma veya Defansif Oyun Kurucu - Savunma oluyorlar.
ML deki oyuncum Ayew'i Çalışkan Kanat Oyuncusu - Hücum oynatıyorum.
MR deki oyuncum Pepe'yi ise Defansif Kanat Oyuncusu - Savunma oynatıyorum.
AMC deki oyuncum Oyun Kurucu - Hücum.
Forvet oyuncumu ihtiyaca göre değiştiriyorum. Zorlu maçlarda genellikle Çalışkan Forvet - Savunma yaptırıyorum.
Ek olarak direktiflerim senin dediğin gibi hemen hemen. Katı Savunma Uygula - Ayakta savun temel prensiplerimiz. Beklerimize daha "az pres yap" komutu verdim nedeni pozisyonlarını çok fazla kaybetmemeleri. Çünkü 4 lü defans topsuz oyun oynayacaklar, topsuz oyunda iyi olursa orta ikili ve kenar oyuncularım topu sert bir presle kapabiliyorlar. Geçmiş sayfalarda da Mourinho ve Chelsea taktiği hakkında fikir alışverişlerinde bulunmuşlar, bakmadıysan gözatmanı öneririm