1 ile 30 arası toplam 1907 sonuç

Konu: Football Manager 2015 | 15.3.2

Hybrid View

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    İzin vermek ancak yazılı başvurunun yazılı olarak olumlu cevaplanması ile olur. Bu da genellikle fax aracılığı ile yapılır. Dediğiniz gibi teklif yapınca izin verilmiş olunması gibi bir durum yok.

Beşiktaş, İbrahim Akın'ı alırken Altay ile protokol yaptı, TFF'ye de hemen onaylattı. Hatta Cenk için Gaziantepspor'a ödeme bile yaptı.
    Olayı anladık,benim sıkıntım bu özelliğin oyunda olmaması ile.Oyunda yoksa kuralı kaldırsınlar,eklenebiliyorsa eklesinler bu kadar basit bir çözüm.2006 yılında Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyen Galatasaray taraftarı&oyuncuları gibi 15 dakika boyu stresli bir şekilde bekletmesinler.

Oyunda olmayan bir özellik,nasıl kural olarak geçerli olabiliyor oyunda ?
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Olayı anladık,benim sıkıntım bu özelliğin oyunda olmaması ile.Oyunda yoksa kuralı kaldırsınlar,eklenebiliyorsa eklesinler bu kadar basit bir çözüm.2006 yılında Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyen Galatasaray taraftarı&oyuncuları gibi 15 dakika boyu stresli bir şekilde bekletmesinler.

Oyunda olmayan bir özellik,nasıl kural olarak geçerli olabiliyor oyunda ?
    Kural Türkiye'de geçerli değil. Bosman davası bir AB davasıydı. Davayı inceleyenler kararı Avrupa Adalet Divanı'nın verdiğini görecekler. Dolayısı ile UEFA'nın tüzüklerinde olması dahi hukuki bir yaptırım getirmiyor.

Türkiye'den itiraz gelirse UEFA ülkeye yaptırım uygulayabilir. Konu davalık olabilir ve dava çok uzun sürecektir. Dolayısı ile hiçbir kulüp yaptırım ihtimaline karşılık konuyu Tahkim'e ve CAS'a taşımıyor.

TFF tüzüklerin Bosman kuralı yok. Ancak AB ülkelerinde olmak zorunda. İtirazda AB ülkelerinde sorun çok kısa sürede çözümlenir.

Türkiye bir AB ülkesi değil. AET artık AB'nin bir alt komisyonu ve hukuki geçerliliği yok. Dolayısı AET üyelerinin AB hukuku içerisinde değerlendirilmesi mümkün değil. Hatta Avrupa Adalet Divanı kararları bile uygulanmak zorunda değil. Ancak bu durum Türkiye'nin Gümrük Birliği ve AB başvurusunun iptaline yol açabilir.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Oooo ben olayı baya ters yönden anlamışım.Tamam doğru olanı yapmışlar pardon.Ben kuralı "6 ay kala kulüpten izin alarak..." anlamışım oysa ki 6 ay ile 7 ay arasında fark yokmuş,tekrardan özür dilerim.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri