Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
34. You may not vote on this poll
  • Türkiye kazanır

9 26.47%
  • Berabere biter

8 23.53%
  • Çek Cumhuriyeti kazanır

17 50.00%
1 ile 30 arası toplam 189 sonuç

Konu: Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti | Avrupa Şampiyonası El. - A Grubu

Threaded View

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Şimdi hem katıldığım hem katılmadığım kısımlar var. Üst düzey futbolculara karşı daha iyi mücadele edebilmek için uluslararası tecrübe çok önemli, doğru. Ancak bizim asıl sorun üst düzey olmayan oyunculara/takımlara karşı bile üstünlük kuramıyor hatta eziliyor oluşumuz (İzlanda'yı kastetmiyorum bunu söylerken, onların neredeyse bütün oyuncuları bahsettiğin tecrübeye sahip). Tabi gene aynı noktaya geliyoruz; bu tür takımları ezebilmek için de gene o tecrübe gerekiyor. Bu tür takımlar karşısında yeterli puanları toplasak zaten büyük takımlara karşı kazanmışız, kaybetmişiz pek önemi kalmaz. Biz direk Hollanda'yı, Almanya'yı yenme hesapları yapacağımıza Letonya'ymış, Azerbaycan'mış bu tür takımları kayıpsız geçmeyi öğrenmeliyiz.

Aynı şey kulüp takımları için de geçerli. Bursaspor kendisinden kat kat zayıf bir takıma eleniyor. Galatasaray Anderlecht gibi nedense çok şişirdiğimiz sıradan bir takıma karşı kendi evinde eziliyor (Mustafa Denizli çok güzel yazdı o maçtan sonra: Galatasaray'ın ilk Anderlecht'in son puanı olur diye). Ama bakıyoruz Rum kulüpleri ŞL'de döktürüyor. Çok mu tecrübeleri var sanki uluslararası alanda. Demek ki sadece tecrübe değil. Katılmadığım kısım da bu zaten. Futbolun doğrularını yaptığın müddetçe kazanma, başarılı olma şansın yüksek.

Son paragrafta yazdığın ise kulüplerimiz yabancı sınırından dolayı böylesi ağlarken pek mümkün görünmüyor bana. Şimdi Fenerbahçe'den Caner, Gökhan gitse kimi alacaksın sağ ve sol beke? Tarık'ı alsan (ki biz aldık) dolduracak mı yerlerini. Ya da zamanında o kadar beğenilen Hasan Ali doldurabiliyor mu? Oyuncu yok abi. Böyle oluncada ya Tarık, Hasan Ali gibi birazcık parlayanları kapmaya çalışıyor ya da gurbetçilere saldırıyorsun ister istemez. Başka çaren yok çünkü.
    Ben milli takım için gerekli olanları kabaca yazdım Abi. Derinlemesine girsek sayfa sayfa yazı çıkar. Çünkü ülke futbolunun her tarafında bir yamukluk sözkonusu. İş sadece futbolla da bitmiyor, ülkenin her tarafında bir çarpıklık.

Ekleme: Ben yazarken Hamit Altıntop'un kadroya çağrılmasından ve buna gösterilen bazı tepkilerden dolayı bunları yazdım. Doğrudan sisteme değil, uluslararası seviyedeki tek tük futbolcularımızdan birisinin de Hamit Altıntop olduğunu vurgulamak için girişmiştim yazıya.
    Last edited by di canio : 08.Ekim.2014 at 23:01
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Mesaj Yetkileri