Ergin Ataman'ın basın toplantısını izleyen oldu mu? (Efsane maç varken saçma bir soru biliyorum ama)
Ergin Ataman basın toplantısında Mahmut Uslu pantolonunu indirip seni s.....m dedi şeklinde bir iddiada bulunmuş, bunları söylerken yanında Ahmet Özokur ve Abdullah Kığılı da vardı diye eklemiş.
Doğruysa yuh artık, oha diyorum sadece.
Ayrıca maç sonunda da polis koruması ile çıkabilmiş ancak.
http://www.ligtv.com.tr/haber/mac-bitti-saha-karisti-2
Yetiştirilmeye çalışılıyor diye açıklama yapıldı resmi siteden. Net bir şey yok şu anda.
@uAburak89
İnşallah söylemiştir de kurtuluruz şu heriften belki yüzü kızarır istifa eder. Taraftar tepki göstersin diyecem de burdaki bi kaç kişi dışındakilerin hoşuna bile gitmiştir. Rezillik harbiden rezillik.
Mahmut Uslu gibi bir rezil yöneticimiz olduğu için utanıyorum. Bu adamlar yakışmıyor Fenerbahçe ismine.
http://www.cihan.com.tr/news/Ergin-A...CHMTQ2NzYxMC8yAtaman, şöyle konuştu: "Holigan fanatik taraftarların bunu yapmasına engel olamıyorsunuz. Beni en çok üzen şey de geçmişte milli takımda beraber çalıştığım Mahmut Uslu'nun pantolunu indirip 'seni s.....demesi' oldu. Gerekli şeyleri hukiki yoldan başlattık. Beni daha çok üzen bir nokta da yanında Ülker ailesinden Ahmet Özokurve Abdullah Kiğılı'nın da olması. Ülker müessesesi için gururla 3 yıl çalıştım. Ülker'de kupalar kazandım. Ülker müessesesinin başında çocukların sporu sevmesi, çocukların basketbola yönelmesi için çalışan Murat Ülker'e sesleniyorum. Buna nasıl müsaade ediyorsunuz? Böyle bir ortamda spor yapılmasına o insanların bunları yapmasına nasıl müsaade ediyorsunuz?"
Videosunu bulursam onu da eklerim, hocanın gözleri doldu deniyor bu kısımda açıklama yaparken.
Daha dunel ne diyordu bugun ne yapmis adam ahlaktan etikten bahsediyorlar bide ayip vallahi ayip...tebrikler fenerbahce
Fenerlilerin çok hoşuna gitmiş bu laf twitter'dan anladığımız kadarıyla.Şaşırmadım.
Mahmut Uslu'ya plaket bile verirler o lafı için o kadar yani sonuçta burası Türkiye.
![]()
Küfürü hiç bir zaman tasvip etmedim, hiç bir koşulda da etmem; zaten biliyorsunuz. Yapan kişi de ahlâksızdır, barındırılamaz; yapılmış ise muhattabından da özür dilenmelidir hatta. Yalnız maç bitiminde Mirsad Türkcan'ın elini sıkmayan Ergin Ataman, fair-playden bahsederken yalan da söyleyebilir. Böyle iddialarda kanıt gerekir. Aksi taktirde herkes algı kirliliği yaratmak için yalan yanlış farklı iddialarda bulunabilir. Ortalık bilgi kirliliğinden geçilmez. Ergin Ataman da sütten çıkmış ak kaşık değil. Ayrıca Murat Ülker'e sesleniyorum demesi bir kere tuhaf. Muhattabın hiç bir koşulda Murat Ülker değil. Algı kirliliği ile Ülker'i sponsorluğundan vazgeçirme sevdasına kadar düşmüş ise gerçekten manasız kalıyor, boşa çaba ve basit oyunlar bunlar. Bu seviyeye inmiş olabileceğine inanmak istemiyorum açıkçası.
![]()
Last edited by Cengo : 14.Haziran.2014 at 07:54
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
elini Sikmamak ile bunu ayni seviyede tutuyorsan hic tartismaya gerek yok ; Ergin Ataman: "Beni en çok üzen geçmişte birlikte çalıştığım (Milli takımda yardımcı antrenörken) Mahmut Uslu'nun pantalonunu gösterip, pantolonunu gösterip, seni ***cem demesi oldu".
Mola alsana, mola alsana, Ergin Ataman mola alsana tezahüratına hakemden anons isteyen tutarsız bir antrenörden bahsediyoruz. Ergin Ataman her dönemde ortamı gerginleştirmeye yönelik tartışmalı hareketleri ile bu gerginlikten kriz yaratarak motivasyon sağlamaya çalışan biriydi. Büyük antrenörler böyle çabalar içine girmez, girmemeli. Çok mu normal sizce yaptıkları? Ergin Ataman'ın iddiaları her zaman soru işareti olacaktır.
Küfürü tasvip etmediğimi de yazdım. Kanıtlanmamış iddialar hakkında kesin hüküm vermek hoş değil.
Oğuz Savaş ile ilgili bir şey eklemek istiyorum. Annesinin vefatından saatler sonra cenaze töreni yaparak aynı gün Balıkesir'den tekrar İstanbul'a dönüp maça çıkması takdir edilmeli. Asla böyle bir maç dahi olsa çıkıp oynayamazdım. Odamda hüngür hüngür ağlıyor olurdum. Ne kadar profesyonel olduğunu gösterir. Zaten uzun sakatlık sürecinde çalışarak verdiği kilolar da örnek gösterilecek bir olay.
Last edited by Cengo : 14.Haziran.2014 at 08:35
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Elini sıkmama iddianı gösterecek video var mı? Maç sonu olaylarında Mirsad, hocayı korumaya çalışıyordu, tribünlere atmayın derken bir yandan da hocaya gel abi diyordu. Elini sıkmamasına rağmen bunu yaptıysa helal olsun diyeceğim o yüzden soruyorum.
Ayrıca sponsorluktan vazgeçecek olsalar olaylı Efes - Fb serisinde vazgeçerlerdi zaten. Hocanın öyle bir düşünce ile açıklama yaptığını sanmıyorum.
Last edited by uAburak89 : 14.Haziran.2014 at 12:41
Gs taraftarı çok kincidir. Mahmut Bey'in sonunu pek iyi görmüyorum. Artık o fair playdi falandı filandi bitmiş bulunmakta fenerbahce ile her alanda. sulu ya da o kavgalı derbiden çok daha büyük bir facia ufuktadır.
sonra gelip herkes burada ahkam kesecek neden böyle olduk bilmem ne diye. Nedeni belli bunun gibi tipler ve bunun gibi tiplere alkış tutan herkes. hangi yönetim hangi klüp olduğunun önemi yok.
Mahmut Uslu eğer o denileni yapmışsa direk istifa edip gitmelidir,bu ve bunun gibi davranış sergileyen tüm yöneticiler gibi fikrim budur ancak E.Ataman'ın da neler yaptığını çok iyi görüyorum onunda kendine çeki düzen vermesi gerek..Herkes şapkasını çıkarıp önüne koymalı
Eğer o hareketleri yaptıysa bunu savunabilecek kadar düşük seviyeli Fenerbahçe taraftarı yoktur. Zaten normalde de hazetmediğim bir adam. Kulüpten uzaklaştırılmalı. Sürekli rakiplere sataşarak ikili ilişkilere zarar veriyor. Sırf iktidar için başka kulüplere salıyor. Bu tip yöneticiler taraftarları germekten başka bir işe yaramaz.
Maç öncesi, maç esnasında ve sonuyla ilgili yazılanlar fena. Düşünün bir de Fenerbahçe baştan sona üstündü. Dün maçı kazansak Efes'e zamanında yapılanlar yapılabilirdi. TBF ceza vermezse iş 7. maça kalmasın ki bir rezillik daha yaşanmasın. Gerek yok. Şampiyonluk Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu'nun olsun. Zaten bizde kadın ve çocuklar olacak, olay da çıkmaz. Tertemiz kapanır gider.
Aziz Yıldırım'ı kenara koyuyorum zira kendisi kök saldı artık, yeni nesil neredeyse Fenerbahçe'nin kurucusu sanacak, hiç değişmedi ve değişeceği de yok. Ancak Mahmut Uslu ki -bir dönem almamıştı yönetime ne hikmetse yeniden alındı- ve İlhan Ekşioğlu tarzı yöneticiler olmamalı artık. En fanatik, holigan taraftardan farkları yok. Üslup önemli. Kimseden Özhan Canaydın tavrı beklenildiği yok ama bu kadarı harbiden fazla. Mahmut Uslu sürekli Galatasaray Lisesi ve Avrupa kültürü üzerinden laf çakıyor ama hiç aynaya dönüp bakıyor mu acaba çok merak ediyorum. Ali Koç ve Abdullah Kığılı gibi isimlerin çoğalması lazım. Herkes taraf ve herkes kendi takımı iyi olsun istiyor elbette de bunu ifade ediş şekli çok şeyi değiştirebilir.
Last edited by uAburak89 : 14.Haziran.2014 at 15:57
bence bizim yonetim aciklama yapcak tffyi tanimiyoruz diye taraftarlar alinabilir gibi sanki.
Öyle bir dünya yok Arif. Polis taraftarı almaz, hakem de maçı başlatmaz. Hükmen olur. Zaten taraftarı kısıtladılar, 12000 kişilik salona 5000 kişi alabilirsiniz dediler ve bunun örneği yok. Otopark kullanamazsınız dediler, maç 22.00'de bitiyor. Saçmalık.
Bizim yönetim de uyumasın, çok geç kalıyorlar. Bu bize özel kurallar çıktığı gün tepki koyacaktın, şimdi değil. Aziz Yıldırım toplantıda hakem isimleri verdi, dikkat etsinler dedi. Hiç Engin Kennerman demedi, o Engin Kennerman fark 10'a düşünce tekniği yapıştırdı. Bizim UEFA Kupası gibi bunlar da tesadüf herhalde.
Fenerbahçe yönetimi çok güçlü, istediğini alıyor, yapıyor, yaptırıyor. Kendine imtiyaz yaratıyor. Bizimkiler de aksine pasif ve güçsüz. Tweet atıyorlar veya kınıyorlar.
Oyun sahada oynanıyor ancak sen maç başlamadan anons yapılacak ortamı oluşturursan, Bench arkasındaki koltukları ani kararla değiştirirsen, pota altlarına adam yığarsan, (ilk iki maçta böyle görüntü yoktu) maça önde başlıyorsun zaten. Yaptıkları basın toplantısının amacı buydu, bizim taraftar küfür etmez derken (ediyor, küfür olmayan tribün yok) acaba neden, keşke etseler bile demek istemiş olabilirler. Herkes diyor ki dün müthiş ortam vardı, o ortam hazırlandı zaten, bilendi taraftar. Kimse gazlamadan o ortam oluşmadığı için burada eleştiriyorduk. Maç başladı 3 dakika coştular, skor 7-7 olunca bir kısım oturdu, fark açıldıkça, top kapmalar, smaçlar arttıkça da coşuldu haliyle, normal, olması gereken.
Pislik yapmanın sonu yok, pazartesi de biz yaparız, döner gelir 7. maçta onlar daha fenasını yapar. Amaç buysa gittiği yere kadar gider yani. Bence gitmesin ama, Fenerbahçe zaten avantajlı, olsun şampiyon, bitsin gitsin. Seneye de umarım bu iki takım final oynamaz, birileri ölecek böyle giderse yine hiç uğruna, gerek yok.
Mahmut Uslu'nun o kadar ileri gittiğine inanmıyorım. Ataman iddiasını ispatlasın. Zaten dediğine göre görenler varmış. Onlar da çıkıp yalan söylemezler. Uslu böyle bir şey yaptıysa taraftar tepkisini koyar zaten. Ya Ataman yalan söylüyorsa ne olacak ? Hiçbir şey.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Uslu ve kankaları niye itiraf etsin ki bunu.Saçma.
Bana kalırsa 2 tarafta olayı ispatlayamaz Ataman boşuna ortaya bir iddia attı gibi geliyor doğruysa bile yani nasıl ispatlayacakki.
![]()
Mahkemeye vereceğim dedi zaten, sonunda doğru mu yalan mı çıkar ortaya. Şu dönemde hiç bir şahit çıkıp da konuşmaz, doğru veya yanlış diyemez.
Ayrıca Mahmut Uslu geçmişi çok kabarık bir isim, bir dünya vukuatı var.
Çıkıp böyle çirkin bir şeyle suçluyorsan bir şeylerin olması lazım elinde. Yoksa suçlu kendin olursun. Mahkemede de Uslu'ya hakaret ettiği gerekçesiyle Ataman suçlu bulunur. Çünkü mahkemede de Ataman'dan iddiasının ispatlanması istenir, ispatlayamıyorsan o adama hakaret etmiş olursun.
Uslu'yu Türk sporunun bu saçma sapan halinde yönetimde olsun istedim ama bu bahsedilen şeyi yaptıysa defolsun gitsin. Ama işte sizinde aynı şeyi Ataman için söyleyebiliyor olmanız gerek.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
İftira atıyorsa o da gitsin, böyle yalan mı olur. Az bir şey değil söylediği. Milli takımı da bırakması gerekir ayrıca.
Biz cezalı olmasak ve Mahmut Uslu maça gelse çok net söylüyorum kralı gelse koruyamaz onu, çok feci bir nefret var. Kim vurduya giderdi. Bunun oluşmasında dünkü iddianın da payı büyük. Sanmıyorum Ergin Ataman bu topa yok yere girsin. Zaman gösterecek.
Ayrıca bu adam holiganizm karşıtlığı yüzünden bizim taraftar ile papaz oldu, geçen sene şampiyonluk geldi de büyümedi yoksa çok Galatasaray taraftarı var Ergin Ataman'ı sevmeyen, gitsin isteyen. Kendi taraftarını karşısına alan adam bu şekilde iftira atarak ortalığı karıştırmaz diye ümit ediyorum. Sonuçta şampiyonluk gitse bile kimse başarısız demeyecek. Euroleague gerçeği var, ona odaklanıp boşladık ligi. Herkes farkında.
Ben de sanmıyorum böyle bir şey uyduracağını. Ama bana esas garip gelen Galatasaraylıların bu maça Fenerbahçe'lilerin özel olarak hazırlanmasına şaşırması. Açıkçası son iki maç bu maçı hazırladı. Ben kendi adıma söyleyeyim o iki maçtan sonra yine tiyatro havasında geçseydi çok sinirlenirdim.
Şahsen ben taraftarın hazırlanmasına şaşırmıyorum. Seri ortaya gelmiş tekrar, taraftar herhalde farklı olacak. Koç cezalı, maçın önemi hayati.
Bizim salonda olanlara arada fark var, o da şu. Biz de ne yaptıysa taraftar yaptı. Yönetim veya koç gazlamadı ki, aksine Ergin Ataman atmayın, küfür etmeyin diye kızdı taraftara 2. maçta. O maçlarda olanlar bizim fanatiklerin hatası, ayıbı. Zaten cezasını da çekeceğiz.
Şaşırtıcı olan Nba standardı var denilen salonda yapılan oynamalar, yönetim tarafından yapılan özel hazırlık. Yani aslında bu da şaşırtıcı değil, Aziz Yıldırım hep böyleydi ama yine de garip geliyor.
Aziz Yıldırım dedi ki, biz istiyoruz ki her salon bizimkisi gibi olsun, ilk iki maçı kastetti yani. Kazanmak, kaybetmek önemli değil dedi. Ama dün gördük ki o da aslında Abdi İpekçi atmosferi istiyor, belki de daha fazlasını.
Şimdi esas soru bize özel kural çıkaran TBF, size ceza verecek mi, en çok bunu merak ediyorum ben.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Aksine esas yönetim destekli Abdi İpekçi'de olanlar da. Saha içinde uA başkanının çizgi kenarındaki halini görmüştür herkes. Yönetimden habersiz bunların olacağına kimse inandıramaz beni. Hatta sadece bu iki maç değil, kadın basket maçında yönetimin bizim yöneticileri taraftara dövdürtme eylemi de bunu hazırladı. Ergin Ataman da saçma demeçlerle ortamı gerdi, 3. maçın sonunda anlamsız hareketler yaptı taraftarı gaza getirdi falan filan.
Ayrıca Aziz Yıldırım malesef Abdi İpekçi atmosferi istemiyor. İsteseydi 400TL'den bilet satmaz, ateşli taraftarı stadın tepesine atmazdı. Bu maçlık yaptıkları gerekli olsa da sadece günü kurtarır.